Jump to content

dreaman26

Üye
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dreaman26

  1. crasadure, 14 dakika önce yazdı:

    Altay Grub2fm + Ventoy Multiboot V8.4 2020

    mademki ventoy ve g2fm birlikte kullacaksanız o zaman bu işi gören mükemmel bir proje sizlere sunulmuş durumda... bu projeyi kullanmanızı tavsiye ederim.. yapımcı @serhat100 üstad her yeniliğini konu altında paylaşıyor...

     

    Tmm Hocam cok teşekkür ederim.fazla bilgisayar başında takılmaya vaktim olmadığı  için genelde sizin anlatımlarınızın olduğu konuları tercih ediyorum.Şuan aio bootu kullanıyorum.ventoyu denemek istiyodum ama gördümki eksikleri var yada ben konuya fazla aşina değilim.Kullanım kolaylığı ve menülerin toplu olması açısından siz hangi multibootu tavsiye edersiniz.

  2. Arkadaşlar grub2 fm nasıl entegre edicez .Legacy de "grubfm.iso" ile çalıştırır heralde ama uefiyi nasıl yapacaz ,Bide "HBCD_PE_x64.iso yu"hem legcy de hemde uefi de boot etmedi bende.Hbcd yi nasıl boot ettircez acaba yardımcı olabilecek varmı.Şimdiden teşekkürler.

  3. Django, 11 saat önce yazdı:

    Emeğine sağlık sonunda beklenen çalışma geldi.  Sunucu gayet güzel. Başka sunucuya yükleme zahmetine gerek yok. VPN programı ile sorunsuz bir şekilde 3 çalışmayı da indirdim. 

    Arkadaşım hangi vpn programını kullanıyosun,Bendeki vpn interneti dahada yavaşlatıyor.Nasıl indirdin.Mega illaki paralı üye ol diyo.%45 indirdi 4 saat sonra devam et diyo.fıtık etti beni.Yokmu başka bi siteye yükleyen...

  4. UZUNLAR, 15 saat önce yazdı:

    XorBoot  Fragmanı  ;       diğer Multiboot sistemleri de bünyesinde çalıştıracak şekilde   (  UEFI + LEGACY de )  tasarlamış oldum.  Henüz  diğer multiboot sistemlerin  menü  yolları ve kodlarında ki yapılması gerekli olan değişiklikleri yapmadım.... zaman alacak .  Üstadların  yapmış / yapacak oldukları  multibootların hepsi eklenebiliyor / eklenecek.  :)    

     

    https://drive.google.com/file/d/1iaEVGF-RSVZdmL7GFg0EQPff7SGcRmxf/view?usp=sharing (Tnc Debrid ile İndir)

    Uzunlar hocam çok güzel bir çalışma olmuş,elinize emeğinize sağlık .Tam da benim istediğim gibi olmuş.İmajı paylaşabilirseniz çok hora geçer.??.Şimdiden teşekkürler.

  5. Arkadaşlar,  XorBoot 'u   USB HDD ye kurulum yapıp Legacy modda çalıştıran var mı ?   İster kendi oluşturduğunuz  ister üstadın 1.sayfada paylaştığı          XorBoot_MultiBoot_İmaj.adi       adlı imajı   USB  HDD sine atıp çalıştıran var mı ?    Ben  2  farklı  USB HDD   de ne kendi oluşturduğum  ne  de  üstadın paylaştığını   Legacy de    boot ettiremedim.   (  Legacy denemelerim Sanal PC ile yapılmıştır )
    NOT  :    USB FDD de hiç birinde sorun olmuyor. 
    Ben usb hdd de aiobot'dan caliştırıyorum.Direk kurmayi denemedim hiç.Çünkü xorboot'dan calıştıramadığım paketleri aio boot dan calıştırıyorum.

    SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  6. Rica ederim. WinKur.wim ile linux kuramazsınız windows iso ve install.wim leri kurabilirsiniz. wimboot ise konuda  Wimboot Nt6  adıyla verdiğim verdiğim dosya grub file manager olarak bilinen yapımcısı üstad [mention=495953]alive64[/mention] tır. Kodlar dosya içinde var çalışmanıza göre ayarlarsınız.. Her türlü winPE bir çok windows iso ve linux sistemler için bire bir çalışmadır. Tek yapmanız gereken dosyayı seçmek ve çalıştırmak.
    https://yadi.sk/d/lapfiTzv3kMkwg

     

    Tmm hocam tesekkur ederim.Wimboot konusunu bilmiyodum onuda bi inceleyim...

    SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  7. AIO ya ihtiyaç yok dosyaları extract etmeden wimboot ile kurulumu linux iso dosyasından direk kurabilirsiniz. 
    awengers44 hocam tesekkur ederim.ben isoları direk (extract etmeden) xorboot dan denemiştim.Yarin bide dediğiniz gibi wimkur wim'ile deneyeyim.

    SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    • Confused 1
  8. Linux sistemleri çözemedim hala. O konuda aklımda başka bir fikir ama şu aralar okul işleri çok yoğun. Plânlar,koordinatörlükler,işletmeler hepsi çok büyük sıkıntı. Müsait bir zamanda bakacağım inşallah. Çözüm bulursam paylaşırım
    Tmm hocam bekleyeceğim,cok tesekkur ederim.Bende şimdilik aio boottan kullanmaya devam ederim.

    SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  9. crasadure, 9/7/2019 - 11:59 AM yazdı:

    Mesleğimiz öğretmenlik;dili ve bilgiyi en iyi şekilde sunmakla görevliyiz.

