Jump to content

tamircin

Üye
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tamircin

  1. ByChilavert, 2 saat önce yazdı:

    Merhaba Arkadaşlar

    Windows 10 Pro x64 sisteie sysprep ile image hazırladım.

    * Hazırlama aşamasında (Windows Apps, Onedrive, Office 365) gibi standart uygulamaları kaldırdığım halde Sysprep i geri yüklediğim zaman bu uygulamalar yüklü geliyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. 

    * Google Chrome gibi bazı uygulamarı yüklediğim halde Sysprep i geri yüklediğim zaman bu uygulama yüklü gözükmüyor. İnternetten tekrardan indirip yüklemem gerekiyor. Mozilla Firefox uyguylamasında herhangi bir sorun olmamaktadır.

    Sysprep geri yüklemesinden sonra standart olarak masaüstü simgeleri ve ilk kurulumda direk administrator kullanıcı hesabı ile açılması mümkün mü?

    Yukarıda belirtiğim konularda yardımcı olabilir misiniz?

    @bychilavert Sysprep yaparken Oobe modu için katılımsız xml dosyası kullanıyor musunuz? Onu editlemeniz lazım

    Eğer kullanmıyorsan https://www.windowsafg.com/win10x86_x64_uefi.html buradan bir tane oluştur Oobe bölümünden öncesi sil sonuna diğer istediklerini eklemen lazım

    • Thanks 1
  2. red_d, 5 saat önce yazdı:

    Hocam vaktiniz olduğunda yöntemi etraflıca anlatır mısınız? Bir de bu yöntem Kmpe ye entegre edilebilir mi?

    Hocam KMPE entegre edilir. PE leri düzenleyerek ağ sürücüsüne yönlendirerek Sergei strelec'i ve KMPE'yi çalıştırdım.

  3. red_d, 52 dakika önce yazdı:

    Yok hocam okuduklarımdan anladığım kadarıyla tiny xpe server bir nt6 kurulumu için bir WinPE başlatılması ve onun üzerinden windows kurulumu yapılması gerektiğini söylüyor, yani kulurum isolarını direkt boot edemiyor. Aomei için de aynı durum geçerli sanırım çünkü aynı mantıkla çalışıyorlar. Neyse sağlık olsun napalım :D 

    Hocam hiç gerek yok aioboot isolara dokunmadan başlangıç pe dosyasını otomatik yapıyor.  Windows 7 - 8 -10 hepsi kuruluyor. Yapımcının sanırım takıldığı birkaç yer var windows 7 ye destek vermediğini söylüyor ancak ben 10 larca makinaya 7 8 10 hem uefi hem lagacy olarak sorunsuz kurdum. 

  4. mephistooo2, 2 saat önce yazdı:

    Çalışma mantığını anlamaya çalışıyorum, hazırladığınız iso  dosyasını paylaşma imkanınız var mı?

    Mümkünse biraz daha detaylı bir anlatım da eklerseniz sevinirim...

    Ayrıca bu hazırladığınız tinypxe server iso dosyasının hem uefi hem de legacy desteği var mı?

    Hocam hem uefi hem lagacy desteği var iso dosyasının boyutu 15 gb (windows isolarıda pelerde var içinde) müsait olduğum zaman bir post açayım. Sıfırdan yapalım sizin desteğinizle daha gelişmişini yaparız inş. 

    • Thanks 1
  5. red_d, 2 saat önce yazdı:

    @tamircin hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, konuyu @mephistooo2 hocama da sordum, o da IT işiyle meşgul, Aomei pxe nin çok kolay ve iso desteğinin olması büyük avantaj, ayrıca mephistooo2 hocam kendi sistemi olan AIO Rescue ye sınırsız özellikleri olan bir Aomei PXE bulmuş, belki @karadurak hocam AIO Rescueden alıp entegre eder, şimdi tek merak ettiğim Aomei PXE ile windows kurulum isoları boot edilebiliyor mu onu araştırmak-denemek. Servanın ücretsiz versiyonu dediğiniz gibi kısıtlı ve tiny pxe deki ayarlar daha basit gibi göründü bana ve Tiny PXE nin iso desteği olduğunu söylemeniz çok güzel oldu.

    Kmpe ye PXE ekleme fikrindeki asıl amaç çoklu windows kurulumu değil de karşımıza çıkacak olası usb sorunları karşısında ağ üzerinden windows kurabilmek. Bence alternatif bir kurulum yöntemi olarak da gayet makul görünüyor. 

    red_d Hocam Ben windows Kurulumu ve diğerleri için şöyle bir alternatif yol yaptım. Bir sanal diskte TinyPXEServer kurulumunu yaptıktan sonra dosyaları kopyalayıp isoya çevirdim herhangi bir yerde kurulum yapacaksam, İSO yu sanal sürücüye aynı disk ismiyle ekleyip TinyPXEServer i başlatıyorum sorunsuz çalışıyor ve virüste bulaşmıyor :) ama bu iş için 2 makina gerekiyor. Bir SERVER, birde windows kurduğunuz Client. Eğer birden fazla kurulum yapmıyorsanız. @karadurak 'ın KMPE projesi ya da Sergei Strelec'in Usb Projesi daha mantıklı. Çünkü pratikte usb 2.0 'ın hızı yaklaşık 30-50 mb/sn ---Usb 3.0 ın yaklaşık 60-90 arası (chipe göre değişir tabiki) eğer gigabit siwich yoksa yada sizde gigabit ethernet yoksa ağ hızı 10mb/sn olacaktır bu da size extra yavaşlık demektir. Diyeceğim o ki eğer sabit bir teknik servis ya da ağ topolojisi olan  küçük yada büyük çaplı şirket değilseniz pek mantıklı durmuyor bu proje. 

