Jump to content

xconsolex

Yeni Üye
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by xconsolex

  1. Bunu Dvd ye yazdıramazsın. Dvd kalıbından büyük. Rufus vb.. bir programla usb flash diskten kurulum yapabilirsin.
  2. Evet. Ssd ye sistem kurmuyorsun. Sistemi hdd ye kuruyorsun. Program vasıtasylada ssd yi sistemi hızlandırmak için kullanıyorsun.
  3. Asus un sitesinden kendi notebook unu bul. Destek kısımında sürücüler&araçlar var. O menude en altta Diğerleri seçeneğinde Intel Rapid Storage Technology driver bunu indir. Kurduktan sonra  http://superuser.com/questions/568674/why-is-my-hybrid-disk-not-active burda görsel olarak ssd nasıl ayarlanır gösteriyor. Biraz ingilizcen varsa daha rahat çözersin ama resimlerlede güzel anlatmış cevaplayan arkadaş.
  4. Bazı markalar bilgisayarlar hızlı açılsın ve sık kullanılan işlemler hızlı olsun diye bu şekilde bir yöntem kullanıyor. Bilgisayarınızın markasına göre bu ssd olan bölümü kullanmak için yazılımlar mevcut. Sıfırdan kurulum yapıyorsanız, Hddnize normal kurulum yapıyorsunuz. Markanızın sitesinden uygun yazılımı yükleyip ssd bölümü gösteriyorsunuz. Sisteminizde tek disk varmış gibi çalışıyor. Ama sık kullandığınız ve boot dosyaları ssd üzerine yükleniyor. Ve bilgisayarınız daha hızlı açılıyor. Genel mantık bu şekilde. Bilgisayarınızın markasını yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
  5. Bilgisayarın modeli nedir ? Ram ve disk kontrolü yptın mı hiç?
  6. Notebooklarda bios pili sökükse (veya nadirde olsa pil boşsa) adaptör takınca cihaz otomatik açılır. Bu da olabilir.
  7. Cihazında optimus Teknolojisi var mı? Cihazın modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışalım.
×
×
  • Create New...