Jump to content

KIBATEK Edebiyat Sempozyumu


mavikiz

Recommended Posts

Hatay Valiliği, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Antakya-Aalen Kültür sanat Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri XIII.Uluslararası KIBATEK Edebiyat Sempozyumunun Antakya buluşmasına Başta Türkiye’den olmak üzere çok sayıda ülkeden yazar ve şair katıldı.

Sempozyumunun açılış konuşmasını Yapan Antakya-Aalen Kültür Sanat Derneği ve Düzenleme komitesi Başkanı Mehmet Karasu, böyle bir etkinlik düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Karasu, “ Edebiyatın ulusal ve uluslar arası barışa sağladığı katkıların bilinciyle hareket ediyoruz. Bize destek sunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Düzenleme komitesi üyelerinde Sinan Seyfettinoğlu’da yaptığı konuşmada, Yarınlarımıza en büyük mirasın edebiyat olduğunu belirterek, “ BU gün çok önemli bir mirası yarınlara bırakmak için buradayız. Yaşadığımız coğrafyada edebiyat iliklerimize kadar etkilediğimizden tabi ki de Antakya bu sempozyumun en önemli yerde olacaktır.Son derece mütevazi imkanlarla böyle bir çalışmayı yapmak bize onur veriyor” dedi.

KIBATEK Türkiye Temsilcisi Yazar Metin Turan’da , 1992 yılında KİBATEK’in çalışmalarına başladığını ve çok sayıda ülkede örgütlü olduğunu belirterek, “ Dünyanın en zengin kültür mozaiğinin yaşandığı Antakya’da böyle bir etkinlik düzenlemekten çok mutluyuz.KIBATEK kısa zaman içerisinde 23 ülkede örgütlü durumda,ve örgütlenmelerimizin temelinde insan vardır. İnsan faktörü bizim için önemlidir. dünyada başka bir örneği olmayan bir birlikteliğimiz vardır”şeklinde konuştu.

Daha sonra Mustafa Kemal Üniversite Öğretim Görevlisi Sermin Örnektekin ve son olarak Hatay Vali Yardımcılarında Mehmet Ali Özkan’da Antakya’da düzenlenen KIBATEK sempozyumunun Antakya’ya olumlu etkinlerin yaratacağını ve böyle bir organizasyonun devamını dileklerini belirttiler.

Sempozyum Dr İsmail Güzelmansur’un “ Hankel’in Harbiye Sevdası”,Doç Dr İbrahim Şirin’in’in Bihruzbey Sendromunu yeniden düşünmek,Müslüm Kabadayı’nın Antakya’da Edebiyat,Selamet Bağcı’nın Bir düşünce Adamı olarak Cemil Meriç’in dünyası,Yücel Fevzioğlu’nun Antakya’lı yazar JOhannes Malalas’ın Tanıklığında 1500 yıl önceki Antakya depremi ile Yazar Mehmet Karasu’nun Mİkdat ile Miyase Hikayelerinin sunumuyla devam edecek.

(Haber7)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...