    Bilgiyi sunacak öğrenci bulamayınca mesleki bilgi ve tecrübemizi burada olan meraklı ve bilgiyi almakta istekli ve hevesli bir gruba sunum yapıp bilgi aktarmak beni fazlasıyla mutlu ediyor.

    Mesleki körelmişlik olgusunu yıkmak için bu yola başvuruyorum. Yoksa bizim okullarda bilgiyi almaya hevesli çok az öğrenci mevcut. Çoğu geldiği bölüme niye geldiğini bile bilmiyor...hedefleri ve gayeleri yok...okumaya hevesli olanlara yön veriyoruz ama onlarında sayıca çok az...

    crasadure  hocam anlatımlarınız gercekten çok güzel ve anlaşılır.Emeğinize sağlık.Ben xorboottan linux(ubuntu,kubuntu),ve androidx86  isolarını çalıştıramadım.Siz çalıştırabildinizmi yada denedinizmi? Bunun bir çözümü varmı acaba.Şİmdiden teşekkür ederim.

  10. crasadure hocam teşekkür ederim,Aioboot'taki menülerimi xorboot dan kullanmaya karar verdim teker teker aktarıyorum şu ana kadar Easy recovery win10 ve xp kur'u çalıştıramadım.Bunlar için de bir çözümünüz varsa yardımcı olabilirmisiniz tekrar teşekkürler.

  11. crasadure, 29.03.2019 - 15:36 yazdı:

    Harici disk üzerine AIO Boot un nasıl kurulduğuna dair video çekilmiştir ...İyi seyirler

     

     

     Hocam ve konuya vakıf arkadaşlar,konuya yeniyim kusra bakmayın,sistemi harici hdd ye kuracağım ,videoyu izledim aynısını yaptım videodakilerin hepsi oldu.Bundan sonra hem uefili isoları,hemde uefisiz isoları fat32 ile oluşturduğumuz bölümemi entegrasyon yapacağız.Ben uefisiz isoyu fat32 bölümüne entegrasyon yaptığımda boyutu büyük olduğu için böldü.bide bu şekilde legacy sistemler görürmü acaba.Yoksa legacyler için ntfs bölümünedemi dosyaları oluşturmak ve uefisiz olanları orayamı entegrayon yapmak gerekir?Cevap için şimdiden herkeze teşekkür ederim.

  12. Hocam Paylaşım için teşekkürler.bende bugün itibariyle aio boot a başlıyorum.İncelediğim ve kullandığım(izmir teknik desteğe)göre bana daha kullanışlı ve özelleştirilebilir geldi,tavsiye edeceğiniz daha basit ve  özelleştirilebilir başka bir sistem varmı?

  13. 17 saat önce, oguzhan43 yazdı:

    title Ubuntu x86
    partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /LINUX/UBUNTU86.ISO
    map /LINUX/UBUNTU86.ISO (0xff) || map --mem /LINUX/UBUNTU86.ISO (0xff)
    map --hook
    root (0xff)
    kernel (0xff)/casper/vmlinuz  file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed noprompt boot=casper persistent iso-scan/filename=/LINUX/UBUNTU86.ISO quiet splash -- locale=tr_TR
    initrd (0xff)/casper/initrd.lz

     

    title Ubuntu x64
    partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /LINUX/UBUNTU64.ISO
    map /LINUX/UBUNTU64.ISO (0xff) || map --mem /LINUX/UBUNTU64.ISO (0xff)
    map --hook
    root (0xff)
    kernel (0xff)/casper/vmlinuz  file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed noprompt boot=casper persistent iso-scan/filename=/LINUX/UBUNTU64.ISO quiet splash -- locale=tr_TR
    initrd (0xff)/casper/initrd.lz

    iso yolunu ve iso ismini kendinize göre düzenleyiniz

    Teşekkür ederim "oğuzhan43" bu kodlarla "ubuntu-16.04-desktop-i386.iso" çalıştı.Bunlarla istediğimiz farklı iso dosyalarınıda çalıştırabilirmiyiz,yoksa "iso" ya özel kodlarmı var.

  14. Merhaba arkadaşlar ben multibootumun içinden ubuntu çalıştırmak istedim ama olmadı,Dil seçim ekranı sonrasında ubuntu logosununda ilerleme yapatıktan sonra (initramfs) ..... de kalıyor,birtürlü arayüz gelmiyor.Aynı iso'yu dvd ye yazdırınca sorunsuz çalışıyor.Daha önce bu sorunu yaşayıp çözen yada çözümü bilen biri yardımcı olabilirmi .Sorunun resmini,kullandığım isolar ve denediğim kodları aşağıda paylaşıyorum.

     

    Denediğim kodlar.

    1.

    # =========================================================================

    title Ubuntu v6.1.2
    set ISOFILE=/UBUNTU.ISO
    set BOOTFILE=/boot/isolinux/isolinux.bin
    if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
    if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF)
    if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF)%BOOTFILE% || chainloader () && boot
    boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...

    # =========================================================================

    2.

    # =========================================================================

    title KUBUNTU Kurulumu - ISO\n Iso dosyasindan onyukleme yapar
    if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook && set PART=%@root:~5,1% && root (hd1,%PART%) || echo !!!
    clear
    set ISOFILE=/USBMENU/UBUNTU/UBUNTU.ISO
    set BOOTFILE=/BOOTMGR
    if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
    if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF)
    if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF)%BOOTFILE% || chainloader () && boot
    boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...

    # =========================================================================

     

    20170118_131317.jpg

    Adsız1.png

×
×
  • Create New...