Jump to content

madceng

Yeni Üye
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About madceng

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

madceng's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. arkadaşlarında dediği gibi hp marka notebookların bir çoğunda bu problem kalıcı olarak var.  ama şunu unutmamak gerek. fanın çalışıyor olması fanın görevini yapıyor olduğu anlamına gelmez. fan deforme olmuş olabilir ve dönmesi gereken hıza ulaşamıyor olabilir. diğer önemli konu fanlarında problem olmasa bile diz üstü bilgisayarlar halıda kanepede yatakta kullanılmamalı. düz bir zeminde hava alabilecek şekilde muhafaza edin.
  2. ekrankartın nvidia veya ati ise nvidia autodetect veya ati auto detect diye otomotik driver bulup yükleme araçları mevcut. 
  3. öncelikle anakartının güncel sürücüleri bul ve yükle. usb driver dahil. çünki anakartın eski ve muhtemelen usb 1.1 versiyonu. kartın siesinde extra 2.0 driver varsa yükle. diğer arkadaşların tavsiyesi gibi pcı usb kart alabilirsin. ve diğer önemli konu kasanın ön usb kablolarını rastgele takmak anakartının hasar görmesine sebep olacaktır veya kasaya bağlayacağın usb aygıta zarar verebilir. çünki usb girişler veri trafiği dışında elektrik de taşır.
  4. usb adaptör alman daha mantıklı. bilgisayarının orjinal yapısını bozmuşta olmazsın. ve sana tavsiyem. everest ralink comfast gibi markalar toprak kum gibi var piyasada. bunları kötülemek de istemem fakat kalitesinden ödün vermeyen bir çok marka daha var. airties gibi. al kurtul.
  5. arkadaşlar chkdsk önermişler ve yerinde tavsiye. kesinlikle denemen lazım. ve ben kesin çözüm buluyorum. 
  6. her iki resimde zaten sıcaklık değerleri normal. termal macun tazelemek kesinlikle yapılması gerekiyor tabi ama o resim çekilirken ki bilgisayarın durumuda önemli. bu tür testlerin yapıla bilmesi için bilgisayar kasılması gerekiyor. 3d max gibi proğram ile makinayı eşit oranda yoracaksın ki sağlıklı bilgi alabilesin.
  7. Arkadaşlar şuana kadar yazılmış tüm konuşmaları fikirleri bir tarafa bırakın ve size şöyle anlatayım.  1. İşlemci üzerindeki fan tarafından soğutulamıyorsa yanına 10 tane kasa fanı koysanız da olmaz çözüm- kaliteli cpu fan alın. intel in veya cooler master gibi markalar. 2. ekran kartınız fanlı ise fanını kontrol edin eğer yalpalayarak veya sesli çalışıyorsa fanı yine kaliteli bir fan ile değiştirin. Ve eğer performans gerektiren işler yapıyorsanız ve ekran kartınız sadece soğutucu metal ile sarılı ise işten anlayan veya eli yatkın biri metalin üzerine fan sabitliyebilir. 3.ve en önemli konu şuki kasanın yan taraflarının açık tutulması ile kasaların fanları kesinlikle serinletmek istenilen bölgeleri serinletemezler. bu nedenle fanlarınızın bakımını yapın ve kasalarınızın kapakları kapalı ve sağ sol ve arka tarafları tamamen duvara vs kapalı olmasın.
×
×
  • Create New...