Jump to content

garfield1

Banned
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by garfield1

  1. diyelim tarayıcının adres çubuğuna twitter.com yazdın. tarayıcın dns servisinden twitter.com'un ip adresini alıyor ve ondan sonra siteye giriyor. tib dns servislerinde kayıtlı olan ip adreslerini engelliyor. bu yüzdende hiçbir ayar yapmadan siteye giriş sağlayamıyorsun. hosts dosyası yoluyla sitenin başka sunucusuna geçtiğin için siteye girmeye devam edebiliyorsun. dns sunucularında diyelim 199.16.156.6 kayıtlıysa hosts dosyası ile twitter.com yazıldığında twitter'ın başka sunucusu olan (atıyorum) 199.16.156.7 ip adresi ile siteye girilmesini sağlıyorsun. tarayıcın hosts dosyasında twitter.com'a ait veri olduğu için dns servisine sormadan hosts dosyasında olan ip adresini alıyor ve ona bağlanıyor.
  2. hayırdır kardeş yeni ayetmi indi? :) winxpde çalışıyor mu deneyen varmı
  3. SSL hatasını bu şekilde çözebiliyorsunuz ama Google yavaş açılmaya devam ediyor. Onu çözmek içinde yukarıda yazdığımı yapmanız lazım.
  4. Şaka mı yapıyorsun yoksa ciddi misin?
  5. Sorun çözülene kadar HTTPS'i devre dışı bırakarak çözüme ulaşabilirsiniz. Ana sayfanız Google ise adresini bu şekilde değiştirin. http://www.google.com.tr/webhp?nord=1 Adres çubuğundan arama yaparken sorun olmaması için ise yeni bir arama motoru ekleyip şunları girin. Son olarak varsayılan yapın. İsim: Google Anahtar Kelime: google Sorgu yerine %s olan URL: http://www.google.com.tr/search?q=%s&{google:RLZ}{google:originalQueryForSuggestion}{google:assistedQueryStats}{google:searchFieldtrialParameter}{google:bookmarkBarPinned}{google:searchClient}{google:sourceId}{google:instantExtendedEnabledParameter}{google:omniboxStartMarginParameter}ie={inputEncoding}&nord=1
  6. Where are you from? I think you aren't Turkish. You should to be have used google translate. Welcome to the forum. Nice good time. You're in luck for we can speak English.
  7. Sorun sadece Türkiye'de var. Proxy ile girerseniz bir sorun olmuyor. Bu da sansürün habercisi olabilir.
  8. Bölge bölge sansür yapmaya başlamış olabilirler. abdülhey nerede yaşıyorsun?
  9. Bende de bir saattir açılmıyor. IP adresinden sansürlediler galiba. DNS değiştirdim, işe yaramadı. Başbakan geçen kapatacağız diyordu, şimdiden kapatmış olabilirler.   http://www.youtube.com/watch?v=DSbAjQ-scA0
  10. 7-8 günden fazla kullanılması durumunda burunda etkisi bittikten sonra ters etki yapmaya başlar. Yani daha çok tıkar. Tekrardan açmak için de daha fazla kullanılması gerekiyor. Uyuşturucu, sigara bağımlılığı gibi. 3-4 gün kullanılmasında bir sakınca yok. Alerjim olduğu için benim de çok burnum tıkanıyor. O yüzden biliyorum.   İzlemenizi tavsiye ederim: www.uzmantv.com/burun-tikanikligini-gecirmek-icin-ne-tur-ilaclar-kullanilabilir
  11. Aynı isimde pek çok araç var. Neyi kastediyorsan linkini veya ekran görüntüsünü atarsan bulabiliriz.
  12. Her şeyi niye ayağına bekliyorsun? "Google'a Win7 Customizer indir" yazmak çok mu zor?
  13. Ayıptır sorması ne yapacaksınız kol kası ile?
  14. Windows'ta hali hazırda bulunan aile koruması ile bunu yapabilirsiniz. Denetim masasından Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması seçeneklerine girerseniz, gerekli ayarlar karşınıza çıkacaktır.
  15. Oynadım.. Ama ilgi çekmek için böyle yöntemleri kullanmaları bana son derece saçma geliyor.
  16. Bu kurduğunuz çok geri düşünceli bir cümledir. İnternet, insanların kullandığı bir bilgi paylaşım, iletişim ortamıdır. Konuşmanın, telefonun yeni şeklidir. İnternet daha özgür bir ortam olduğu için, diğer iletişim yollarına göre insanlar daha fazla bilgi öğrenebilmektedir. Yani siyasi görüşlerin internet üzerinden şekillendirilmemesi için bir neden bulunmamaktadır.
  17. Gerçekten de saçma olmuş :facepalm:. Paint ile iki karalama yapsam daha güzel bir animasyon olurdu.
  18. Tam tersi olması lazım. C, C++, Java orta seviyeli dillerdir. Pascal, Visual Basic gibi diller ise yüksek seviyelidir.
  19. Daha önceden de engellenmişti, biliyorum. Şimdi Redhack yüzünden tekrardan engellediler.
  20. Redhack pastebin'de tahmin edebileceğiniz partiden olan belediye başkanlarının telefon numaralarını paylaştı. 2-3 saat sonra da pastebin erişime engellendi. Sorgusuz sualsiz kendi çıkarları için koca siteyi sansürlediler. Buna ne diyorsunuz?     Örnek olarak verdim.
  21. DNS değiştirmeyi bilmiyordum, söylediğiniz iyi oldu (!) Proxy, VPN ile de IP yasaklama aşılabilse de önemli olan bu yöntemleri herkesin bilmemesi ve kendilerinde kişisel yargıları ile site engelleme yetkisini görmeleri.
  22. İlk kurban site de pastebin.com. Sırf redhack birkaç bilgi paylaştı diye bütün siteyi erişime engellediler. Bir webmaster olarak sıkça HTML, PHP kodlarına ihtiyacım oluyor ve pastebin.com'a giremiyorum.   Ülkemizde eğitim seviyesi çok düşük. Kimsenin ne olup bittiğinden haberi yok. Şimdi sokağa çıkıp röpörtaj yapsam saçma sapan nedenlerden dolayı internetin tamamen engellemesini isteyen çok insan çıkar. Sansürün ahlaksızlığı engelleyeceğini de hiç ama hiç zannetmiyorum.
×
×
  • Create New...