Jump to content

TheRifleman

Üye
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by TheRifleman

  1. konuda bahsedilen script hem windows için hem de office için kalıcı aktivasyon yapıyor ki. ohook yönteminin nasıl çalıştığını araştırmanızı öneririm (ipucu: ohook ile yapılan aktivasyonu cmdden falan kontrol ederseniz yüksek ihtimalle gözükmez, office çalıştığında yaptığı aktivasyon sorgusuna müdahale edilir. bir zamanlar adobe ürünlerinin cracklenmesini sağlayan amtemu gibi bir şey işte)

    • Like 1
    • Thanks 1
  2. sorun çok belli, santralden eve gelen bir adet kablo ev içerisinde çoğaltılmış. bunun da en büyük eksisi sadece kilitlenen frekanstaki yayınların izlenebileceği. tek çözüm de santralden eve bir kablo daha çekmek. kullanacağınız uydu alıcı kadar santralden kablo gelecek yani. size tavsiyem yapabilirseniz kendi çanağınızı kurmanız, ben kendi santralimi kurmuştum kafam rahat şu anda

    de7inim, 22 saat önce yazdı:

    Buna burada yardım edeceklerini sanmam. Evinizin düzenini değiştirin kurtulun problemden... Dolap önüne geliyorsa, o dolabın orda olmaması gerekiyor demekki :) :)

    Saygılarımla...

    şu yoruma da ekstra güldüm. evin düzeniyle, dolapla ne ilgisi var allah aşkına?

    • Like 1
  3. lzx sıkıştırmayı uzun zamandır kullanıyorum. disk alanı kısıtlı kullanıcılar için hayat kurtarıcı yalnız hdd'de performansı biraz düşüyor gibime geldi. ssd'de performans düşmesi gözlemlemedim.

    bir de compact komutunu çalıştırırken C:\* vermemeyi tercih ediyorum. Sistem dosyalarını da sıkıştırıyor, sorun olabilir (sadece bir düşünce)

     

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  4. deli_petro06, Şimdi yazdı:

    Fiziksel bir hasar olduğunu düşünmüyorum. Hdd Sentinel sorunlu birimleri işaretleme özelliği var mı? 

    sorunlu birimlerden kastınız sector ise program test sırasında sizi bilgilendirir ve sorunlu sector işaretlenip yedek alandan bir sector atanır, sorun yaşamazsınız.

    yok birimden kastınız disk ise hard disk sentinel arayüzünde disk sağlığını ve performansını görmeniz mümkündür.

    • Thanks 1
  5. fiziksel sebeplerden oluşan bad sectorlere (plakalardaki hasarlar, okuma/yazma kafası kaynaklı hasarlar vs.) bir çözüm yok. fiziksel kaynaklı bad sectorler için diskteki yedek alana yönlendirme yapılacak, yedek alan doldu mu öyle kalacak.

    diğer sebeplerden oluşan bad sectorler için hard disk sentinel çok yardımcı oluyor. disklerle uğraşıyorsanız mutlaka bilgisayarınızda bulunması gereken bir program.

    özetle hard disk sentinel içerisindeki surface test kısmını kullanabilirsiniz

    • Like 3
  6. Maddox67, 14 saat önce yazdı:

    @TheRifleman

    @VisuaLNET

    amacım aynen exceldeki gibi buraya aktarmak teminat ekle için kodlar yukarıdaki gibi 

    Nere de hata yapıyorum anlayamadım bir türlü 

     

     

    Ekran görüntüsü 2021-11-22 231229.png

    veri tabanı içindeki "DosyaNumarasi","FirmaAdi,"TeminatTarihi","TeminatinCinsi" değişkenlerinin tipini kontrol edin. Exceldeki veriniz göründüğü kadarıyla string tipinde. String tipindeki verileri varchar olarak veri tabanına ekleyebilirsiniz. Bunları kontrol edin.

    VisuaLNET arkadaşımızın da dediği gibi tarihte problem olabilir. By_FaRuK arkadaşımızın dediği gibi DateTimePicker kullanabilirsiniz.

    • Thanks 1
  7. textbox içinden alınan verilerle veri tabanında tanımlanan "(DosyaNumarasi,FirmaAdi,TeminatTarihi,TeminatinCinsi)" değişkenlerinin birisinin veya birden fazlasının veya hepsinin veri tipi uyuşmuyor

    tahminimce textbox içinden gelen veriler string olarak alınıyor sizin de bu gelen verileri uygun tipe dönüştürmeniz gerek. örneğin "DosyaNumarasi" integer veri kabul ediyor, siz de "@p1" 'i string olarak alıyorsanız tip uyuşmazlığından hata alırsınız.

    veri tabanındaki değişkenlerin türüne göre tip dönüşümünü yaparsanız sorun çözülür

    iyi çalışmalar

    • Thanks 1
  8. efe34, 14 saat önce yazdı:

    Cihaz nedir?

