Jump to content

rapalis

Yeni Üye
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rapalis

  1. ubuntu 12.10 kullanıyorum iki üç aydır ve acayip memnunum. Hatta Netbookta kullanıyorum, yanında 7de yüklü bazı okul programları için. Ama yüzde 95 süremde ubuntudayım. yazıcıdan çıktı almak istesen windows için driver indirmen gerekiyor ubuntu da gerek yok. bluetooth için driver yüklemen gerekiyor windowsta ubuntu da gerek yok. kamera için ses için yok ıvır zıvır olmadık her şeye driver gerekiyor windowsta. ama ubuntu tam kurulu bir sistem olarak geliyor. güncelleştirmeleri tüm programlar için otomatik buluyor. sen sadece kur diyosun. netbookta açılışı 7sn kapanışı 3sn. e windowstaki gibi virüs problemi falan da yok. on numara beş yıldız hiç düşünmeyin bence. denemekte fayda var alışamazsanız kaldırırsınız. bu arada uykudan uyanması sistemin 1snden kısa daha ne olsun...
  2. Hocam konuyu onbeş kere okudum emin ol. Ve dediklerini de birer birer uyguladım ve qemu nün de sadece simülasyona yaradığını da biliyorum. ve ilk defada usb üzerinden format atmıyorum. ve biostanda ayarlamaları yaptım. senin konunda dediğin şekilde herşeyi yaptıktan sonra qemude çalıştırdım, format atma ekranın geldi rengarenk olan ekran. oradan kurulum için tıklamam gerekene tıkladım. normal format atıyormuş gibi devam etti yeniden başlatıp xp ekranı gelen aşamaya kadar devam etti. yeniden başlattıktan sonra xp ekranı gelmedi, mavi bir ekran geldi hani şu ekran kartı yanınca gelen ekran gibi. biosta veya ekran kartımda sıkıntı olabileceğini biosu güncellemem gerektiği falan yazıyordu ekranda. dedim neyse yapamadım bari normal cdyle yazdırayım. senin sistemi dvdden denedim. aynı yerde aynı hatayı aldım. modifiye olmayan bir xp buldum arşivimde onunla format atayım dedim aynı hata.. yani senin sistem benim pcnin ağzına tükürdü tabiri caizse.. on kereden fazla format atmaya çalıştım usbyi tekrar tekrar deneyerek kurulumu tekrar tekrar yükleyerek.. hep aynı hata. pardus yüklemeye çalıştım ubuntu yüklemeye çalıştım olmadı. bios pilini çıkardım bekledim bi süre denedim tekrar tekrar yine olmadı. artık pcden ümidi kestim. sonraki gün yine uğraştım yaklaşık altı yedi saat. modifiyesiz olan sistemle en sonunda format atmayı becerebildim. burada senin kadar iyi bilmiyor olduğumu kabul ediyorum ama emin ol sana çok yakındır bilgim.. kullanacak arkadaşlar bunu gözardı etmesinler.. yine de eline emeğine sağlık uğraşmış emek sarfetmişsin.. iyi forumlar..
  3. QEMU programında çalışıp çalışmadığını kontrol ederken de JET hızıyla mı kontrol etmesi gerekiyor. QEMU ile başlat dediğimden beri yaklaşık 2saat geçti hâlâ devam ediyor ve kurulumun tamamlanma süresi 39 dakika yazıyor. böyle olması normal mi problem mi var? (flash kingston datatraveller 8Gb.)  Bunu yazdıktan hemen sonra da kurulmadan, kur şimdi yeniden başlatılıyor dedi ve sıfırdan başladı arkadaşlar, yardımcı olabilir misiniz?
  4. Hocam eline emeğine sağlık, çok beğendim zaten görsel bişey arıyordum ve bu mükemmel oldu. Bugüne kadarki en beğendiğim XP. Ama şöyle bir sorun yaşıyorum, Başlata tıklayıp bilgisayarı kapat dediğimde ne yeniden başlat simgesi ne de kapat simgesi çalışıyor. alt+F4 yapıp deniyorum yine aynı. Yani bilgisayarı kapatamıyorum. hatta shutdown kısayolu oluşturdum yine olmadı. ancak reset atıp ilk ekranda kapatıyorum. Açma kapama düğmesine Uzun basıp kapattım, sorun yaşadım, o malum mavi ekran geldi. O yüzden şimdilik sadece reset sonrası güç düğmesi görüyor işimi. sorunun aynısını yaşayan kimse var mı bilmiyorum, bi yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrar elinize emeğinize sağlık. İyi çalışmalar.. 
×
×
  • Create New...