Jump to content

Güvenli sabit diskler geliyor


trendmark

Recommended Posts

Güvenli sabit diskler geliyor

2438058.jpg

Seagate, güçlü ve kullanımı kolay dijital bilgi koruması için yeni bir güvenlik platformu geliştirdi. Seagate’in Disk Güvenliği Teknolojisi, bilgi işlem cihazlarındaki kişisel verilerin güvenliği ve işletilmesinde bir devrim niteliği taşıyor. Bu teknoloji, finansal veri, dijital multimedya içeriği ve kişisel veri gibi sabit disklerde depolanan değeri yüksek bilgilerde daha da önem kazanıyor.

Seagate Teknoloji, herhangi bir bilgi işlem cihazında saklanan kişisel verilerin güvenlik ve yönetiminin basitleştirilmesinde büyük bir adım attı. Seagate bilgi işlem sistemleri, bilgisayar elektronikleri ve mobil cihazlarda verileri olduğu yerde yani sabit diskin içinde koruyarak, en yüksek güvenliği sağlayabilmede basit, uygun maliyetli, güçlü bir yeni güvenlik platformu yolunu sunuyor.

Güvenlik platformu - Seagate Disk Güvenliği Teknolojsi, güçlü, tam otomasyonlu donanım bazlı güvenliği, organizasyon boyutunda üst yönetim şifreleme, birden fazla kullanıcı için kimlik denetimi ve dijital bilgiyi kilitlemeye yardımcı diğer beceriler için güvenlik bazlı yazılım uygulamalarıyla birleştirdi.

Seagate’in güvenlik devrimi finansal veri, dijital multimedya içeriği ve kişisel veri gibi sabit disklerde depolanan değeri yüksek bilgilerde daha da önem kazanıyor. Çalınan veriler organizasyonlara ve tüketicilere pahalıya mâl olabiliyor. Çalınan ticaret sırları ve fikir hakları kaybedilen işlerde milyonlarca dolar kaybına yol açabiliyor. Çalınan adresler, hesap bilgileri ve sosyal güvenlik numaraları gibi kişisel bilgiler, tüketicileri kimlik hırsızlığının yüksek maliyetiyle tehdit ediyor.

Bir çok organizasyon için veri güvenlik ve gizliliği ile ilgili mevzuatlara uyum büyük önem kazandı. Çok değerli dijital verilerin güvenliğini sağlamak (ömrü dolan elektronik dosyaların güvenli şekilde yok edilmesi de dahil) temel bir gereklilik oldu. Aynı zamanda, içerik sağlayıcılar, dijital bilgilerini korumak ve yeni iş modellerini uygulayabilmek için güçlü güvenlik formlarına ihtiyaç duyuluyor.

Seagate Disk Güvenliği -Tüm Depolama Cihazlarında Dijital İçeriğin Güvenliğini Sağlar

Seagate, tüm depolama cihazlarında Disk Güvenliği Teknolojisi’nin uygulanmasını sağlayan açık ve standart bazlı bir mimari oluşturmak istiyor. Bu amaçla, bağımsız bir laboratuvar, şifreleme (AES ve TripleDES), RSA ve kimlik denetimi(SHA-1) gibi Disk Güvenliği algoritmalarını belgelendirmektedir.

Seagate, bilgisayar güvenliğinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması yolunda çalışan Trusted Company Groups(TCG)’taki liderliği yoluyla dijital içeriğin güvenliğinin her an yerde sağlanmasına doğru gidiyor. TCG spesifikasyonu üreticilere, şifreleme ve kullanıcı kimlik denetimi gibi güvenlik kabiliyetlerini kolayca uygulama imkanı sağlayacak.

Seagate, 2007 yılının ilk çeyreğinde tam disk şifrelemeli ilk sabit disk olan dizüstü bilgisayarlar için Momentus 5400 FDE.2 sabit diskleri piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Momentus 5400 FDE.2 sistem yada sabit diskin kaybolduğu, çalındığı, eskiyip atıldığı veya tekrar satıldığı durumlarda, dizüstü bilgisayardaki tüm verilere izinsiz girişlerin engellenmesinde kolay ve uygun fiyatlı bir yol sunuyor. 2.5 inç 5400-RPM sabit diskin donanım bazlı tam disk şifrelemesi, tüm şifreleme operasyonlarını ve disk içerisinde giriş kontrolünü güvenli şekilde gerçekleştiren geleneksel şifreleme yaklaşımlarından dikkat çekici şekilde daha güçlü bir koruma sağlıyor. Tam disk girişi için kimlik doğrulamasında kullanıcılar için sadece parolaya ihtiyaç duyulurken, çok unsurlu kimlik doğrulamasında 3. partiler için parmak izi ve smart kart seçeneklerine imkan tanıyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...