Jump to content

mondschein

Üye
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mondschein

  1. KemalALKIN, 9 dakika önce yazdı:

    kealOS_WinXP_Pro_2021_12_TR_X86_x32Bit_RAM_CPU_Fixed_Modern_PC_Opt_ESD 

    https://disk.yandex.com.tr/d/8uG-UR_m7J5TzA/kealos xp pro sp3 tr x86 2021_12 optimal esd 4gb%2B ram modern cpu fixed

     

     bunu indirip kurmustum ilk önce, sizin verdiginiz link ile benim indirdigim farkllı mı ? isimleri aynı ama . sonra digğer xpleri indirmeye basladım. bunda hata verdi. diğerlerini de deneyim mi ?

    kurulum nasıl yapılıyor. normal rufus ile win7 normal bios kurar gibi ekledim flasha ama calısmadı. nasıl yapmalıyım.

  2. KemalALKIN, 14.12.2021 - 08:29 yazdı:

    GÜNCELLEME: 2021_12 ESD WIN7_WIN10 BOOT VE KURULUM TABANLI YENİ SÜRÜM:

    https://disk.yandex.com.tr/d/8uG-UR_m7J5TzA

    hocam kurulumu yaparken yuzde yuze ulastı, reset attı sonra siyah ekranda kaldı. kurulumu gorsel olarak anlatabilir misinz hangi programla nasıl yapılmalı. emeginze saglık,

    bu linkte pek cok xp var özellikleri nedirdir https://disk.yandex.com.tr/d/02H-HR71Z8Rpew   hangisini kurmalıyım bilemedim. xp kabul etmeyen dusuk bir notebooka kurmak istiyorum. intel celeorn n2830  2 gb ram var.

     

    ve 4 gb lık farklı bir notebooka kurmak için hangisini indirmeliyim. winsetup from usb, rufus ile kurdum reset atttı. sonra acılmadı.

  3. junaid, 26.12.2020 - 00:55 yazdı:

    kuruluma başlarken usb seçildikten sora biraz sizi bekletir siyah ekranda bunun nedeni bilgisayarnızın konfigrasyonunu kurulum tarıyor 

    maus klavye usb ssd nvme v.s aksi taktirde yeni nesil cihazlara kurulum yapamazsınız yada kurulum ekranı açılsada donanımdaki ekipmanlar çalışmaz

    sonra klavye maus çalışmıyor ssd di yi görmüyor benim nvme görmüyor diye yazmak zorunda kalırsın

    kurulumdan sonra kesinlikle yavaşlama kasma gibi sorunlar yaşamazsınız en son win7x64 ultimate güncelleme ve driverlar eklenmişti

    ekleme çıkrarma yapılmamıştır orjinal microsoft ürünü kullanılmıştır

    bu cihaza kurulum yapılabilir mi ?

    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-vostro-3501-i3-1005g1-4gb-1tb-156-freedos-P458489545

     

    pek çok windows 7 uefi, window 10 istall.wim li ( galiba boyle yazılıyor ) denedim hep ilk reset atarken windows staring yazısında hata verdi. kurulum devam etmedi.

  4. cankusa, 30.12.2020 - 18:24 yazdı:

    null

    Elinizdeki win-7 iso yu açıp içindeki instal.wim silip bunun yerine win-10  iso içerisindeki instal.wim kopyalayıp farklı kaydederek yeni bir iso oluşturup cihazınıza  format atabilirsin

    Yukarda yazdıklarımın Aşağıda ki linkten hazırı var

    https://www.warezturkey.org/43327-windows-7-sp1-turkce-64-bit-tum-surumler-uefi-uyumlu.html

    https://drive.google.com/file/d/1zeROgje7BEh5qjLvq41NA7Q9SnWk6luh/view

     

    ilginiz için çok sağolun. WT deki isoları da denedim. kurulum başlıyor. cihaz ilk reset atarken "windows starting" yazısı gelirken kendi kendine resetliyor surekli. resetleyince guvenli modda baslat, normal baslat.... gibi secenekler geliyor. hepsini tek tek denedim ama hiç birinde acılmadı. surekli windows staring de takılıyor. gerçi windows 10 kurdum. şimdilik windows 10 ile bir sorunum yok da göz alıskanlıgı windows 7 iyi geliyordu.

