Jump to content

unsalicmez54

Üye
  • Posts

    128
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by unsalicmez54

  1. Herkese teşekkür ediyorum. Ramleri iade ettim. G.Skill Trident Z Neo 2x32gb 4000mhz aldım bugün takacağım. 4 slot ram malesef bazen pişmanlık olabiliyormuş :)

     

    Edit: Bu ramleri de bir tık voltaj verip max 3800mhz yapabildim. İşlemci bellek kontrolünden dolayı 4000mhz izin vermiyor işlemci, yük ağır geliyor. 

    • Like 1
  2. bensuslu11, 8 saat önce yazdı:

    Muhtemelen ram sahte, bu modelin sahteleri okduğunu görmüştüm 

    https://www.corsair.com/us/en/s/downloads

    programı indirip orjinalliğini doğrulayın

    nasıl doğrulayacağımı çok anlayamadım açıkçası

     

    someone, 1 saat önce yazdı:

    3600 ramlerinizi 2li olarak takın , biosda ram timings bölümünde ramin alt zamanlarının kontrol edileceği bir bölüm olmalı oradaki zamanları tek tek bir yere kaydedin.Daha sonra 3600 leri sökün 4000 leri takın ve ram hızını 3600e indirin ve alt zamanları 3600 ramlarla eşitleyin . 4000 lik ramların çalışma voltajıda 3600den muhtemelen yüksektir onuda eşitleyin ve 3600leri takın sorun çıkmayacaktır. Meraktan soruyorum 1- 4000 mhz ram kullanırken neden 3600 mhz ram aldınız.2- 2*8 ramin yanına neden 2*16 ram satın alıyorsunuz.Sorun çıkacağı ortada .

    2x8in yanına 2x16 almadım. 2x8gb 4000mhz eski ramlerim. 2 slotta xmp ile tam performans kullanıyordum. yeni olarak 2 adet yani 2 parti 2x16 alıp 4 slot 16gb yani 64gb 3600mhz ram aldım. 64gb 4000mhz bütçem çıkışmadığından ve çok gerek görmediğimden 3600 aldım.

    avis, 13.08.2023 - 12:32 yazdı:

    Tüm ramler aynı oc performansı veremeyebilirler  yada uyum sorunu verebilirler. Xmp ayarlarını manuel yapın örnek 1.35 voltu 1.30 frekansı 3600 ise biraz aşagıdan başlayın stabiliteyi yakalayana kadar deneme yanılmayla bulun.

    sorunun 4 slot ramde ryzen 3600 işlemcinin max 2933mhz desteklediği sonucuna vardım. 2 slotta 3600 veya 4000mhz kullanabiliyorum

  3. Merhabalar.

    Düne kadar sistemimde Corsair Vengeance LPX 2x8gb 4000mhz ram kullanıyordum ve sorunum yoktu(XMP ile).. 2 gün önce 2 adet Corsair Vengeance RGB RS 2x16 GB(64 GB) 3600MHz ram aldım 2 parti dual kit halinde.  ilk partiyi 2. ve 4. slota taktığımda ve xmp açtığımda herhangi bi sorun yaşamıyorum fakat diğer partiyi 1 ve 3. slota eklediğimde sistem sapıtıyor. Şöyle ki xmp açtığımda makine stabil çalışıyor görünüyor oyun vs oynuyorum mavi ekran da almıyorum. ama mesela masaüstünden pcye restart attığımda önce kendini kapatıyor sonra açıyor. ve 4-5 restartın birinde biosu sıfırlıyor ve haliyle xmp de devredışı kalıyor. xmp açmadığımda(stok hız 2133mhz) sorun yaratmıyor. 4000mhz olan ramlerimi 2 ve 4. slotta kullanıyordum çünkü 1 ve 3. slota taktığımda görüntü alamıyordum. ama bu yeni aldığım ramleri 1 ve 3. slota taktığımda görüntü alıyorum. ama tabi orda da xmp sapıtıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sebebi nedir? BIOS güncel..

    Düzeltme yapıyorum; 1ve 3. slota ramleri taktığımda xmp açmadan sorun yaratmıyor stabil çalışıyor ama xmp açtığımda sapıtmaya başlıyor. yani işin içine 1 ve 3. slot girdiğinde sapıtma başlıyor.

    Anakart: Gigabyte B550 Gaming X v2(vatan'dan alındı 1 aylık)
    İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
    PSU: Thermaltake 750W 80 Plus.

  4. babayaga, 5 saat önce yazdı:

    Sürücüleri otomatik indirme, güncelleme, ayrılmış depolama alanı, hibernation, superfetch, prefetcher and boot trace kapalı olarak ayarladım. Bunların haricinde birkaç önemsiz ayar falan var.

    Arama çalışmadı bende. windows update çalışmadı. açıklamalarda da göremedim. hizmetlerden açsam da çalışmadı.

