Jump to content

gonulce

Üye
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

522 profile views

gonulce's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

7

Reputation

  1. "Artık bizler sistemlerimizi yenilemek zorundayız ama dolar kuru yüzünden ve hayat pahalılığı yüzünden eski makineler ile debelenmeye ve gittiği yere kadar deyip olanla yola devam ediyoruz." Sanki aklımı okumuşsun...:) Ben de iki flash bulundurmak gerektiğini düşünüyordum. Demek ki uygulamanın bize uymasını beklememek gerekiyor, biz uygulamalara uyucaz ve beklenenden fazlasını istemeyeceğiz. Eski bilgisayarlardan kurtulursak bu sorunlara da gerek kalmayacak zaten.
  2. @crasadurehocam Ventoy usb multiboot ve ventoy grubfm grub4dos bölümlerine soru sordum ama cevap gelmeyince ben de daha önce de kullandığım AIO Multiboot'un son sürümünü indirerek kurdum ve ventoyda eski laptopumda çalıştıramadığım isoları bununla çalıştırdım. Özellikle içerisinde grubfm ve grub4dostu da barındırdığı için, entegre edemediği isoları içerisine ekleyebilme özelliğinden dolayı bence AIO Multiboot Ventoy'dan çok daha üstün bir program. Ventoy neden bu kadar övülüyor ve öne çıkarılıyor anlamadım. Ventoyda birçok isoyu eski laptopumda çalıştıramadım ama AIO ya kendisi, olmuyırsa grubfm ile, olmuyırsa grub4dosla illa açtı. Burada bişey sormak istiyorum: İso'ları entegre yoluyla eklemenin avantajı nedir? MY İso klasörüne copy past ederek yapsak olmaz mı? Bir isoyu My iso'ya kopyalayıp çalıştırdığımda bu isoyu sanırım unzip yaparak açmaya çalışıyor ve biraz zaman alıyor. İsoyu ventoy'daki gibi direkt açamıyor mu?
  3. Arkadaşlar bu konudaki sayfaların yarıdan fazlasını, @köylü ustanın yaptığı "Ventoy Grubfm Grub4dos Multiboot" çalışmanın konusunun tüm sayfalarını okudum, anladığım şu:, Ventoy uygulaması özellikle eski pclerde her isoyu açmıyor; daha çok yeni pclerle uyumlu. Bende de biri 8 (UEFI destekli), diğeri 15 yıllık iki pc var. 8 yıllık olanda ventoy EXfat (NTFS) içindeki tüm iso'lar tek tıklamayla sorunsuz çalışırken, 15 yıllık olanda bazılarını açmadı, imleç sol üst tarafta sürekli yanıp durdu (20 dk. bekledim). Fakat bu eski pc ile çalışmayan iso'ları ventoy'da yerel diskten veya usb harici diskten okuttuğumda çalışıyorlar. Yani ne oluyor da aynı iso'lar USB flashta çalışmıyor da harici diskte ve yerelde çalışıyor. Eğer iso seçiyorsa açmadığı iso'yu ister flash diskte ister yerel diskte açmamalı değil mi? Yoksa bu normal mi? Ben mi bişeyi atlıyorum. Ayrıca Grub2FM'da da açmaya çalıştım onda da açılmadan bekleyip duruyor. Grup4dos'tan açayım dedim. O da o kadar ağır yüklüyor ki bezdiriyor. Gittiğimiz bi yerdeki pcde Ventoy çalıştırmak için illa harici bir diskle beraber mi gitmek zorundayız? Çözüm öneriniz var mı acaba? Flash belleğim Sandisk 32 GB
  4. Arkadaşlar bu konudaki sayfaların yarıdan fazlasını, @köylü ustanın yaptığı "Ventoy Grubfm Grub4dos Multiboot" çalışmanın konusunun tüm sayfalarını okudum, anladığım şu:, Ventoy uygulaması özellikle eski pclerde her isoyu açmıyor; daha çok yeni pclerle uyumlu. Bende de biri 8 (UEFI destekli), diğeri 15 yıllık iki pc var. 8 yıllık olanda ventoy EXfat (NTFS) içindeki tüm iso'lar tek tıklamayla sorunsuz çalışırken, 15 yıllık olanda bazılarını açmadı, imleç sol üst tarafta sürekli yanıp durdu (20 dk. bekledim). Fakat bu eski pc ile çalışmayan iso'ları ventoy'da yerel diskten veya usb harici diskten okuttuğumda çalışıyorlar. Yani ne oluyor da aynı iso'lar USB flashta çalışmıyor da harici diskte ve yerelde çalışıyor. Eğer iso seçiyorsa açmadığı iso'yu ister flash diskte ister yerel diskte açmamalı değil mi? Yoksa bu normal mi? Ben mi bişeyi atlıyorum. Ayrıca Grub2FM'da da açmaya çalıştım onda da açılmadan bekleyip duruyor. Grup4dos'tan açayım dedim. O da o kadar ağır yüklüyor ki bezdiriyor. Gittiğimiz bi yerdeki pcde Ventoy çalıştırmak için illa harici bir diskle beraber mi gitmek zorundayız? Çözüm öneriniz var mı acaba? Flash belleğim Sandisk 32 GB