    birkaç gundur siteye girmeiyordum çok mesaj yazılmıs. cevap yazan tüm üyelere tesekkurler. cihazla oyun oynamayacagım. sınıf için alındı. word, pdf, internet için kullanılacak. oyle aman aman bir program da kurulmayacak zaten. amaç sınıfta çocuklara projeksiyona yansıtmak, pdf gostermek. wordde yazı hazırlamak. zaten kurulmayınca sizede Emre arkadasımızın hazırladıgı windows 10 kurdum. driverleri da kurdum çok sukur 4-5 gun oldu sorun yok. ilginiz için tekrardan tesekkurler

  5. dell marka yeni bir notebook aldım. dell vostro 3501 modeli. cihaz cok yeni bir model.

    bu cihaza alısık oldugum için windows 7 kurmak istedim.kuramadım. daha sonra uefi 64 bit win 7 yapımlarını denedim 5-6 farklı windows 7 uefi denedim hep aynı yerde hata verdi " windows starting" yazısı geliyor ve guvenli mod, ag ile kurulum, normal baslat secenekleri geliyor. hep aynı hatayı verdi. windows 7 kurma  yöntemi ne olabilir.

  6. serhat100, 6 saat önce yazdı:

    Kusura bakmayın yazım hatası menu değil main.cfg dosyasına bakmanız gerekiyor.

    sağolun hocam. yuklenecek dosya klasorlerini yazmısınız. wim veya iso kalıplarını herhangi bir işleme tabi tutmak gerekiyor mu, karadurak arkadasın yaptıgı calısmada birkaç işlemden geçiriliyordu iso veya wim ler.

    netten indirdigim isoyu doğrudan yukleyince çalışacak mı ?

    sadece main.cfg dosyasında mı işlem yollatrını duzeltmek gerek ?

    amacım uefi, lecacy ve usb den çalışan win7, win10 gibi şeyleri tek halde taşıyabilmek.

     

  7. 1 saat önce, crasadure yazdı:

    NT6 yöntemi için gerekli olan Düzenlenmiş dosyalar ( NT6iso86.wim-Nt6iso64wim) konu başlığının olduğu ilk sayfaya eklenmiştir. bu dosyaları video 11 izleyerek nereye nasıl kopyalamanız gerektiğini anlarsınız. bu dosyalarla NT6 yöntemi ile hem UEFI hemde LEGACY kurulum yapabilirsiniz

    Şu anda Multiboot Toolkit v2.1.0 ile işletim sistemi kurulumunda kullanabileceğiniz yöntemler ;

    UEFI kısmında çalışan yöntemler:

    • WIM Yöntemi
    • NT6 Yöntemi
    • WINSETUP ile Sistem Ekleme Yöntemi

    LEGACY kısmında çalışan Yöntemler:

    • WIM Yöntemi
    • NT6 Yöntemi
    • WINSETUP ile Sİstem Ekleme Yöntemi

    hocam emeğinize sağlık. bu 3 yöntemle 7-8,1-10 kuruluyor. ama xp nt6 ve winsetup ile kuruluyor değil mi ?

  8. 1 saat önce, crasadure yazdı:

    soru1:elinize sağlık hocam. xp de wim den kurum yok değil mi. ( xp iso da wim dosyası zaten yok )

    cevap1: evet..XP de WIM olmadığına göre tabi ki sadece ISO ile kurabilirsin...ISO dosyasını multiboot da ISO/XP/XP.iso şeklinde atarsan XP yi ISO dan kuabilirsin

    soru2:wimden kurulumda boyut daha mı dusuk iso'dan kuruluma göre ?

    cevap2: ISO nun içinde elle kurulum dosyaları vardır.WIM yönteminde kurulum multiboot daki bootx86.wim yada bootx64.wim WINPE dosyası ile başlar sonra install.wim dosyası yol olarak gösterilirse kurulum WIM üzerinden devam eder. Bu konuda gerekli video yu aşağıdaki linkten izleyebilirsin

    soru3:videoların tamamını izledim ama gözümden kaçmış olabilir. wimden uefi olarak 64 bit kurulum yapılabilir ( aio 32- 64 bit bir arada olan isolardan ), iso yönteminde de tek iso ( 32 - 64 bit ) uefi kurulumu destekliyor mu ?

