Jump to content

WakeUpNeo

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About WakeUpNeo

Recent Profile Visitors

438 profile views

WakeUpNeo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

  1. hocamın isteği anlaşımıştır galiba.. ama ben de anladığım kadarı ile özet geçeyim, topluyayım: Görev çubuğundaki bildirim alanında sürekli duran ve ağ bilgisini gösteren bir eklenti/özellik istiyor.. Hatta @DeathStroke ping ölçümünü de ekleyelim demiş. Bunu saat yanında beliren simgelerde istiyorlar. Yani bildirim alanında.. Bazen antivirüsler tarama yaparken, simgeleri sürekli hareket ediyor ya... onun gibi işte... Ya da şu bile olsa kafi: simgenin üzerine mouse yanaşınca açıklama penceresinde güncel şekilde bilgi aksa da olur... .
  2. hocam sisteme minitool partition wizard programını da dahil eder misininz? eğer bu program da olursa içinde, Windows+Sistem İnce Ayar Programı = Başka bir şeye gerek yok şahane olur....Bu arada minitool gerçekten çok az yer kaplıyor. Programı oldukça lite hale de getirebiliyorsunuz. İstememdeki amaç, format sonrası sadece sizin programı kullanan biri olarak, "sadece" sizin programı kullanmak çünkü bazen bazı sistemler gerekli-gereksiz yere PC formatlarken boş yere 450mb + 100 mb + 100 mb ayırıyor. Benim için tamamen gereksizler (kurtarma bölümüymüş, peh... peh... peeeh.... ben onu kurtarırım zaten ) bütün bu boşa gidenleri (eğer format aşamasında unuttu isem) farklı bir program kurmaya çalışmadan sadece sizin programınızla Portable çalışacak şekilde partiton edit yapmak... hah belki başkaları başka iş için de kullanır bunu, C ile D arasında değiş toku gibi ya da Dyi format etmeden GPT-MBR arası dönüştürmek gibi v.s... seçenek çok... Yapacağınız hayrın ise haddi hesabı yokkk
  3. @selokan ın yazısının öncesini de okudunuz mu? haklı olabilirsiniz fakat o sizden daha haklı. Diyorki ilk olarak; önemli olan marka değil kullanıcının kendisi... Olay bitmiştir. Siz isterseniz 50 yıl kullanın cihaz bozulmasın. Bu kaliteli anlamına gelmez. İstisnalar kaideyi bozmaz. Dünyanın heryerinde sandisk ve toshiba deyince insanlar gülüyor... Harbiden çöp olan iki marka bunlar. Siz mutlu iseniz iyi kullanımlar. Bir de yine kendisi ifade etmiş ki, plastik görünümlüler, adi olanlar, ucuz olanlar = marka fark etmeksizin hepsi çöp... Daha ne konuşulsun ki? bu durum her konuda ve cihazda olan bir şey... Benim gibi günde en az 20-25 kere cihazdan cihaza sokup çıkaran, sürekli son limitine kadar kopyalan birisi bile şu teminatı verebilir ki, kaliteli marka yok... heleki sandisk ... hele ki toshiba... ömürleri hızlı bitiyor... Yıpranmış USN girişli bir PCde 2 hafta dahi ömürleri olmuyor. Bir de kişinin kendisi kaba kullanırsa, hemen bitiyor. İlla paraya kıyıp iyi marka almak lazım... Ekimden geçmeyen kalmadı... Şimdi DataTraveller G 128 ve de bir tane 1TB ile Verbatim Pinstripe 64 ve 256lık var. Gayet sağlamlar. Okuma yazmaları dahi mükemmel hızda. Fakat ömürleri ne zaman bitecek diye endişeliyim. Üreticileri bile 1000 okuma yazma, 50TB kopyalama ömrü verirken; 50 yıldır kullanıyorum demek bir anlam ifade etmez.. Yılda bir kere tozunu mu siliyor bu kişiler anlamadım.. Gerçekten kullanım şekli ve kişinin tavrı önemli hatta en önemli faktör... Bir de takılacağı cihazın (özellikle Portun) yeni ya da temiz olması veya uyumluluğu acaip derecede önemli.... .
×
×
  • Create New...