Jump to content

AliKeskin

Yeni Üye
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AliKeskin

  1. Şu sayfadan sistemine uygun driveri indirip kurmayı dene     Yine olmaz ise Driver Scanner programları ile sistemi tarat ve driverları güncelle istersen bunu yaparken AIDA64(Everest Ultimate) programı ile sistemin ve donanımların bir raporunu çıkart öyle bakalım.
  2. CD-Rom yok sisteme virüs bulaşmış Usb görmüyor. Yapman gereken işlemi kısaca özetliyeyim. İnternetten Wubi programını indiriyoruz sonra açıyoruz. Bize gelen ekranda Ubuntu kurulumunu seçip Ubuntuyu indiriyoruz(otomatik inecek ve kuracak) daha sonra Ubuntu için anti virüs geliştirmişler (ubuntu için antivirüs programı gerekmiyor zaten sisteme virüs girmesi çok çok düşük) bunlar AVG,Avast,Clamav bunlarla taramayı dene. Şöyle bir şeyde mümkün ubuntu yüklenirken kernel gözden geçirilip eksikler tamamlanır. Bu sayede boot ekranında Usb niz görünür hale gelebir. Tabi Ubuntuyu sevip bundan sonra Ubuntu kullanmaya başlarsanız o ayrı tabi :) Bu dediklerim sadece öneridir. Kesin çözüm değildir.
  3. Karşıdaki firmanın markasının tescil olabilmesi için 3 aylık bir bekleme süresi mevcut olacak. Bu süre içerisinde itiraz ederseniz ve itirazınız kabul edilirse karşı firma adını değiştirmek zorunda kalacaktır.
  4. 1.Domain(Alan Adı) ; Web sitenizi kurmadan önce ne tür web sitesi kuracaksanız o isimlerde bir alan adı (Örnek; nasılyapılır.net) tescil edip satın alman gerekir.. 2.Hosting ; Sonra Hosting alman lazım Açacağın sitenin boyutuna göre Hosting alırsın Onunda fiyatları fazla yüksek değil(20$ civarı) bedava verenler var ama tavsiyemiz paralı olsun garantili olsun 24 saat destek veren hosting siteleri var.  3.Tasarım ; sonra gerekli web tasarım programları ile ( Dreamwawer,flash,frontpage,photoshop, adobe creative suite vb. gibi)Bir takıp programlarla websitenizin sablonunu oluşturursunuz yada örneğin wordpress gibi yüzlerce hazır temaları olan sistemleri tercih edebilir ve satın aldığınızda size verilen kullanıcı adını ve şifresini kullanarak ftp yardımı ile oluşturduğunuz şablonu websitenizi içeriğine kopyalarsınız.
  5. Bu dediğinn şeyi yapmak için Traffic Control cihazları var Cisco nun onu kullanabilirsin fakat fiyatı baya pahalıdır hatta çok pahalıdır :) Onun dışında modemlerde böyle bir özellik koymazlar Portlar arasında eşit dağıtım vardır hep. İnterneti kullananlara belirli bir kota belirleyip mesela 50 GB olsun A kullanıcısı 50 GB olunca kontrol edersin sonra Mac Filters dan engellersin böylece banlama sistemi yapmış olursun.(Modemin bu konuda otomatik özelliği olabilir.) Fakat bu yöntemde kullanıcılar arasında gerginliğe sebep olabilir :) @STAN ın da dediği gibi Netlimiter programlarını karşı bilgisayarlara kurarsan halletmiş olursun.
×
×
  • Create New...