    cevap3: ISO yöntemi için bootiso64.wim ve bootiso86.wim dosyaları mevcut..

    bootiso86.wim-->32 bitlik orjinal el değmemiş ISO ları ISO üzerinden kurmak için;

    bootiso64.wim -->64 bitlik ISO ları ISO üzerinden kurmak için kullanılıyor; ayrıca UEFI ISO ları da kurar.

    soru4:orijinal yapımcı size ortalama bir süre verdi mi güncel versiyon için bekleyelim mi yoksa şuanki versiyonu mu kullanalım ?

    cevap4: Multiboot Toolkit 2.1.0 şu an yayınlandı...linklerini ana konu başlığında paylaştım...eğer v2.0.1 i önceden kuduysanız bir üst versiyona nasıl güncelleyeceğinize dair video yu paylaştım

    eğer ilk defa kuracaksanız o zaman tabi ki v2.1.0 ı kullanmanızı tavsiye ederim

    cevabınız için çok sağolun. winsetupfromusb programıyla aio 32- 64 bitlik tek isoyu uefi de kullanabiliyor muyuz.  bir de menu.lst de hata vardı yeni versiyonda duzeltilmiş mi ?

    iso yönteminde illaki orijinal el değmemiş mi olmalı.

    çok ayrıntılı bir multiboot isteğim yok. sadece xp - 7 - 8,1 - 10 legacy ve uefi olanları, bu sistemlerin pe hali ve birkaç araç için sadece bir menu var mı nasıl yapılabilir.

  9. elinize sağlık hocam. xp de wim den kurum yok değil mi. ( xp iso da wim dosyası zaten yok )

    wimden kurulumda boyut daha mı dusuk iso'dan kuruluma göre ?

    videoların tamamını izledim ama gözümden kaçmış olabilir. wimden uefi olarak 64 bit kurulum yapılabilir ( aio 32- 64 bit bir arada olan isolardan ), iso yönteminde de tek iso ( 32 - 64 bit ) uefi kurulumu destekliyor mu ?

    orijinal yapımcı size ortalama bir süre verdi mi güncel versiyon için bekleyelim mi yoksa şuanki versiyonu mu kullanalım ?

  10. Bir saat önce, crasadure yazdı:

    1.soruna cevap vereyim önce :wim dosyalarında elle yükseltme dosyaları olmasa da olur mu.  3. videoda bu konu üzerinde durmadınız.

    cevap= 3. videonun 32. dakikasından itibaren dinlemeni tavsiye ederim.videonun son kısmında bu konuyu değindim...iyi dinlememişsin :) 

    2. soru= bir de menude ( 3. videoda ) 5. secenek 64 bit, 6. secenek 32 bit. bu 64 olan sadece uefi için ( zaten uefi sadece 64 bitte calısıyor galiba ) 32 olan ise legacy ( 32 ve 64 bit ) için değil mi. eger boyleyse menude keske belitilseydi. 5. secenekte 64 bit ( uefi ), 6. secenekte legacy ( 32-64 ) gibi.

    cevap= Eğer UEFI 64bit Windows kurulumu yapacaksan-->5.seçenek üzerinden gideceksin

                Eğer elinde Windows x86+x64 bit bir AIO bir ISO varsa ve Legacy 32 ve 64 bit kurulum yapabilirsin -->6.seçenek üzeriden gideceksin

    Bunu da video da zaten gösterdim...Video da gösterilen şeyleri burada yeniden cevaplamak doğru olmuyor ama biz yeniden cevaplamış olalım... videoları zaten anlaşılsın diye çekiliyor.. video dan da anlaşılmıyorsa artık benim söyleyecek bir şeyim kalmıyor :)

    Lütfen buradan her arkadaşıma söylüyorum..Videoları önce iyice dinleyin ...tekrar tekrar...sonra eğer değinmediğimiz noktalar varsa burada belirtin, cevap verelim...Lütfen kırılmayın,gücenmeyin..isterimki herkese yardımcı olalım...bunun için buradayız...ama daha yapıcı, video da anlatılmayan değinilmeyen konularda sorular olursa sevinirim ARKADAŞLAR :) 

    çok sağolun hocam evet videonun son kısmını üstün körü dinlemiştim. özür dilerim.

