Jump to content

Sysprep Sorunları Hakkında...


deli_petro06
 Share

Go to solution Solved by AdnanGumus,

Recommended Posts

Cümleten Selamun Aleyküm.

Son çalışmalarımda Ntlite, Winreducer ve son olarak sysprep kullandım. Şu şekilde sonuçlar çıktı.

1- Sysprep' i ilk sırada kullanırsam, sonra Ntlite ve Winreducer kullandığım da saçma bir şekilde OneDrive, Edge, Rezerve alan gibi özellikleri aktif ediyor. Ve her iki uygulama da da bu özellikleri sil ayarı olmasına rağmen silinmiyor.

2-Sysprep' i sonda kullandığım zamanda, uygulamaları siliyor ancak rezerve alanı kendine kendine aktif ediyor.

Bu sysprep' in benim yaptığım ayarların dışına çıkartmamak için bir yöntem var mıdır? Kullandığım iso' dan mı kaynaklanıyor diye düşündüm. Ancak yabancı bir forumda da sanırım benim paylaştığım kalıpları kullanan bir arkadaşta da aynı şeyler olmuş. İso boyutunu 1 gb' a, kurulu windows boyutunu da 3 gb altına düşürmeye çalışıyorum. Kısmen bu sonuçları alıyorum. Ancak sysprep hata vermemesine rağmen rezerve alanı kendi kendine aktif ediyor. İlk sırada sysprep kullandığım da daha sıkıntılı sonuçlar çıkıyor. 

Konu dışı olacak ancak sadece windows performans ayarları paylaşan bir yer var mıdır? 

Link to comment
Share on other sites

  • Solution

konu ile belki alakalı değildir fikrimi belirmek istedim

ne kadar çok yeni uygulama düzen konulursa işlemcide o kadar zorlanır cihazda o kadar işlem yapmak zorunda kalıyor bence bu işe microsoft el alması lazım çok çalışan dosya var kimse ne olduğunu bilmiyor bazen kapatsam engellesem sorun yaşarmıyım diye düşünce oluşuyor

bana göre bu ayarda bir çalışma olsa daha iyi olmazmı? 

1. ev kullanıcısı  film müzik nette gezinme internetteki oyunlar oynanması 

2. ev ve okul kullanıcısı film müzik nette gezinme internetteki oyunlar oynanması ofiice vs okul için gerekli olan yazılımlar

3. iş kullanıcısı office yazımları çizim sadece iş sektörü için işlemler olucak 

4. oyun kullanıcısı sadece oyun için müzik vs 

 

Link to comment
Share on other sites

amd_turkey, Bir saat önce yazdı:

Rezerv kapatma komutunu ilk açılışta çalışacak şekilde ayarlasanız? Cmd ekranı açılsın, rezerv kapansın,  cmd de kapansın?

Üstad sysprep sonrası rezerve alan açıldığında kurulum sonrası cmd komutu da eklense kapanmıyor. Asıl yapmaya çalıştığım şey sysprep işlemi yaparken kendi kafasına göre uygulamaları aktif etmesin...  

Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 38 dakika önce yazdı:

Üstad sysprep sonrası rezerve alan açıldığında kurulum sonrası cmd komutu da eklense kapanmıyor. Asıl yapmaya çalıştığım şey sysprep işlemi yaparken kendi kafasına göre uygulamaları aktif etmesin...  

Geçenlerde yaptığım testlerde edge'yi silmeyi seçtim sanalda test ettim edge duruyordu ancak belli bir vakit sonası kendi kendine silindi. Büyük ihtimalle içerisinden kaldırmada sıkıntı yaşandığı için sistem ilk açıldığında bir görev zamanlayıcısı oluşturmuşlar. Kurduktan sonra belirli bir zaman sonra sanırım ilk yeniden başlatmada siliyor.

Sysprep yaptıktan sonra tekrar ntlite ile düzenleme işlemi yapabiliyorsun. Rezerv alanı kapattığında tekrar açılıyor mu?

Edited by KiNGHaZe
Link to comment
Share on other sites

@KiNGHaZe Şöyle anlatayım. Sysprep yapılmadığında hiçbir sorun yok. Ancak başta yada sonda sysprep işlemi yapılırsa farklı sonuçlar çıksa da kendi kafasına göre alakasız servisleri aktif ediyor. Sysprep' i ilk sırada kullanırsam, Ntlite ve Winreducer' de ne ayar yaparsam yapayım bazı servisleri kapatmıyor. Örnek; bir Win10 1909 denemesinde birinci işlem olarak sysprep kullandım. Ardından Ntlite kullandım, son olarakta winreducer kullandım. Her iki uygulamada da rezerv alan kapalı, edge sil, onedrive bileşenleri dahil sil ayarlıydı. Tüm işlemler tamamlanıp sanal kurulum ve HDD kurulumlarında rezerv alan açılmış, edge silinmemiş, one drive silinmemiş aksine aktif olmuştu. 

