Jump to content

otuken

Üye
  • Posts

    425
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by otuken

  1. shaolin, 4 saat önce yazdı:

    Başlat'a cmd yazıp entere basın. powershell yazıp entere basın

    irm https://get.activated.win | iex  yazıp entere basın.

    1 seçeneği ile dijital aktivasyon yapabilirsiniz.

    2 seçeneği ile Office' e kalıcı lisans yapabilirsiniz.

    Bence üstadın sayfasında başka programlara yönlendirmeye gerek yok. Sorunun çözümü varsa onu yazmak gerek.

    FatihAga44, 5 saat önce yazdı:

    Merhabalar. 

    Windows 11 Pro 64 bit için dijital aktivasyon seçeneğini seçiyorum ama olmuyor. Windows bildirim modunda uyarısını alıyorum. Nasıl çözebilirim bu hatayı? Şimdiden teşekkürler 

    Güncellemeleri kapattıysanız aktivasyon yapıncaya kadar açıp tekrar deneyin. Firewall arkasındaysanız ondan da yapabilir. Bir de klasik; bilgisayarı yeniden başlatıp, tekrar deneyin. 😊

    • Like 1
  2. Outlaw34, 23.03.2024 - 00:16 yazdı:

    -kendi koyduğum katılımsızların hiç birini kurmamış.

    -bu klasörü silmek için yönetici izni sağlamalısınız diye devamlı uyarı veriyor admin hesabım olmasına rağmen.

     

    Bu tür sistemlerde genellikle otomatik yüklenecek program isimlerinde boşluk bulunmaması ve Türkçe karakter kullanılmaması gerekir.

  3. Bios mevzusu çok uzamış. 😃 Genellikle yazma esnasında sistem kontrol eder ve size gösterir; eskisi bu, yenisi şu, diye. Yanlış bir bios dosyası ise zaten uyumsuz diye uyarır. Olaki işlemlerde bir hata oldu (elektrik kesintisi v.s.) anakart tamircisi birini bulursanız biosu yeniden yazar, çöp olmaz yani.

    • Like 1
  4. Eski bilgisayarlarda bu sorunla karşılaşırdım ve çözüme ulaştıramadım hiç... Windows ve donanım uyumsuzluğu diye düşünüyorum. Yıllar önce HP bir pc'de benzer bir sorun yaşadım ve HP Türkiye'yi aradım. Çözüm olarak "Bu bilgisayar Windows 7 için üretilmemiş, XP 'yi tekrar kurun." demişti.

    Donanımınız nedir bilmiyorum ama BIOS güncellemesi falan varsa onları da deneyin.

    • Like 1
  5. shaolin, 29 dakika önce yazdı:

    O da yapıldı.

    Artık winrar iconu olduğuna göre, dili Türkçe olduğuna göre, varsayılan dil Türkçe olduğuna göre sanırım kurabilirsiniz.

    Kendim için istemedim, kullanıcılara kolaylık olsun diye... Madem uluslararası kullanılacak bir program yapıyorsun, bari düzgün bir şey olsun diye katkı yapmaya çalışıyoruz.

  6. Bilgi olarak paylaşayım; Sandisk'in bazı ürünleri 5 yıl garantili. Benim 128 GB flash belleğim arızalanmıştı. Vatan'dan alınan ürün 2 yıllık garantisi dolmuştu. Araştırınca 5 yıl garantisi olduğunu öğrendim. Yazışmalar ve telefon görüşmeleri sonucu  (yurtdışından bir Türk aradı ve bir takım şeyler denetti) Polonya'ya gitti ve 1 haftada yenisi geldi.

  7. Yazmak istediğimi @CEM0KAyazmış. Başıma bu tür şeyler gelince pamuğa biraz WD40 sıkıp, soketle temas eden yüzeyleri temizlerim. Bazen oksitlenme de olabiliyor.

  8. KHEDIRA, 12 saat önce yazdı:

    derken ilk sıkıntı çıkmaya başladı bile. mouse anlamsız şekilde aşırı yavaş hareket ediyor. bir önceki sistemde bu problem yoktu yani mouse sağlam. imleç hareket ederken aşırı şekilde yavaş hareket ediyor. görev yöneticisinde arka planda işlem de yok. ilginç.

    Bu sistemi kurmadım ama ilginçtir; benim de Sandisk 128 GB Ultra flash belleği taktığım zaman fare sapıtıyor. Daha doğrusu metal kaplamalı flash belleklerde oluyor. Çıkarttıktan sonra durum düzeliyor. (@TR_by'ın Windows 10 Professional sürümünü kullanıyorum.)

  9. otuken, 27 dakika önce yazdı:

    Alternatif denemedim. Mevcut windows içerisinde çözmeye çalışmıştım.

    Windows sürümü ile ilgili galiba; kendi bilgisayarımda (Win10 - 19044) problem yok ama asıl gerekli olan bilgisayarda (Win 10 - 1803) olmadı. Format atacağım. :)

  10. MrRush, 19.02.2023 - 06:21 yazdı:

    Explorer.exe alternatifi yazılımlarda durum nedir?

    Xyplorer

    Explorer++  

    vs gibi olanları bir denemelisin.

    Alternatif denemedim. Mevcut windows içerisinde çözmeye çalışmıştım.

×
×
  • Create New...