Jump to content

8100030d Hata Kodu Yardımı Lütfen..


Recommended Posts

Geçen gün msn kişisel iletime renkli bi yazı yazmak istedim ve msnem hemen kapandı ve açılmıyor fakat başka msn ler açabiliyorum yardımcı olursanız sevinirim ne yapabilirim???

Link to comment
Share on other sites

30d hatası başka bir sebeple benimde başıma geliyordu. Biraz kurcalayınca kullandığım Winamp ne dinliyorum pluginin buna sebep olduğunu buldum kaldırınca sorun düzeldi. Bu durumda Msn plusı silersen msnini açman gerekli.

Link to comment
Share on other sites

8100030d hatasından bende muzdariptim hatayı çabalarım sonucunda gidermeyi başardım öncelikle araçlardan klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster diyelim daha sonra c://documents and settings/kullanıcı adı/localsettings/applicationdata/microsoft/windowslivecontacts ve messenger dosyalarının içini temizleyelim bu işlem sonrasında ifadeleriniz ve görüntü resminiz gidecek ama msniniz açılacak denemeye değer bence msnin açılmamasını ve ne kadar gıcık bişey olduğunu iyi bilirim:)) bu hata genellikle yeni sürümde gösteriyor ben 8.1 messenger'a dönüş yaptım ve şimdilik sorun yaşamadım size de tavsiye ederim!!

Link to comment
Share on other sites

8100030d hatası bir önceki sürümün üzerine yeni bir sürüm yüklendiği için Messenger ın cache dosyalarından dolayı oluşur. Diğer Windows Live ID lerdeki oturumumuzu açıp her zaman kullandığımız Windows Live ID miz ile oturum açamamızın nedenide cache dosyalarımızda bir sorun olduğunu gösterir. Yani Messengerın cache dosyalarını silersek sorunumuz kolaylıkla çözebiliriz.

Klasör seçenekleri > Görünüm den " Gizli klasör ve dosyaları göster " yaparak gizli dosyaların gözükmesini sağlayınız.

Xp Kullananlar için:

C:\Documents and Settings\ Kullanıcı Adı \Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Contacts

klasörünün içerisini temizleyin.

Vista Kullananlar için:

C:\Kullanıcılar\ Kullanıcı Adı \AppData\Local\Microsoft\Windows Live Contacts\

klasörünün içerisini temizleyin.

Eğer Live Messenger değilde eski bir sürüm MSN Messenger kullanıyorsanız ve aynı hatayı alıyorsanız. Başlat > Çalıştır a girip " cmd " yazıp dos ekranını açınız ve sırası ile command ekranına aşağıdakileri yazıp ENTER a basınız.

1- cd\

2- cd %appdata%\microsoft

3- cd "msn messenger"

4- del /s listcache.dat

Bunlar kesin çözüm ama (I love Msn 8.5:P)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 ay sonra...

yaaa arekadaşlar bu bu sorun bendede var 2 tane msn var birini sorunsuz açıyor asıl lazım olan devamlı kullandığımı açmıyor bunun tamamen bir çözümü yokmu ???

sistem saati doğru - dosyaları siliyorum - combofix programınıda kuruyorum ama yok banamısın demiyor .

sen kafayı sıyır diyor mal bilgisayar yawwww.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...