Jump to content

ToshShock

Yeni Üye
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ToshShock

  1. DeathStroke, 15 saat önce yazdı:

    Hocam ellerine sağlık öncelikle. Güzel bir çalışma olmuş. Devamını da bekleriz. Daha da geliştirmeniz dileğiyle...

    _-_1) Hocam gerekli açıklamaları program içine de eklerseniz,

    _-_2) Programın adını (isterseniz tabiki) "TncTR PC Hızlandırma v1.0 (byicevawe_1905)" diye değişirseniz (hem sitenin reklamı olur, bilinirliği artar. Hem de başka yerlerde paylaşım yapan olursa, size ve foruma ulaşmış olur) (Aynı şekilde konunun ve başlığın adını da bu şekilde değişirseniz süper olur ?)

     

    icevawe_1905, 14 saat önce yazdı:

    Son olarak önerim şu;

    1)Çalışmamla ilgili bütün dosyaları bilgisayarınızdan silin.

    2) Sanırım antivirüs program kullanıyorsunuz devre dışı bırakıp temiz indirin ve kurun

    3) Hala hata alırsanız özel mesaj yoluyla size yardımcı olacağım

    Bu güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sonraki çalışmalarımda dediklerinizi yapacağım. Kullanıcıların geri bildirileri benim için önemlidir. Sağlıcakla kalın... 

    Rica ederim. Sizinle ilgilenmek benim görevim. Umarım sizin için yararlı bir çalışma olmuştur. 

     

    EgeGrkn, Bir saat önce yazdı:

    Bana gereksiz gelen belki değiştirebileceğin birkaç şeyden bahsedeceğim;

    1)  Program uninstall denildiğinde ayarları eski hale getirmediğine göre neden installer şeklinde hazırladınız veya uninstaller koydunuz...

    2) Installer reg dosyasını silent çağırabilirdi, install yaptıkdan sonra birde reg dosyası uygulamak için izin istemesi saçma olmamış mı?

    3) reg dosyası uygulandıkdan sonra programfilesda kalma mantığınıda çözemedim. madem geri çağırılmıyor restartta veya sonradan kullanılmıyor.

     

    tempe çıkart uygulat silent bi şekilde ve çöpleri temizleyerek işlemi bitir bence çünkü bana göre kirlilik yaratmışsınız pcde neyse

     

    internetten derleme reg karması bir çalışma anladığım kadarıyla iyi çalışmalar kolay gelsin.

     

    icevawe_1905, 50 dakika önce yazdı:

    Öncelikle bu görüşleriniz için size teşekkür ediyorum.

    1)Program basit bir şekilde Smart Install Maker programıyla hazırlandı. Yani amaç sadece reg dosyasını exe uzantısına çevirmek gibi bir durum. 

    2)Böyle bir program ilk kez yaptım. Dedikleriniz karşısında bilgi birikimim yok fakat bundan sonra sizin dediğiniz gibi yapacağım. 

    3)Haklısınız. Burada komutları paylaşıp kullanıcının cihazında nasıl değişiklikler oluşturacağını belirtmeliydim fakat kullanıcının reg kaydını eklemesi kısmını seçmeli yapmak istedim. Kendisi bizzat program files klasörüne erişip komutları görmesini istedim tıpkı @AcemiBey gibi kullanıcıların. 

    Evet komutlar internetten derlendi ve tek tek denendi. Önerileriniz için teşekkür eder iyi günler dilerim 

     

    forjest, 25 dakika önce yazdı:

    icevawe_1905

    Konu düzeni eklenen açıklamalar ve çalışman için teşekkür'ler  örnek bir çalışma sorunsuz!

    Tüm yorumlara katılmakla beraber, sizi ayrıca tebrik ederim. Bir kaç tane önerim var:

    1-) Kurulum için şifre sormaya gerek yok, vakit kaybı. Zaten program ismini ve uzantısını  DeathStroke 'un   önerilerine uygun yaparsanız, diğer sitelerde dahi indirme linkiniz paylaşılsa, adınız ve TNCTR sitesi görülecektir.

    2-) Programı ya katılımsız hazırlayın EgeGrkn 'ın önerisi gibi ya da installer ile hazırlayın ve uninstall seçeneğini geliştirin. (Katılımsız olacaksa da şeffaf olmalısınız. Neler olacağını anlatmalı program. -Bu konuda EgeGrkn iyi işler yapıyor. -zaten siz de konu başlığı içinde bundan bahsetmişsiniz. Teşekkürler..

    3-) DeathStroke'un bu tarz paylaşımlar için yaptığı önemli bir iletisi var ,  birde çok hizmetin bazı durumlarda performans için kapatılması adına; bunu da kendi hazırladığınız sistemde değerlendirebilirsiniz; gönderi tarihi: 20 Ocak:

     

    Alıntı

     

    Merhaba, bir talebim olacak (aslında soru olacak, hali hazırda var mı yok mu diye) sistemlerinizi SSD üzerinden kullananlar için gereksiz hizmetleri de silerek kaldıracak çalışma yapar mısınız? (Biliyorsunuzdur, win10 ve öncesi de HDD için yazılmış sistemler. SSDye tam randıman vermiyorlar. Hah, SSD de sistem çoşuyor bu doğru ama, win10 daki birçok gereksiz - çöp hizmet sürekli (okuma ve) yazma yaptırdığından SSDnin ömrü azalıyor, gereksiz yere de hızı düşüyor. (İsterseniz bu hizmetlerin adlarını yazabilirim. )

    ek not: sitede multiboot paylaşan kişiler mevcut. Çoğu da bu hizmetleri kapatmamış. Okuyorlarsa bu mesajı dikkate alsınlar...

     

    4-) Multibootlar flash diskler ve RAM üzerinden çalıştıkları için olmazsa olmaz, can alıcı bir konuya değinmiş kendisi. Kedisine buradan teşekkürler..

    5-) Çoğu kişi de PC performansı adına artık HDD'lerini çöpe atıp SSD alıyor. Ama bilmiyorlar ki sistemler HDD için yapılmış (son Win.10' a ait 1809 güncellemesi hariç geri kalan tüm Windows sürümleri ve modelleri SSD'leri anlamayıp performanslarını öldürüyor, ömrünü azaltıyor)

     

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...