     

  5. Alphonso_Elric, 3 saat önce yazdı:

    Fark etmedim kusura bakmayınız, çalışma ile ilgili bir sıkıntı olmamalı onu belirteyim, sizin sordugunuz konu hakkında bir bilgim var desem yalan söylemiş olurum, nedenini bilemiyorum. Sadece aklıma helen sistem ayarlarında/performans ayarları ile ilgili olarak yaptıgım ayarlamalardan olabilir diye düşünüyorum onun dışında aklıma gelen birşey yok malesef. Ayarlamayı Bilgisayarım için En İyi Olanı Windows Seçsin seçenegini seçerek makinayı yeniden başlatarak bir deneyiniz.

    Ekran-Alintisi.png

     

     

     

    Sanırım sizin sisteminizle alakalı değil de 20H2 sürümle alakalı bir sıkıntı var. başka 20H2 sürümleri de denedim onlarda da aynısı oluşuyor. Sebebi ne olabilir ki acaba

  6. Nusirvan, 3 saat önce yazdı:

    V2 versiyonda market uygulamalari dahil (market acik) diger gereksiz tum uygulamalar cikarildi defender ezplorer media player paint gibi .... Program paketi eklendi secmeli kur...

    V3 Versiyonda v1 ve v2 ayni ozellikler olmakla beraber ... Daha fazla gereksiz hizmet ve servisde kapatildi... Markette kapali ...

    V3 gelsin bi bakalım o zaman.

  7. Nusirvan, 3 saat önce yazdı:

    V2 VE V3 ASLINDA HAZIR AMA BAZI AYARLAR YAPMAYI DUSUNUYORUM... AYRICA V2 V3 SISTEMLERDE AIO GUNCEL SECMELI KUR PROGRAM PAKETIDE MEVCUTTUR OFFICE ...FORMAT SONRASI GEREKLI TUM PROGRAMLAR (30)

    Şuanki V1'e extra gerektsiz hizmetleri kapatıp V2 olarak verebilirsin. V3'te aıo programları eklersin farkı olsun şahsen

  8. unsalicmez54, 15.11.2020 - 14:49 yazdı:

    Elinize sağlık.

    Kullandığım programın diğer arayüzünü  açtığımda sol kenarı beyaz sağ kenarı dışarı taşıyor. Bir kere fareyle çift tıklayıp küçültüp büyüttüğümde düzeliyor ama tekrar açıp kapattığımda aynısı oluyor.

    Aynı programlar aynı driverler ile 3 farklı sistemde denedim, diğerlerinde normal çalışırken bu çalışmanızda problem oluyor.. Bütün ölçeklendirme ayarlarını kurcaladım ama olumsuz. Anlam veremedim. Onun haricinde süper bir sistem olmuş. Özellikle ram ve işlemci kullanımı mükemmel.

    Bir çözüm üretilebilirse bundan başka sistem kullanmam diye düşünüyorum şimdilik.

    KJLl5z.png

     

    Buna çözüm yok mu acaba?

  9. Elinize sağlık.

    Kullandığım programın diğer arayüzünü  açtığımda sol kenarı beyaz sağ kenarı dışarı taşıyor. Bir kere fareyle çift tıklayıp küçültüp büyüttüğümde düzeliyor ama tekrar açıp kapattığımda aynısı oluyor.

    Aynı programlar aynı driverler ile 3 farklı sistemde denedim, diğerlerinde normal çalışırken bu çalışmanızda problem oluyor.. Bütün ölçeklendirme ayarlarını kurcaladım ama olumsuz. Anlam veremedim. Onun haricinde süper bir sistem olmuş. Özellikle ram ve işlemci kullanımı mükemmel.

    Bir çözüm üretilebilirse bundan başka sistem kullanmam diye düşünüyorum şimdilik.

    KJLl5z.png

  10. abdulhey_, 1 saat önce yazdı:

    Söz konusu bozuk görntü kaynağından  her nasıl başka ekrana aktarılırsa aktarılsın yine bozuk görünür. Çünkü kaynak bozuk. Benim mantığım bunu söylüyor. 

    Söz konusu kaynak bozuk değil hocam. 1.şahısa iletilen görüntü bozuk. 1. şahısa görüntüyü de ilk ne üretir; monitör. .

    • Like 1
  11. abdulhey_, 27 dakika önce yazdı:

    Yahu ne kadar bilginiz var bilmiyorumda gerçekten güldürdünüz beni. :) pc üzerinden alınan bozuk görüntü  telefonda nasıl düzelecek yav :) pc görüntüsünü direkt telefona yansıtabilme olsa bakın o olur. Ama zaten pc den bozuk olarak alınan görüntüyü telefon değiştiremez böyle bir ne mantık nede teknoloji var.. belki bunun için uygualamalar vardır . ama düşündüğümde onlar bile mantıksız geliyor bana.

    Siz iyimisiniz? Ekran görüntüsü ne demek? Direkt sistemden görüntü almak demek. Sistemden alınan o görüntü başka bir ekranda veya telefonda sorunsuz görünüyorsa kullanılan monitör görüntüyü 1.şahısa bozuk gösteriyor demektir. Bu da ya monitör bozuk demektir yada kullanılan kablo veya giriş çıkışlarda bi problem var demektir.. Üstelik kablo bağlantısını kontrol ederek sorunu düzelttiğini belirtmiş arkadaş. Ben de sizin ne kadar bilginiz var bilemedim..

×
×
  • Create New...