Jump to content

Macos Big Sur 11.0.1


kurucay2000
 Share

Recommended Posts

Herkese Merhaba

Bilgisayarımın özellikleri; işlemci AMD Phenom II X6 1090T, Gigabyte anakart ve 8 GB ram bulunmaktadır. Yapmak istediğim; VMware Workstation Pro'ya macOS Big Sur 11.0.1 kurmak.

macOS Unlocker 3.0 kurarak VMware Workstation Pro'ya eklentiyi yükledim. İnternette araştırma yaparak VMX ayarlamasını yaptım. Ama bir türlü kurulama geçiremiyorum. Yalnız anlatılanlara göre anakartın bios ayarlarında AMD-V/RVI bölümününün (Enable) değiştirilmesi gerekiyor. Benim Gigabyte anakartın bios'unda böyle bir yer yok. Nasıl kurabilirim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Not: VMware Workstation Pro'da windows ve linux kurabiliyorum.

Link to comment
Share on other sites

1.ci olarak AMD-V/RVI olayı ryzen işlemcilerde var diye biliyorum.

2.ci olarak vmare hyper v sanallaştırmayı destekliyor fakat bu özellik amd işlemcide çalışmıyor.

3.cü olarak varsayalım 1.ci başlıktaki şey olsa bile hyper v özelliği olmadığı için etkinleştirseniz dahi VMare görmücektir.

Haliyle hayalleriniz suya düşmüş olabilir benim bilgim bu yönde ama işin pirleri daha detaylı açıklama yapacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Baştan MacOs konusunda çok bilgili olmadığımı belirteyim. Sadece birçok sürümünü HDD ve sanal pc' ye kurdum. Bildiklerim tamamen bunlardan ibarettir. 

Birçok kez sanalda MacOs kurulumu yaptım. Okuduğum birçok kaynakta çok fazla bios ayarı yapmam gerektiği yazıyordu. Sadece sanallaştırmayı etkinleştirmem kurmamı sağladı. Aynı sizin gibi bahsedilen birçok bios ayarı benim pc' imde mevcut değildi. Bildiğim kadarıyla MacOS için ekran kartının directx 11 desteği olması gerekiyor. 

Tavsiyem; MacOs işletim sisteminin kurulumunda virtualbox' ta işler daha kolaylaşıyor. SanalPC kalıplarını kullanırsan işin daha kolay olur. Bendeki sistem çok eski olmasına rağmen Bigsur kurmayı başardım. Yine vurgulayayım. SanalPC için sanal pc kalıplarını indirmen işleri daha kolay hale getiriyor...

Link to comment
Share on other sites

kurucay2000, 14 dakika önce yazdı:

@deli_petro06 ve @SoNKraL_verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. @deli_petro06rica etsem VMware Workstation Pro için uyumlu Macos Big Sur varmı? Paylaşabilirmisiniz. 3-4 tane iso dosyası indirdim kuramadım. belki bu bu isolardan kaynaklı da olabilir. Teşekkürler.

şuraya göz at

 

Please register to see this content.

Edited by AdnanGumus
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@kurucay2000 Benimde tavsiye edeceğim linkler bunlardı. Technopattaki arkadaşta, osxinfo' nun kurucusu da MacOs konusunda çok iyiler. Zamanında Osxinfo'nun kurucusu momtezuma' nın hazırladığı macos ları çok kullandım. Hala aynı mı bilmiyorum ancak technopatta da Kemal Alkın isimli arkadaş paylaşım yapıyor. Momtezuma MacOs denildiği zaman benim için birinci sırada geliyor. Keşke momtezuma gibi çok fazla insan olsaydı. Şu kext konusunda Macos tüm pclere uygun olsa hemen disklerimden birisini MacOs yapacağım. Ancak pc eski olduğu için kextleri tanıtamıyorum. Yada ekran kartını 5mb gösteriyor. Unutmadan ekleyeyim. Bigsur inanılmaz kasıyor. Catalina' nın kasması çarpı 2 yada 3 le çarpabilirsin...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...