  5. Sayın forjest usta ya da bu soruya cevap verecek diğer arkadaşlar: Ben bu windows h2 pro ile 2016 LTSB sürümleri arasında tam olarak ne fark olduğunu anlamadım. LTSB'nin performans odaklı, eski pcler için olduğunu biliyorum. Daha performanslı bir sürüm varken neden h2 pro versiyonu kurayım ki? Sistemim yeni, ryzen 7 işemci var. Ben şimdi LTSB kurarsam proda olup da bunda olmayan ne olacak? Yani yeni sisteme LTSB kursam zararım, kaybım ne olur? Proda çalışıp da LTSB'de çalışmayan ne var ki? İnternette bu soruma net cevap bulamadım doğrusu. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  6. forjest usta senin yaklaşık bir sene önce yapmış olduğun modifiye sistei kullanıyorum. o, 3 GB'dı; bu ise 4 GB. bu kadr büyük olması entegre edilen güncellemelerden mi kaynaklı, yoksa o bir yıl önceki versiyona göre başka farklar var mı? Acaba bu mu daha performanslıdır? Şu an kullandığımda hiçbir sıkıntı görmedim , bir yıldır kullanıyorum, çok memnunum. Ellerine sağlık.
  7. forjest usta ellerine sağlık, sata-1 HDD'ye sahip 12 yıllık Laptopuma bile 10 dkda kuruldu sistem, üstelik içinde ofis 2016 da var!!! Müthiş hızlı kuruldu. Daha önceki paylaşımınızda enigma2 uydu alıcım paylaşımla açtığım klasörlere erişemiyordum, bunda herhangi bi sıkıntı yok, gayet seri. bi de SSD'ye kursam demek ki 12 yıllık pc uçacak. Emeğine sağlık. Benim tek sıkıntım laptop her açılışında numlock otomatik açılıyor, ben bunu nasıl kapadabilirim? Neden diye sorarsan benim laptopta tuş takımı yok, noktalama işaretleriyle ortak olan soldan sağa sıralı numara tuşları var. Numlock açık oldu mu açılış ekranında şifre yazarken diğer karakterleri yazıyor, her seferinde Fn+Numlock yapmam gerekiyor. Nasıl kapalı hale getirebilirim? Biosta seçenek yok. Teşekkürler
  8. Çok güzel açıklamışsın @forjest üstad. Aynen katılıyorum sana. Yaş 40'ı geçti. Hep windows kullandık. Bi ara pardus'u, birkaç linux sistemini biraz kurcalamıştım. Ama popülarizmin gözü kör olsun. Herkes windows kullanırken, her yerde o varken sürü psikolojisi işte! Bi de linux, windowsa alışkın birine göre; hayatı boyunca direksiyonu solda olan bi arabadan inip direksiyonu sağda olan bi arabaya binmek gibi! İnsan acayip acemilik çekiyor. Linux'u felan ilk kullandığımda kendimi bilgisayar değil de uzaydan gelmiş bi cihaz kullanır gibi hissetmiştim. Öğrenmek için yaş genç olacak, bekar olacaksın, çocuk olmayacak, bol zaman olacak, bi de merak olacak! Çok daha erken yaşlarda birinin teşvikiyle başlasaydım muhakkak linuxu öğrenirdim. Yazdıklarından çıkarttığım şu üstad: Normal günlük işler için temiz, saf, updatelerle gereksiz şişirilmemiş bi windows kullan; bankacılık gibi önemli işler için linux diğer cebinde olsun!
  9. açıklayıcı bir cevap olmuş @forjest usta, teşekkürler. aslında güncellemeleri indirmeyi ben de istemiyorum, dediğiniz gibi iyice boyut artacak ve sistem hantallaşacak. Ancak bu güvenlik güncelleştirmelerinin özellikle indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta pc'den güvenlik gerektiren işlemler de yapıyoruz. Bilgilerimiz istemediğimiz birinin eline geçmesini istemeyiz. Tabi bu güncelleştirmeler ne kadar işimize yarıyor ne kadar önemli orasını çok bilmiyorum. Koskoca microsoftun bildiği bişeyler vardır herhalde... siz genel olarak mı sistemlerinize güncelleme yüklemeyi tercih etmiyorsunuz yoksa sadece bu sistemde mi tercih etmediniz?
  10. forjest usta sana win8.1 maksimum performans paylaşımı sayfandan bir soru yönelttim, müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim. Teşekkür ederim.

