Jump to content

1 YTL'ye tiyatro bileti


mavikiz

Recommended Posts

Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbullulara tiyatroyu sevdirmek ve seyirci sayısını artırmak amacıyla Şehir Tiyatroları'nın bilet fiyatlarında yüzde 85'le 87 arasında indirime gitti. Geçen sezon 6,5 milyon TL olan tam bilet fiyatları 1 Aralık 2006-1 Şubat 2007 tarihleri arasında 1 YTL olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Belediye Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantısında Tarife Komisyonu'nun Belediye Meclisi'ne sunduğu teklifte, belediyenin görev ve sorumluluk alanları arasında kültür ve sanat hizmeti yapmak olduğu da vurgulanarak bilet fiyatlarında indirime gidilmesi kararı alındı. Toplantıda İstanbul'un nüfusunun 13 milyona yaklaştığı, ancak Şehir Tiyatroları'nın izleyici sayısının 400 bin civarında olduğuna dikkat çekilerek bu rakamın şehir nüfusuna oranla çok yetersiz olduğu ifade edildi.

1 Aralık 2006-1 Şubat 2007 tarihleri arasında geçerli olacak tarifeye göre; müzikal ve normal oyunlarda tam bilet fiyatı 1 YTL, çocuk oyunlarında ise 50 YKr olacak. Engelli vatandaşlar ve refakatçileri ise 25 YKR ödeyecek. Şehir Tiyatroları'nda geçen sezon müzikal oyunların tam bilet fiyatları 7.5 YTL, indirimli bilet fiyatları 6 YTL'ydi. Normal oyunlarda ise, tam biletler 6,5 YTL, indirimli biletler 5 YTL'den satılıyordu. Çocuk oyunlarının biletleri de 2,5 YTL'ydi.

Radikal-İstanbul

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...