    • Like 3
  6. red_d, 30 dakika önce yazdı:

    Çok güzel olur, birçok videoda sorunsuz kurulum yapıldığını gördüm. Peki diğer programlarla ilgili deneyiminiz var mı serva ve aomei pxe ile. 

    Serva ücresiz sürümü 50dk süreliymiş, yani serveri 50 dk açık tutuyor, aomei pxe de windows kurulumj yapılıyor mu emin olamadım. 

    Video çekemeseniz de yorum olarak paylaşırsanız şimdiden çok teşekkür ederiz. 

    Hocam hepsini denedim. Gigabit swich olmayınca hızdan sebep tat vermiyor. TinyPXEServer, Serva boottan daha iyi diyebilirim. Aomei ise çok kısıtlı. Tüm isoları TinyPXEServer den boot ettirebildim. Yalnız bazı isoların boyutu yüksek olduğundan, belleğe alma sorunu çıkıyor, onu da PE'leri wim olarak başlatıp, programları ağdan ağ sürücüsü olarak ekleyip tanıttım. Şimdilik eski makinalarda mini xp, orta makinalarda win 8.1 x86, yeni makinalarda win10 pe kullanıyorum. Windows 7-8-10'u sorunsuz olarak hem legacy hemde UEFI kurulumu yapabildim. SecureBoot sorununu bazı makinalarda, şimdi de olduğu gibi yaşıyoruz.  Ağ hızı 112 mb/Sn çok hızlı, 3 makinaya aynı anda sistem atarken sorun yaşamadım. Ben genelde sysprep sistem yapıp acronisle sistemi kuruyorum. Pe'leri açmadan, Acronis 2020 nin direk Ağ desteği olduğundan sistemlerimi Acronis'le de kurabiliyorum.  Diğer dos programlarının hepsini çalıştırdım. (Hdd sentinal, Hdd reg, Hiren vs. ) 10 a yakın kablo çekip her kabloda multiboot usb var gibi kullanıyorum. 

    • Like 1
  7. red_d, 12 saat önce yazdı:

    @karadurak hocam PXE boot ile ilgili her video da en çok kullanılan serva. tftpd de ona benziyor. AOMEI PXE ile windows kurulumu hakkında pek birşey bulamadım ama sanki sürekli ampe.iso yu boot etmek için kullanıyorlar, sonuçta o da bir WinPe ama bilemedim normal windows kurumu da yapılabilir mi.

    red_d Hocam ben bayadır. AIOBOOT içindeki TinyPXEServer'i modifiye ederek teknik serviste kullanıyorum. Tüm windows sistem kurulumları ve pe sistemleri entegre ettim bir videoda çekmeyi düşünüyorum ama zaman bulursam :)

    • Like 1
    • Thanks 1
  8. barto_club, 21 saat önce yazdı:

    son attığın formatların herhangi birinde mr.rush adlı üyenin çalışmalarından birini kullandın mı? özellikle bunun gibi?

     

    yok bu arkadaşın çalışmasını kullanmadım microsofttan indiriyorum isoyu. kurarken c bölümüne isim verince son part olarak recovery çıkmıyor mu diyorsun.

    barto_club, 21 saat önce yazdı:

    son attığın formatların herhangi birinde mr.rush adlı üyenin çalışmalarından birini kullandın mı? özellikle bunun gibi?

     

    bu arada kırmızı işaretli bölümden bahsediyoruz değil mi

    wiRXeV.png

  9. barto_club, 19 saat önce yazdı:

    bilgisayarda herhangi bir dosya ve klasörün ismi değiştirebeleceği gibi c veya d gibi partisyonlarında ismi değiştirebilir.  bknz. resim1

    2020-05-19_052110.jpg.75dda4432f47c2f4ef54ca6abf16af75.jpg

     

    mesela ben c diskinin ismini değiştirdiğimde gördüğün gibi c diski hemen 3üncü sıraya indi. bknz. resim 2

     

    222.jpg

    :) sorduğum soruyu anladınız mı acaba?

  10. awengers44, 11 dakika önce yazdı:

    Recovery disk bölümü EFI System Partition olarak diskte yer alır, disk bölümlerini silmeden öne alma şansı yoktur.

    aslında yaptım ama formattan sonra :) ben format atarken başta oluşmasını istiyorum 1909 dan önce oluşuyordu. 1909 dan beri en sona atıyor.