Sysprep' i son işlem olarak kullanırsam, sysprep işlemine kadar hiçbir sorun yok. Sysprep yaptıktan sonra rezerv alanı aktif ediyor ve komut dahi eklesem kapatmıyor. Kısaca sysprep kendi kafasına göre birşeyi aktif ederse sonrasında ne yaparsam yapayım silmiyor yada kapatmıyor. Ayarlarım da edge sil, güncellemeyle yükleme, masaüstüne kısayol ekleme, (Ntlite de de Winreducer de de) rezerv alanı kapat komutu var. Sysprep' i ilk sırada kullanırsam daha kötü bir sonuç çıkıyor. Örnek; edge' yi aktif ederse ne yaparsam yapayım sildirtmiyor. Sonrasında silse bile benim işime yaramaz. Çünkü hedefimde iso boyunu 1 gb' a düşürmek ve windows kurulum boyutunu 3 gb altına düşürmek var. 

Bu sysprep için kardeşim benim ayarlarım dışında işlem yapma, kafana göre takılıp birşeyleri aktif etme gibi bir ayar yada komut yok mudur? :) 

 

 

Link to comment
Share on other sites

O zaman Windows masaüstünü hazırlarken arka planda çalışan post install ekleyip reg bat cmd vb dosyaları o anda çalıştırıp deneyebilirsin ya da bi fikir olarak verebilirim 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CROSSXX, 5 dakika önce yazdı:

O zaman Windows masaüstünü hazırlarken arka planda çalışan post install ekleyip reg bat cmd vb dosyaları o anda çalıştırıp deneyebilirsin ya da bi fikir olarak verebilirim 

Konuyu biraz daha detaylandırırsan sevinirim. Aşağıdaki konuda regedit ayarlarıyla rezerv alanı kapatabileceği yazılmış.

Please register to see this content.

Konudaki şekilde reg ayarı yapmak istediğim de ShippedWithReserves anahtarı benim hazırladığım sistem de olmamasına rağmen orjinal bir sistemden ayarı yapıp bir reg yedeğil aldım. Bunu da Ntlite ile sisteme entegre ettim ancak kapatmıyor. 

Harici olarak Ntlite' nin kurulum sonrası için rezerve alan kapatma kodunu ekledim. O da fayda etmedi. 

Sysprep aşamasında nasıl birşey oluyorsa sonrasında yapılan herşeyi bloke ediyor. Rezerve alanı kapattırmıyor yada edge' yi sildirtmiyor.

Link to comment
Share on other sites

Bu bahsettiğim olay modifyeli xpde vardı hatırlarsanız 7 de var masaüstü ekranı geldiğinde programlar kuruluyor ya küçük bi pencere ondan bahsediyorjm da şuan konuyu bulamadım bulunca ekleyeceğim 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@CROSSXXİlgin için teşekkür ederim. Ancak bir sorun varki, sysprep işleminde rezerv alan aktif olursa sonrasında girilecek kod, reg kaydı, Ntlite veya Winreducer v.s işlemlerle kapatmıyor. Kurulumdan sonrası için bir cmd komut dosyası ekliyorum. Ancak normalde rezerv alanı kapatması gereken kod hata veriyor. Yada sysprep işleminden sonra ntlite de kullansam, winreducer' de kullansam rezerv alan kapat ayarı işlemiyor. 

Link to comment
Share on other sites

Belki de herşeyi yapıp İSO dosyasına oems klasörü ekleyip post install yapabilirsiniz klasik 7 de kullanılan metot 

Please register to see this content.
 incelerseniz sevinirim 

Link to comment
Share on other sites

CROSSXX, 6 dakika önce yazdı:

Reg satırına baktım da bu işlemin gerçekleşmesi için oturum tamamen açılmış olması gerekmesin yani hani ayarlar yapılırken işleyemiyor olabilir 

Ntlite üzerinden kurulum sonrası yani windows kuruluyor ve masaüstüne geldikten sonra kodu yada reg kaydını çalıştırıyor. Çözmeye çalıştığım konu aslında bunlardan çok, sysprep işlemi benim ayarlarım dışında başka şeyleri çalıştırmasın. Ben rezerve alanı kapatıyorum. Sysprep işlemini sonlandırırken, kendi kafasına göre rezerv alanı aktif ediyor, edgeyi aktif ediyor, onedrive tüm dosyaları silinmesine rağmen saçma bir şekilde aktif edip yüklüyor. 

Kısaca yazarsam konu şu, sysprep' e kardeşim benim ayarlarım haricinde işlem yapma demenin bir yolu var mı? 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...