    Asus eee pc 900 üzerinde kullandım, özellikleri şu linkte: https://www.cnet.com/products/asus-eee-pc-900/specs/ (Bende 40 gb HDD mevcut, SSD yok)

    900 mhz işlemciye göre gayet iyi bir performans vardı, antix öneririm kesinlikle. Düşük sistemler için vazgeçilmezim

     

    Ek: Kuracağınız donanım biraz iyiyse alternatif olarak Solus da öneririm, o da güzel

    • Like 1
  9. Sorunuzla ilgili bildiklerimi paylaşayım.

    UEFI üzerinde NTFS desteği normalde yok. FAT32 destekliyor. FAT32'nin 4 GB limiti olduğu için, 4 GB üstü dosya içeren bir imajı Rufus ile UEFI modda yazdırmak isterseniz UEFI:NTFS modunu kullanmanız gerekiyor. UEFI:NTFS ise UEFI üzerinde NTFS desteği sağlanmasına yarıyor. İmzalı bir dosya olmadığından da Secure Boot kapatılması gerekiyor. İnternet üzerinden indirdiğiniz 10 GB'lık Windowslarda muhtemelen SWM formatı kullanılmıştır, install.wim dosyası parçalara bölünmüştür. SWM olarak dosyaları bölmeyi denerseniz, olumlu bir sonuç alabilirsiniz.

    • Like 1
  10. hasan835, 40 dakika önce yazdı:

    değerli kardeşim, öncelikle, mevcut kurulu sürümü kaldırın, PC'yi yeniden başlatın, kalan atık dosyalarını tamamen temizleyin, özellikle, yerel disk (C) ProgramData'da kalan (WRData+WRCore) dosyalarını silin, verdiğim linkteki webroot oyun v9.0.28.39 sürümünü kurun, kurulum tamamlanınca v9.0.28.48 sürümüne yükselttir. yine aynı problem ile karşılaşırsan, paylaştığım aktif keyleri kullanabilirsin.

     

     

    theArcher, 4 dakika önce yazdı:

    dün aynı sorunu bende yaşadım .Yukarıda aktif keyler çalışıyor onlardan birisini kullanarak sorunu çözdüm

    Bahsettiğiniz şekilde yapacağım, yardımlarınız için teşekkür ederim

    • Like 1
  11. efe34, 10 saat önce yazdı:

    Cihaza özel bir durum bu diye düşünüyorum

    Garantiye gönderilebilir böyle durumlarda ya da servise

    Bazı firmalar garanti süresi geçse bile sorumu çözerler: iyi niyet garantisi denir buna

    Bu arada ek not: Benim kullandığım, tplinn9970 (v1 ttnetin verdiği) ile  tplink archer 2800 arasıda sinyal gücü açısından hiç fark yoktu

     

     

    Doğrudur, elektronik cihaz biraz da şans işi oluyor. Kendi tecrübemi paylaştım. Şuanda cihaz bende değil olsa göndermeyi denerdim. Diğer TP-Link ürünlerimden memnunum zaten, sorunsuz. Yine de konu sahibinin probleminin modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 

  12. efe34, 21 saat önce yazdı:

    9970  veya tp-linki hangi cihazla karşılaştırdınız veya okudunuz, sakıncası yoksa kaynak verebilir misiniz

    Ve bütün bu sınıf cihazlarım tp-linktir

    2800 Archer olmalı, bir yakınım 3 katlı binada archer 600 le sorun çözdüğünü söyleyince almıştım

     

    otorduğum dairenin duvarrları perde beton yani kalın, powerline veya aktarmamak için Archer 2800 (bu numaradan emin değilim ama 3-4 yıl önce en üst modeliydi, almıştım

    TTNEt elemanları da şaşırmıştı modemi görünc. ne

     

    Bilinen en iyi chip (ki bu işte chip önemli diye okudum zamanıda ) bildiğim kadarıyla Lynksys markadadır: o dahil asus airties, bir çok modemi denedim, iade ettim veya ardiyede çoğu

    Ttnetin verdiği 9970 v1 kullandım bir süre bu denemeler öncesi ve sonrası (şu an dün forumda bir yerde yazmıştım, 9970 in piyasada satılan v3 üde var boşta duruyor, DH de uydunetin iki cihazının da  (biri netmaster wi-fi sorunu için ttnet modemi access modeme çevrilmesiyle ilgili konuya rastladım, meşakkatli iş ama access pointe çevirdim, uydu netin kendi modeminin wi-fi sını da kapadım (sadece netmaster -bridge mode alınamıyor-router kullanmadığımız için bu işte: keyfe keder bir durum), yakınımın ofisinde 3 oda salon hiç bir köşede 3-4 yıldır sorun yok9.

