Jump to content

makinist61

Yeni Üye
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

About makinist61

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

makinist61's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

  1. Farklı bilgisayarlara kurduğum halde sfc/scannow tarattığımda hepsinde resimde görülen sorunu gösteriyor ama düzeltmiyor. İnternetde çeşitli düzeltmeler için yazılmış olan konulardan olayı çözmeye çalıştım ama sonuç alamadım. Sistem üzerinde çalışan olduğundan bunla ilgili birde senin fikrini sorayım. Sistemin çalışmasını ne kadar etkiler ve düzeltebilirmiyiz? Microsoft yeni sistem çıkarınca eski sistemlere desteğini kesiyor. Gördüğüm kadarıyla yeni bir sistem paylaştığından burdaki yardım isteklerini artık es geçiyorsun. Sende Microsoft gibi yapma destepimi ve varsa çöcüm yollarını bizimle paylaş. Hem sfc/scannow sonucunu kopyalayacağım hemde Ekran görüntü resmini eklemeye çalışacağım. https://hizliresim.com/m0Rpj9 C:\Windows\system32>sfc/scannow Beginning system scan. This process will take some time. Beginning verification phase of system scan. Verification 100% complete. Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. For online repairs, details are included in the CBS log file located at windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag. C:\Windows\system32>
  2. Yükleyince pro olmuyor dostum bilgin olsun . free yazıyor ve etlinleştirme yapmayı istiyor
  3. Ben kafe işletiyorum ve bilgisayarlarım win7 ve o kadarda yakışıklı değil. win 10 a geçmek istiyorum. Bence eski sisteme oyunları rahatça oynatacak ve stabil çalışacak bir sistem süper olur.
  4. Evet kurulan sistemle alakası yok, ayrıca bios pili ilede alakası yok. Sorun bilgisayara ilk format attığım gün kurmuş olduğum hanycafe filtre ile ip log imzalayıcı proğramlarının dosyalarının bozulmasından kaynaklanıyormuş. Nasıl tesbit ettin diye sorarsanız, tarih ve saat değişirken handycafe filtrenin hiç calışmaması ve ip log imzalayıcının bu değişimler sırasında sürekli hata uyarısı vermesi oldu. iki proğramı kaldırınca düzeldi. gece iki proğramıda tekrar yükledim şimdiye kadar bir sorun yok. Şimdi kafamdaki soru bu iki proğramı neyin bozmuş olduğudur. Cevaplarınız için teşekkürler. Forumuda gereksiz işgal ettiğim içinde özür dilerim. İlk mesajımda yazmış olduğum klasör renginin beyaz hariç daha belirgin bir renk olsa daha iyi olacağıdır. Daha detaylı bir yorum içinde uzun bir süre test ettikten sonra belki. Teşekkürler
  5. Pazar günü kurup incediğimde tek olumsuz yanı klasör iconundan ziyade renginin beyaz olması gibi gelmişti bana belirgin bir renk olması daha net anlaşılr ve göze gelir bence. şimdi esas sorun kurmamın üzerinden iki gün geçmiş netden akşam haberlerini seyrederken birden sistem saati ve tarihi değişti, sonra tekrar düzeldi. Fakat kısa bi zaman sonra tarih 1899 a gidiyor ( bu arada gün, ay saatde değişiyor) 2-3 dakika sorda düzeliyor. Sürekli aynı döngü tekrar edip duruyor. İnternetden araştırıp düzeltirim sandım ayarları sıfırlamakta dahil, fakat olmadı biostan duzltmekte dahil. Gün içersinde herhangi bir proğramda kurmadım, desem ondan oldu oda değil. formattan başka çare kalmadı sanırım.
  6. sayın sk8er_boi ben internet kafe işletiyorum ve ana makinaya sorunsuz bi şekilde Tncxp yi kurdum fakat ağda bazı dosyaları ve yazıcıyı paylaşmam gerekiyor fakat bir türlü paylaşıma açamıyorum ağ bağlantılarında makine görünmesine rağmen hiçbişekilde bilgisayara giremiyorum. Normal xp kurulu makinelere ana makineden giriş yapabiliyorum fakat onlardan ana makineye giriş yapamıyorum. Denemek amacıyla başka bir makinaya Tncxp kurdum aynı sorun ondada var ve Tncxp kurulu iki makine birbirine ulaşamazken diğer xp kurulu sistemlere bağlanabiliyor. Bi şekilde ana makinadan diğer makinelere dosya ve yazıcıyı paylaştırmak zorundayım ama olmuyor. Ben kendim bildiğim her yöntemi denedim olmadı, bilgisayar servisinde çalışan bir arkadaşı çağırdım oda halledemedi. Tam bilmiyorum ama eksik olan birşey var yardımlarınızı bekliyorum..
  7. Arkadaşlar ağda dosya ve yazıcı paylaşımını nası yapacam kaç gündür uğraşıyorum bilen veya sorunu halleden lütfen yardımcı olsun.
  8. arkadaşlar bunların hepsini denedim daha önce fakat sizin yazmanız üzerine tekrar ayarlamaya çalıştım fakat olmadı bu sorunu aşan veya yönetici arkadaşlar bir yol gösterirse çok memnun olurum
  9. Lütfen yardım edin ne yaptımsa ağda makineler birbirini görüyor ama paylaşım verdiğim halde hiçbir makine içersine giremiyorum . her yolu denedim ev işyeri ağıda oluşturmak üzere denemediğim kalmadı bunu halleden arkadaş nasıl yaptığını açıklrsa minnettar olurum.
  10. yani o gıcık mesajlar TncXP de çıkmıcak diyorsunuz. ozaman kafemdeki bilgisayarlara TncXP kurmaya başlıyım şimdiden
×
×
  • Create New...