Jump to content

Oyunun Kahramanı Artık Sizsiniz!


oca57

Recommended Posts

verecegım adreste bır vıdeo var ama ben bunun altında bır bıt yenıgı oldugunu dusunmeden edemıyorum

daha once ızledınız mı bılmıyorum bu vıdeoyu ama gercekse teknolojı acayıp ılerlemıs durumda buyrun lınk :

http://shiftdelete.net/video/show/341[/CODE]

izleyınce bıraz ssırcaksınız bıraz da dusuneceksınız acaba mı dıye...

Link to comment
Share on other sites

 Microsoft Project Natal  03 Haziran 2009 10:16

Microsoft'un yeni kontrol cihazı oyun dünyasında çığır açabilecek niteliklere sahip!

Bu sene hiç kimse E3'ün en büyük sürprizinin Microsoft'tan gelmesini beklemiyordu. Ama Microsoft'un sessiz sedasız tanıtmaya başladığı "Project Natal" isimli kamera, şimdilerde bütün oyuncuların dilinde.

İki lens, bir mikrofon ve özel bir yazılımdan ibaret olan bu kamera, "Kontrol cihazı" kavramını tamamen ortadan kaldırarak, karşısındaki oyuncunun her türlü hareketini algılayıp ona göre tepki veriyor.

Butonların ve "sınırların" olmadığı bu kontrol şeklinde, kamera kişinin konumuna göre görüntü üzerinde oynama yaparak "gerçek üçüncü boyut"a bir adım daha yaklaşıyor.

Karşısındakinin fiziksel özellikleri dışında, ses tanıma ve konuşmaları algılama yeteneğine de sahip olan cihazın, XBox 360 uyumlu olması bekleniyor.[/CODE]

[b]shiftdelete.net[/b]

istersenız ana sayfasından da ızleyebılırsınız....

Link to comment
Share on other sites

Project Natal

Microsoft'un yeni kontrol cihazı oyun dünyasında çığır açabilecek niteliklere sahip!

Project Natal for XBOX 360 - YouTube -

Project Natal adı ile tanıtılan pojeye göre Microsoft yeni bir kontroller sistemini oyunculara tanıtıyor. Bu sistem kamera ile çalışıyor. Yüzünüzü tanıyor ve otomatik olarak sizi Xbox Live'a bağlıyor. Bunun dışında kollarınızı, ayaklarınızı, ellerinizi hatta kafanızı oyun oynamak için kullanabileceksiniz. Kamera uzuvlarınızın hareketlerini ve hızını bile algılıyor...

Xbox 360 Microsoft unveils new controller - Project Natal - YouTube -

Ben bu teknolojiyi çok sevdim :rofl: Kaç sene sonra bizim evlerimize girer bilemem ama geleceğin gençleri çok şanslı, Commoder64 lar ile Oyun oynayan babaların annelerin evlatları Project Natal for XBOX 360 ile oyun oynayacak :rofl::)

Link to comment
Share on other sites

Türkiye'de bu sistemin yaygınlaştığını düşünüyorum da en çok erotik oyunlar rağbet görür sanırım :rofl: biz ki kapalı Youporn sitesine günde 5 milyon tık yapan insanlarız :rofl:

sonuna kadar katılıyorum yok satar bu cihaz :)

Link to comment
Share on other sites

açıkcası ağzım açık kaldı bu ne böyle yav ama çocuk ağzını açınca ordaki yaratık ağzından buz ışını çıkartıyor nerden biliyorlar sadece ağzını açmak istediğini :):rofl: yinede paylaşım için teşekkürler :rofl:

Link to comment
Share on other sites

Yazılım devi Microsoft, insan hareketlerini kumanda olarak kullanan yüz tanıyan kontrol sistemi geliştirerek Joystick’i tarihe gömdü. Microsoft’un “Xbox 360” oyun konsolu için geliştirdiği “Project Natal” adlı yeni kontrol sistemi hiçbir kumandaya gerek duymuyor. Joystick’in bizzat oyunu oynayan kişi olduğu sistemde, televizyonun altına yerleştirilen ve iki mikro kamerayla bir mikrofondan oluşan sensörü sayesinde oyun konsolu kullanıcının yaptığı her hareketi ve her sesi algılıyor. Kullanıcı menülerde dolaşırken, girmek istediği menüyü eliyle iter veya aşağı-yukarı çeker gibi hareket ettiriyor. Project Natal tüm eski versiyon Xbox konsollarına da takılabilecek. Los Angeles’ta E3 Teknoloji fuarında görücüye çıkan yeni kontrol sistemini deneyen ünlü yönetmen Steven Spielberg, “Bu geleceğe açılan bir pencere” dedi.

AT YUMRUĞU DEVİR EKRANDAKİNİ

Sistemi geliştiren Peter Molyneux, “Project Natal sadece yüzü değil, oyuncunun nasıl bir ruh halinde olduğunu, tepkilerini belirliyor ve tüm yüz ifadelerini tanıyor” dedi. Dövüş oyunlarında ekran karşısındaki hareketleriniz ekrandaki karakterinize birebir yansıyacak. Kullanıcı futbol oynarken şut çekmek için kumanda aletinde kareye basmak yerine gerçekten bir topa vurur gibi yapıyor, ileri derecedeki hassasiyeti sayesinde Project Natal, kullanıcının hareketini algılıyor ve oyundaki karakterine yansıtıyor. Sistemin fiyatı sır gibi saklanıyor.

Kaynak : HaberTurk

Ayrıntılı Bilgi:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Bu haberi okuyunca geçen akıllı tvde izlediğim video geldi aklıma :( Adam baseball oynuyordu yanlış hatılamıyorsam ve elindeki sopayı sallayarak ekrandaki topa vuruyordu, ama birden kendini kaybedince canım plazmanın ortasında koca delik açtı :) Sanırım bu sistem plazmacıların içine çook yarayacak :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...