    2800 Archer olmalı, bir yakınım 3 katlı binada archer 600 le sorun çözdüğünü yazınca

    otorduğum dairenin duvarrları perde beton yani kalın, powerline veya aktarmamak için Archer 2800 (bu numaradan emin değilim ama 3-4 yıl önce en üst modeliydi,

     

    ve f/p olarak en iyi marka olarak bilinir tp-link

    duvarların kalınlığı nedeniyle

    net i elektrik hattından dağıtan powerline kullanıyorum kendi odamda ve bir üst katta

    1 dağıtıcı 2 alıcısı yani 2.alıcısı tek satılan 4220 cihazı var

    50mbps internetimi odamda ve üst kattta 45 mbps üzeri kullanabiliyorum: kablo veya wifi ile

    kablo tercih ediyorum genelde

    (ek bilgi

    2 gün önce cat 7 -8 kanloları inceledim denemek için aldım, performans artışı oldu (o sınıftada ugreen marka bir numaradır)

    Kısaca Lyknsys dahil diğer denediklerimden hiç biri  aynı performansı vermedi

    ve f/p olarak en iyi marka olarak bilinir tp-link

    duvarların kalınlığı nedeniyle

     

    iyi forumlar

    Bir yerde okumadım, kaynak kendim. W9970 model modemi uzun bir süre kullandım. Wireless çekim gücü düşüklüğü, DSL hattını kafasına göre görüp görmemesi (hat sorunsuz başka modem takınca anında çalışıyor), ısınma gibi sorunlar çıkartıyordu, Bir abimiz istedi ona hediye ettim. O da benzer sorunları yaşamış. Şu an modem olarak TP-Link'in W8101G modemini ve powerline olarak 4220KIT modelini kullanıyorum onlar problemsiz çalışıyor. Problemli olan W9970. İyi forumlar.

  13. Yaşadığınız yerde VDSL veya Fiber altyapısı olsaydı bu çözümlere geçmenizi önerirdim fakat sadece ADSL altyapısı varsa Superbox dışında bir çözüm yok gibi. Aynı sorunu bende yaşıyorum; yapabildiğimiz kadar yapıyoruz.

  14. efe34, 1 saat önce yazdı:

    İyide reklam kaynıyor bu yazılım-virüs programı bile kurdu arka planda-arama motoruna bile entegre oldu-kaldırıp dikkatlice yüklerken bile

    Mcaffe-Awast-Adaware!! yüklediklerinden gördüklerim

     

     

    next-next-next geçtiniz galiba, reklamlı seçenekleri kapatabiliyorsunuz. uzun süredir kullanıyorum, reklamlarla ilgili çıkan şeyleri kaldırmanız gerekiyor insanlık halidir gözden kaçmış olabilir

     

    murat abimiz katılımsızını yapmış deneyin isterseniz: https://cloud.mail.ru/public/4UhU/4vjRWTbpR/JDownloader 2.0 With Extension packs.zip

    kendisine bu katılımsız için teşekkür ediyorum

  15. abdulhey_, 8 dakika önce yazdı:

    Evet tekli veya 4 lü neyse tek lnb de birine bağlayıp tek kablodan gelen yayını birbiri ile tamamen ayrı uydu alıcılarına bölüştürmek.. Meselemiz zaten bu.  Bende zaten öyle düşündüğümü yazdım yukarıda. Ama arkadaşlarda bölücü switch ile olacağını yazmış . çok sağlıklı olur olmaz orası tartışmalı.. Teşekkürler.

    Yanlış yönlendirme yapıyorlar. Bölücüyle bu işi yaparsanız aynı anda aynı frekansı izleyebilirsiniz sadece, farklı frekansta bir cihaz sinyal yok hatası verir.  İşin doğrusu çok çıkışlı bir LNB kullanıp ayrı ayrı kablo çekmek. Ben teşekkür ederim.

    • Like 1
  16. Bu iş tekli LNB ile olmaz, mümkün değil. Tek LNB'den iki uydu alıcıya bağlantı yaparsanız, bağlı olan iki cihazı da aynı anda çalıştırırsanız sadece aynı frekanstaki kanalları izlersiniz, farklı frekanslar çalışmayacaktır tecrübe ettiğim bir konudur. İkili, dörtlü LNB ile cihazlara kablo çekerek bu sorunu çözersiniz. DISEqC switch ise farklı uyduları tek bir kabloda birleştirmeye yarar.

    • Like 1
  17. Bay_KG, 8 dakika önce yazdı:

    Zannedersem İnsider sürümünden bahsetmedim. Stabil olarak bilinen sürümden bahsetmiştim.

    Stabil sürümden bahsetmiyorum. kocamanadam adlı üyeye vermiş olduğunuz cevaptan bahsediyorum.

    https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/12/10/announcing-windows-10-insider-preview-build-19041/

    Arkadaş insider sürümü indirmiş, siz böyle bir sürüm yok demişsiniz o konudaki yanlışınızı düzeltmek istedim. Saygılar

×
×
  • Create New...