  11. @forjest usta sizin bu sisteme güncellemeler entegre edilmemiş herhalde değil mi? sizin sistemde update kapalı olduğu için hizmetlerden açılsa da tarama yapmıyor. Sizin isoyu dism++ ile açıp güncellemeleri tara dediğimde 3-4 tane güncelleme buldu sadece. Bu, sizin sistemde diğer güncellemeler yüklü olduğu anlamına mı geliyor? İlk sayfadaki açıklamalarda güncellemelri entegre ettiğinizi belirtmemişsiniz de ondan soruyorum. Dism++'de güncelleme geçmişine baktığımda sizin isonun sadece bi tane güncelleme yüklü gözüküyor. Tara dediğimde de 3-4 tane güncelleme buldu sadece. Diğer paylaşımlarda 170 tane felan güncelleme entegre etmişler de, kafam karıştı şimdi.
  12. Arkadaşlar, dism++ programıyla win8.1'de windows mağaza (app store) tamamen nasıl silinir acaba? Bazı uygulamaları veriyor, tik koyarak "kaldır" dediğimde "bu komut desteklenmiyor" gibi bi hata verdi. NTlite'ta windows mağaza uygulamasını tamamen kaldırabilmiştim. Fakat NTlitela oluşturduğum sistem kurulumda çok hatalar vermişti.
  13. aynen dediğin gibi oldu üstat.:) TP-Link aygıtının win8.1 sürücü programı aygıtı görmedi ve görmediği için kurmuyor. Ben de win7 driverını kurduğu için onu yükledim ve sonuç kaçınılmaz oldu. şu dediğin çözümü deniyicem, inşallah olur: Sistemi aynı şekilde kurar gibi boot ederek "kurtarma bölümüyle başlangıç kurtarmaya geçiş yaparak" sorun çözülebilir büyük ihtimalle. Olmazsa da en baştan bi daha kurarız nasıl olsa toplam kurulum 14 yıllık makinede bile 8-10 dk. arası sürüyor. Yaptığın sistem açıklamlarında da belirttiğin gibi gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en hızlı kurulan, en hızlı açılan ve kapanan ve en hızlı dosya-klasör açan, ayrıca chromeda 25 sekme de açsam hiç kasmayan bi sistem. Yaptığın ince ayarları değil de en çok merak ettiğim normal bi win8.1 kurarken eski sistemlerime 35-40 dk. sürerken seninki nasıl oluyor da 8-10 dk. sürüyor? Bu muazzam bi fark gerçekten! Esetin kurulması bile bazen 10 dk. geçiyor:) Ellerine sağlık...
  14. forjest usta senin sistemi bi arkadaşın pcsine kurduk, programları felan sorunsuz yükledik. Cihaz nete wifi aygıtıyla bağlanabiliyor. TP-Link 722N kablosuz wifi sürücüsünü yükledikten sonra cihaz açılmadı, boot ekranında mavi ekrana düşüyor ve açılmıyor sistem. Acaba sistem bu aygıtla uyumsuz mu? Ben şimdi WinPE bi live programla C'ye girip TP-Link'in program filesteki klasörü silsem sistem açılır mı? Aslında güvenli kip (F8) ekranı gelse güvenli kipte açıp sürücüsünü program ekle kaldırdan kaldırıcam ama o ekran gelmiyor. Winpe gibi benzeri bi yazılımla sistemin program ekle kaldırdan driverını kaldırabilir miyim? Çözüm önerisi olan var mı acaba?
  15. grub2 file manager aslında ne yalan söyleyim ilk aklıma gelen çözümlerden biriydi. Yarın tekrar gidicem arkadaşa, yarın deneyip sonucu yazarım. Peki, grub2 file manageri yükle deyince grub4dos felan gidyior mu yoksa her ikisi beraber mi kullanılıyor? edit= benim flashta zaten grub2 yüklüymüş. ben de grub4dos yükledim. Bakalım nasıl olacak?
×
×
  • Create New...