  11. awengers44, Bir saat önce yazdı:

    @crasadure Üstadın verdiği dosya,da bunu sağlarmısınız bilmiyorum ben v4,ü kullanmadım ama altta olan aioboot linkinde gerekli winpe dosyaları indirip sürücü ekleyerek ağdan işlemlerini yapanız yanında *.wim dosyasını düzenleyerek windows kurulum programlarını,da ekleyebilirsiniz. Bunları çalıştırmak için sisteminizde illa aioboot kullanmanız gerekmez. Belki arayış ve sistem hazırlama taşkalasına girmeden @mephistooo2 üstadın çalışması size yeterli gelebilir. pxe boot özelliği mevcut ayrıca ;) 

     

    https://www.aioboot.com/en/winpe-10/

    awengers44 Hocam Teşekkürler ancak. AIO Ham winpe dosyası verdiği için kurulum yöntemlerini ona entegre etmek daha zor sıfırdan Winpese yapmak daha mantıklı. mephistooo2 hocamın pe si ise yeni makinalar için sorun olmasada eski makinalar için 1 gb boyut olarak çok fazla ve ağdan ram ekleme için  bekleme .süreside aynı derecede fazla. Eğer bootisox64 e ağ paylaşımını ekleyip sürücüleri eklersem 500 mb gibi düşük boyutta ağdan alternatif kuruluma sahip olabileceğim.

  12. crasadure, 7 dakika önce yazdı:

    crasadure hocam benim windows kurma ile  bir problemim yok. ben sadece bootisox64 ü kurulum için açtığımda ağ aygıtlarını görmek istiyorum. normal windows kurulumu ağdan yapıyorum. alternatif olarak bu çalışmanızı eklemek istiyorum. 2 şeye ihtiyacım var ağ paylaşım özelliği ekleme ve lan sürücülerini ekleme sadece ağ paylaşımını açmam için yardımcı olursanız sevinirim bu bootisox64.wim pe dosyasında.

  13. mephistooo2, 22.09.2019 - 21:33 yazdı:

    RAR şifresini kopyalamadan yazarak girin.

    Mephistooo2 Hocam

     bootisox86.wim ve bootisox64.wim leri Landan bootlayıp server makinasına ulaşmak istiyorum ancak ağ paylaşımlarına ulaşamıyorum kolay bir eklenti mümkün mü?

    crasadure, 17.04.2020 - 00:17 yazdı:

    2. bootisox86.wim ve bootisox64.wim WINPE Programı ( Güncellenme Tarihi : 16.04.2020 )

    İndirme Linki :WinSetupISOModule_(ISOmethod)_16.04.2020 

    bootisox86.wim ve bootisox64.wim dosyalarını bugün yeniden güncelledim. birde bunu deneyin bakalım

    https://www.tnctr.com/topic/627990-windows-kurulum-yöntemleri-programları-güncellendi-16042020/?do=findComment&comment=2112726

    sorun devam ederse o zaman windows kurulumunu grub2 file manager ile yapın. o daha hızlı ve çabuk kurulum aşamalarına geçecektir.

    crasadure Hocam bootisox86 ve bootisox64 ü Pxe olarak ağdan başlatıyorum ancak ağ makinalarını göremiyorum bunun için ne yapmam gerekir.

  14. Köylü hocam merhaba benim sadece lan kartlarını ve usb 3.0 sürücülerini tanıyan ve server i görebileceğim minimum boyutta bir winpe ye ihtiyacım var. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz.

  15. mephistooo2, 10 saat önce yazdı:

    Grub2FM'nin iso formatında kullanılması pek tercih edilmez diye düşünüyordum. :)

    Bir önceki Grub2FM iso dosyası eski sürümdür ve bu sürümü UltraISO tarzı programlarla güncellenemiyordu çünkü efi modunda önyükleme bozuluyordu.

    Artık bu sorunu da hallettim, Grub2FM'ye ait bir güncelleme geldiğinde buradan indirdiğiniz iso dosyasını UltraISO vb. program ile açıp güncellenmiş dosyaları kopyalayarak tekrardan güncel Grub2FM iso dosyasını oluşturabilirsiniz.

    Grub2 File Manager MBR & UEFI  |  ISO

    MBR modunda Grub4Dos üzerinden grubfm.iso dosyası, UEFI modunda XorBoot üzerinden grubfmx64.efi dosyası önyüklenir.

    SecureBoot desteklenmez . (Tek başına SecureBoot desteklenmez ancak AIO MutiBoot, MutiBoot Toolkit, XorBoot vb. multiboot yapıları üzerinden secureboot açık iken önyüklenebilir.)

    ISO dosyası içeriğindeki Grub2FM dosyaları, @crasadure üstadın son derlediği modifiye dosyalarıdır...

    ISO Dosya Boyutu: 16 MB

    https://drive.google.com/file/d/1C9JF1v7_ci4LC6iVpQ9Rzpyj81i1ndyR/view

    hephistooo2 hocam teşekkürler

×
×
  • Create New...