Jump to content

hobaruye

Yeni Üye
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hobaruye

  1. VMware Worksatiob 16 ile denedim. Kurulu takılıyor. İlk kurulumu yapıyor, restart ediyor, yeni aygıt bulundu (Microsoft AC Bağdaştırıcı) diyor ve kilitleniyor. Fare ve klavye tepki vermiyor. Tüm seçenekler (güvenli modda başlatma, Windows Xp, Standart PC vb ) fark etmedi.
  2. Dediğiniz tam olur mu bilemiyorum. Ama gizlilik peşindeyseniz, reklam olmasın, izlenmeyeyim, verilerim işlenmesin-pazarlanmasın, ne yaptığım kayıt edilmesin vb diyorsanız SIGNAL uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama hiçbir verinize (adres defteri, kişiler, eposta, arama kaydı vb vb) erişmek içim izin istemez ve erişmez. Sadece tel no yeterlidir.
  3. @forjest Üstad, siz kuşa çevrilmiş bir build düşünün. Win 7 veya Win XP gibi sadece ve gereksiz hiçbir şey içermeyen sistem isteyen çok. Balıklama dalarlar bence.
  4. EK2: Gpedit.msc içinde de aktiftiler ve kapatmam gerekti. LTSB/LTSC daha ortalarda görünmediğine göre tüm fazlalıkları traşlanmış (tüm metro uygulamaları, gömülü ıvır zıvırlar, defender, cortana, search, store, telemetry zımbırtıları ve kullanılmayan zamazingolar) ve bir şey eklenmemiş (güncellemeler hariç) Home Single Language bekleriz artık. Sizi biraz yoralım. 😇 @forjest
  5. EK: Windows Defender Gelişmiş Tehdit Koruması Hizmeti (sense), Microsoft Defende Virüsten Korunma Ağ İnceleme Hizmeti (VdNisSvc) ve Microsoft Defneder Virüsten Korunma Hizmeti (WinDefend) hizmetlerde çalışıyor görünüyor.
  6. ---Demin yazıyordum ama sanırım elim klavyeye değdi, kayboldu. Tekrar olursa özür. (eakisi silinebilir)--- Üstad ellerine sağlık. Kendim halen Win10 LTSB 1607 (modlu) ve Zorin 15.3 kullanmaktayım. VMware ile denedim. Kurulumda sorun yok ancak bir iki noktada sıkıntı var gibi. Belki düzeltmede işine yarar. 1. Defender deaktif demişsiniz (ikonu da görev çubuğunda yok zaten) Ancak arka planda çalışmaya devam ediyor gibi. Zira Win10 altında kullandığım Defender Control 1.7 ve Win 10 Digital Activation 1.3.7 isimli uygulamaları diski açınca sildi. Ayrıca bazı iletiler gösteriyor. Sanırım tamamen kapatmak için ilave bir şeyler daha gerekiyor. 2. Kurulumdan sonra ilk açılışta görüntü 60 derece filan sağa yatmış-kaymış şekildeydi. Mesela normal-düzken sağ üstte olması gereken şeyler sol üstteydi. Bazı oyunlardaki gibi fare sağ kenardan çıkıp soldan tekrar ekrana giriyordu. Wrap gibiydi yani. Bir şekilde görüntü ayaralarını bulup çözünürlük kısmına tıklayınca düzeliyor. (birkaç defa denedim) 3. Sanırım simge-font boyutlarını büyütmüşsünüz. Zira uup insider indirmesindeki kurulumda ben boyut olarak %125 seçmiştim. Bunda %100 iken hemen hemen aynı boyutta simge isimleri filan. Denemeye devam, başka çıkarsa eklerim.
  7. VMware Worksation Pro 15 üzerinde Linux için 4.x sürümlü sanal PC oluşturup (2 GB ram, 2 core vb) Zorin OS 15.2 Core kurmakta idim. Ayrıca WinXP-32, WinXP-64, Win7-64, Win ME, Win 98 SE, Win 95, MS DOS 6.22, DR-DOS 7.03, Caldera DOS 8.01, Pardus, Debian, Kali, Slax, Manjaro, WifiSlax, Backbox ve Haiku da kuruludur sanal PC olarak. Zorin kurup VMware tool yükleyince (15 Pro, 4.x, 15.2) ekranı otomatik olarak ayarlıyordu. (grafik tabanlı tüm sistemler de VM pencere büyüklüğü sabit kalsın diye 2048x1536 pixele ayarlıdır) VM 15 Pro altında ise Zorin 15.3 ayarlanamıyor. Bildiğim-bulduğum tüm olasılıkları denedim. Her restartta bozuluyor. Ayrıca VM 16 Pro altında ister 4.x veya 5.x çekirdek seçimi olsun, isterse Debian-Ubuntu vb isim seçimli olsun ne Zorin 15.2 nede 15.3 ekran ayarı olmıyur. VMwate tool başarısız oluyor ve VMware agent başlamıyor. Hata mesayına göre elle de başarılı olamadım. Kaynak da bulamadım. Bu konuda bilginiz var mıdır ? Yeni sürümden kaynaklı bir hata olabilir mi, ilerde düzelir mi ? Yardımcı olabilecek her bilgi için teşekkürler. EK : Win10 beni bezdirdi. Win 7 desteği bittiği için geçtim. Hanım ve çocuk da (öğretmen-öğrenci) uzaktan eğitimde kullandığından olası Win7 açıklarıyla uğraşmak istemedim. (Zaten pek zaman kalmıyor) Halen Win 10 LTSC 1809 yüklü. Şimdi olara eski parçalardan (FM2+ anakart, Athlon X4-860, 8 GB ram, 1 TB HDD ve HD-5670 ile) monitör+kasa alarak idarelik sistem kurdum. Zayıf ama uzaktan eğitime fazla bile geliyor. Artık Win ile uğraşmak istemediğimden Zorin'e geçmeyi düşünüyorum. Bunu için de Bitdefender, VMware, World Of Tanks ve bazı uygulamaları Zorin ile çalıştırabilmem lazım. Denemek için de üstte bahsettiğim sorunu çözmek lazım. İkili kurulum (Win+Zorin) istemiyorum. Aynı anda genelde hem WOT, hem VM hem de Lazarus+GC (+biraz ıvır ıvır) açık olur. Biraz ona biraz buna takılırım. Bu yüzden ikili sistem olmuyor pek.
×
×
  • Create New...