Jump to content

Türk sinemasında kasımda aşk başkadır


AegeaN BluE

Recommended Posts

Türk sinemasında kasımda aşk başkadır

Kasımda aşk başka mıdır? Sinemacılarımız öyle düşünüyor olmalı. Son yılların en çok Türk filminin vizyona gireceği kasım ayında sinema salonlarından neredeyse kalp çıkacak. Çünkü tam beş aşk filmi izleyeceğiz: 'Şaşkın', 'Unutulmayanlar', 'İlk Aşk', 'Kader', 'Hayatımın Kadınısın'.

İlk film 'Şaşkın' oldu. Şahin Alparslan'ın yönettiği Onur Ünsal ile Evrim Akın'ın başrollerini paylaştığı film 'aşkın uzaklarda aranmaması gerektiğine, vurgu yapan bir romantik komedi.

17 Kasım ise Sevgililer Günü'ne nispet yapıyor sanki. Tam üç Türk filmi var gösterime girecek. Göksel Arsoy, Altan Erkekli ve Nevra Serezli'nin rol aldığı 'Unutulmayanlar'da yönetmen Ayhan Sonyürek, küllenen bir aşkın yıllar sonra ortaya çıkmasıyla yaşananlara odaklanacak. Onun kahramanı bir Yeşilçam yönetmeni. Yıllar önce âşık olduğu oyuncu seks filmlerinde oynayınca yönetmen de hayata küsüp ortadan kayboluyor. Fakat 30 yıl sonra sevdiği kadının oynaması için yazdığı senaryoyla İstanbul'a dönüyor.

Çetin Tekindor, Vahide Gördüm, Tarık Papuççuoğlu ve Halit Ergenç'in başrol oynadığı Nihat Durak'ın 'İlk Aşk'ı 17 Kasım'ın bir diğer aşk filmi. Bir Ege kasabasında geçen film üç farklı kuşağın aşklarını nasıl yaşadıklarını sorguluyor. Haftanın son aşk filmi ise Antalya'da en iyi film seçilen ve şimdiden Türk sinemasının en iyi aşk filmlerinden biri kabul edilen 'Kader'. 'Masumiyet'teki Bekir ve Uğur aşkının nasıl başladığını anlatan Zeki Demirkubuz'un filmde aşkın teslimiyetçi gücünün bir insanın hayatını nasıl değiştirebileceğini destanlaştırıyor.

24 Kasım'la birlikte Uğur Yücel 'Hayatımın Kadısın'la huzurlarımıza gelecek. Bir melodram olan film, 'eskiden yaşanan' güçlü aşklara bir anlamda güzelleme. Uğur Yücel'in Türkan Şorayla oynadığı filmde tutkulu bir aşk izleyeceğiz. 1980'li yıllarda radyo ve gazino dünyasında ünlenmiş şarkıcı Asuman, o dönemin erkeklerinin hayranlık duyduğu bir kadındır. Sahnelere veda ettikten sonra evlenen ve Balat'ta yaşamaya başlayan Asuman, kocasıyla mutlu olamaz. Çünkü kocası Asuman'a istediği hayatı veremeyince onu zorla elde tutmaya çalışır. Evlerinin üst katına Tophaneli Tayfur'un taşınmasıyla Asuman'ın hayatı değişir. Bunun sebebi de Asuman'la Tayfur'un arasında yaşanmaya başlanan tutkulu aşktır.

alıntı: Radikal

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...