     

    son bir sey daha sorayım. portable (flashtan çalışan ) win 7, 8.1 ve 10 var bunları nasıl ekleyebilirm. ilk sayfadaki 6 gb lık dosyada gerekli kısımlar var. içinde neler var 32 gb lık fash var çok öenmli olmayan yerleri silip yer açmak istiyorum

  11. 23 saat önce, crasadure yazdı:

    Km Boot Vol 1 2017 Multiboot ile İşletim Sistemlerinin

    ISO/WIM/NT6/FIRADISK Yötemleri ile Kurulması 

    Arkadaşlar ;

    Bu konu başlığı altında aşağıdaki konularda video çekimleri yapmayı düşünüyorum ve ilk video yu bugün acilen çektim...sistemi herkes yükleyebilsin diye...diğer video konuları :

    VIDEO 1:Km Boot Vol 1 2017 Multiboot'un Flash Belleğe Yüklenmesi & Kurulması ve Test Edilmesi 

    VIDEO1 LINKI =https://drive.google.com/open?id=0Bzo3jOl6oKiyWmpMcldoSjEtYkU

     **********************************************

    VIDEO 2: ISO ile İşletim Sistemi kurulumu

    VIDEO 2 LINKI=https://drive.google.com/open?id=0Bzo3jOl6oKiySnJ3MUdaREZ3Sms

    Video2.2 (Vm Ware Kurulum ve Ayarları USB Boot Olayı) = https://drive.google.com/open?id=0Bzo3jOl6oKiydzJZblhnMDBwR1E
                https://www.tnctr.com/topic/349624-aio-sistemler-ve-elle-yükseltme-dosyaları/

    *******************************************************

    VIDEO 3: WIM ile İşletim Sistemi Kurulumu

    VIDEO3 LINKI = https://drive.google.com/open?id=0Bzo3jOl6oKiyaHdsanZwc2tlLWM 
     ******************************************************
    VIDEO 4: Windows işletim sistemi ISO larının NT6 işlemi ile multiboot sisteme eklenmesi

    VIDEO 5: FIRADISK yöntemi ile İşletim sistemlerinin ISO üzerinden kurulması

    sağolun hocam videoların tammını izledim. iso olarak eklerken elle yükseltme dosyaları olmazsa reset atıyor makine kuruluma izin vermiyor. wim dosyalarında elle yukseltme dosyları olmasa da olur mu.  3. videoda bu konu uzerinde durmadınız. yani modifiyeli bir sisteminde wim dosyası alıp direk kullanabilir miyiz. ( isodaki elle yukseltme dosyaları var mı yok mu derdiyle ugrasmayız )

     

    bir de menude ( 3. videoda ) 5. secenek 64 bit, 6. secenek 32 bit. bu 64 olan sadece uefi için ( zaten uefi sadece 64 bitte calısıyor galiba ) 32 olan ise legacy ( 32 ve 64 bit ) için değil mi. eger boyleyse menude keske belitilseydi. 5. secenekte 64 bit ( uefi ), 6. secenekte legacy ( 32-64 ) gibi.

  12. 5 saat önce, crasadure yazdı:

    @mustafakarasan

    eski WEPE_UDefi.exe dosyası ile sistem yükleme işlemi basit ve kolay olmasına rağmen,multiboot konusuna yabancı olan yada ilk defa uygulayanlar açısından zor oldu. WEPE_UDefi programı WIN7 kullanan makinelerde kurulum sırasında hatalar vermişti bazı kullanıcılarda...bu sebepten dolayı @karadurak arkadaş bu işi en genel yöntemle yani flash belleğin imajını alıp ACRONICS ile geri yükleme yöntemine geçiş yaptı...böyle olması da isabet oldu...şu an bu konuda sıkıntı yaşayan kişi sayısı çok az...ayrıca yeni sistem yayınlanınca KMBoot nasıl yüklenir ve ayarlamaları konusunda sesli görüntülü bir video çekimi de burada paylaşacağım...hele şu yeni sistem bir yüklensin de indireyim en kısa sürede sizlere de buradan yardımcı olunacaktır

    hocam ayrıntılı bir video paylaşırsanız sevinirim. 

    • Like 3
×
×
  • Create New...