Jump to content

xpity

Üye
  • Posts

    166
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by xpity

  1. Bu konudaki arkadaş sanmıştım, iş çıkışı arabada attım mesajı..
  2. Yok hocam ne darılması, yetişmedi diyelim Pazar günü windows 10 kurmuştum. Elim gitmedi formata belki bu akşam yüklerim. Sanalda batları kurmuştum, sanki sistem daha hızlı ve stabil oldu. Menü geçişleri vs. Gerçekte kurunca tam emin olurum.
  3. Onca zamandır bios kısıtlaman yüzünden win 7 kuramıyordun. Kullanılan dosyalar win 10 olduğu için senin laptop sistemi win 10 sandığından bir nevi senin biosu kandırmış oldun. Bu sistemi iyi yedekle başka win7 X64 kuramazsın.
  4. Gerçekte ne kadar yer kaplıyor? Sanalda 12.3 gb. Ram kullanımı da 500-800 arası.
  5. Senin install.wim i alıp, başka bir windows 7 home içine atıp normal şekilde kurulum sağladım. Kurarken de, işletim sistemi seçeneklerini sordu, win7 win 10 vs. Bu arada windows 10 üzerinden sanalda kurdum.
  6. Ben kuramıyorum demedim ki hocam, kurduktan sonra sanalda windows starting de kalıyor. Yani özetle masaüstü gelmiyor. VMware Pro kullanıyorum.
  7. İlk resim sizin ultimate isosu. 2. resim başka bir kişiye ait win 7 home ye ait. Sizin iso da işletim sistemlerini ve versiyonlarını direk atlayacak otomatik kuruluma geçiyor. Belki de windows 7 seçemediğim için kurulum da takılıyordur. Çünkü otomatik olarak windows 10 ile başlıyor başka seçenek sunmuyor. TAbi bu sanala özel bir durum.
  8. Sanalda kurmak istediğimde starting windows da kaldı, acaba hata mı yaptım diyerek silip 2. kez tekrar kurdum yine aynı yerde kaldı. Windows 10 dosyaları kullanıldığı için sanal makine direk windows 10 olarak algıladı ve windows versiyonlarını sordu. ilkinde pro, ikincide education olarak denedim ikisindede kurulumdan sonra starting de kaldı. Normalda başta işletim sistemi seçeneklerinde windows 7 8 10 11 diye sorması lazımdı ama sormada direk 10 olarak açtı. Gerçek makinede deneyemem iş yerindeyim.
  9. Evet gördüm isoyu, indirmeye başladım, sanalda test edip geri dönerim.
  10. Bildiğinizi bütün forum biliyor zaten. Ben sadece siz olmayan varsa inceler bakar eklersiniz diye paylaştım. Sonuçta burası forum ve paylaşma sitesi. Bu arada isoyu ne zaman paylaşmayı düşünüyorsunuz?
  11. Windows 7 ile ilgili bir kaç tane tweak vardı, yarın iş yerinden atarım size belki inceler isoya ekleme yaparsınız. Ram ve işlemci kullanımına baya bir etki yapıyordu.
  12. Denemedim hocam, herkez win7 ye win 10 dosyaları ile boot ettiriyor diye aklıma geldi birden, belki sorunun kaynağı budur diye.
  13. Ben tüm windows sürümlerinde driverlerini inf olarak elle tanıtıyorum. Hepsi için driver yedeklerim var. Bu uefide starting windowsu bir türlü türkçe yapamadım. Siz geliştiriciler bu sorunu çözer diye ondan detaylıca sordum. Sistem ingilizce açılıp türkçe olarak devam etmesi tuhafıma gidiyor 🤔 Orjinal win 7 boot ve dosyaları ile efi kurulum olmuyor mu? Starting windows için diyorum..
  14. Ram, cpu ve hdd/ssd kullanımı nedir? İso boyutu nedir? Kurulunca sistemde ne kadar yer kaplıyor. Uefi desteği var mı, açılışta windows başlatılıyor mu yazıyor, windows starting mi yazıyor? Çoğu windows 7 de win 10 boot dosyası kullanıldığı için ingilice yazıyordu. Sende durum nedir hocam?
  15. Amin Ecmain. Bu gecenin hürmetine Rabbimiz zulüm gören kardeşlerimize merhamet eylesin. Dualarımızda tüm din kardeşlerimizi unutmayalım.
  16. Aynen dediğim gibi, senin alt modellerine uefi için bios güncellemesi yapmışlar.
  17. O zaman mantıken Csm destekli bios yazdırırsan csm desteği gelir. Bunu firma ile görüş istersen, senin modeline göre teknik servislerinde varsa yollasınlar 5 10 mb bir şeydir.
  18. Resimdeki hata da windows kurulum diski ile başlatıp, sistemi kurmadan sadece repair (tamir) yap diyor. Hometech uefi kurulum videosunu uyguladın mı? https://www.youtube.com/watch?v=bm3rv2m4tao Seninle aynı hatayı alan birisi çözüm sağlamış. https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-7-0xc000000d-hatasi.2407162/ Buda başka konu aynı sorun. https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-7-format-sirasinda-0xc000000d-hatasi.565881/
  19. Son olarak da bunu bir dene, hatta ilk bunu dene. Yorumlarda yapanlar varmış sanırım. Olmuyorsa üst mesajda yazdıklarım geçerlidir.
  20. Senin soruna çare buldum galiba. Sorun bence işlemcinde. Evet işlemcinde doğru duydun. İşlemcin beni şüphelendirdi ve araştırmaya koyuldum. Yaklaşık 1 saat araştırmalar sonucunda emin oldum ki donanım haberde biri kişi bu yorumu yazmış. " Win 7 çalışmayabilir notebook değil tabletin klavyeli hali ama notebook diye geçiyor bildiğim kadarıyla arm işlemci var üstünde Windows 10 harici arm destekleyen yok " Ayrıca windows arm desteği windows 10 ile geldiğinden dolayı windows 7 kuramamanın nedeni bu. Kuranlar var dediklerin büyük ihtimal boot dosyası oynanmış windows kurmuşlardır. Açılışta işlemci desteğini x64 değilde, arm64 gösterecek şekilde modlamışlardır. Buna örnek olarak aşağıdaki videoyu izle. Bu arkadaş android telefona emülatör, sanal makine vs. kullanmadan direk olarak windows 11 kurmayı başarmış. Ve crysis denen oyunu bile oynuyor. Yükleme şeklide sana az önce bahsettiğim mantıkla yapmış. Normalde androidler Linux kernel kullanır.Ama bu adam arm64 kernelini linux kerneli gibi gösterip windowsu pc ye kurar gibi direk kurmuş. Videonun 2. dakikasında bunu anlatıyor. Kısaca ya sende varsa eğer modlanmış bootlu windows bulacaksın, yada windows 10 home arm destekli kuracaksın. Elimden geleni yaptım bro, gerisi sende.
  21. Kurabilirsin, ama kendi lisansını kullanacaksan windows 11 home kurman gerekir. Windows 10 kuracaksan kms ile lisans yapabilirsin.
  22. Lite ve performans olanları indiriyorum, sanalda test edeceğim.
×
×
  • Create New...