Jump to content

BLACKFAN

Üye
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

446 profile views

BLACKFAN's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

2

Reputation

  1. Windows 11 de başarılı kurulum gerçekleşti teşekkürler.
  2. Arkadaşım  bende dgs ile yerleşip  bilgisayar  mühendisliği bölümünü bitirdim. Sana durumu kısaca özetliyeyim. Okuldaki hocalar Özel sektördeki sistemlere genel olarak kendilerini entegre etmedikleri için okuldan alabileceğin tek şey diploma yani etikettir. Mesleki olarak çok bir katkısı olmayacaktır ama bakış açın şekillenecektir. Hangi alana yöneleyim dersen en basit yolu iş-arama siteleri. Bilişim personelinden özel sektörün beklentisinin ne olduğunu kolay ve açık bir şekilde görebilirsin. Bir alanda uzmanlaş ama bilişim alanındaki diğer kavramlarada yabancı olma hepsine vakit ayırıp  nasıl bir platform olduğunu en azından tanı ki sorduklarında hiç bir fikrim yok deme.
  3. Arkadaşlar windows server 2008 kurulu sunucumuza saldırılara karşı ciddi tedbirler almak durumunda kaldık. kısa süre önce datalarımız hacklendi. Benzeri bir olayla karşılaşmamak adına yapabileceğimiz profesyonel adımlar nelerdir ? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bize maliyeti ve yapılabilecekler hakkında yardımcı olur musunuz?
  4. Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Hacker ile irtibata geçilip konu çözülmüştür.
  5. Sunucu windows veri tabanı olarak sql kullanıyoruz. Şimbi bu hacker ilk önce bizim sql servera girip dataları rar. lamış şifrelemiş sonra sql serverı silmiş.  bizde recovery li programlarla silinen dosyanın kalmış olabileceğini düşünerek arattırma yaptık ama sonuç boş. Polisler sürekli arıyorlar yardımcı olma niyetindeler ama ellerinden birşey gelmediğini söylüyorlar . en az 5-6 tane bilişimci ye gösterdik kasayı bişey cıkmadı,pazarlık yapmaya karar verdik en son 1200$ a cekti fiyatı  aklımıza hiç böyle bir ihtimal gelmedi yedeği yoktu :S
  6. pazarlıktan başka bir yol yok gibi görünüyor otomasyon şirketini dava edebilirlermi arkadaşlar böyle bir durumda çünkü sisteme giriş şifreli ama dataya ulaşmak şifreli değil dısardan birinin müdahalesine acık yani demek istediğim normal bir pc kullanıcısı bile direk müdahale edebiliyor bizde bunu bu olaydan sonra fark ettik. 
  7. şuanda koyamam durumu bana telefonda ilettiler şehir dışında olduğum için gidip bakamadım yalnız rarlı dosyanın şifrelendiğini söylediler bende şifre kırıcı programla tarama yapmalarını söyledim. dosya uzantısını öğrenip geri döneceğim.  ip si yabancı ve mailde ingilizce atılmış , belki proxy kullanıyorda olabilir . iş adli mercilere kalırsa süreç baya uzayacak gibi görünüyor. 
  8. Arkadaşlar tanıdığım bir dershane müdürü, kendilerinin server bilgisayarındaki datalarına ip sine ulaşan bir kişi tarafından girildiğini ve dataların şifrelendiğini söyledi. e-mail yoluyla müdür ile irtibata geçip 3500$ karşılığında dataların şifresini verebileceğini söylemiş. bu durumda adli mercilere olay intikal ettirilmiş fakat bu süreç devam ederken dersanelerin o dataları kullanamadan beklemek gibi bir lüksü yok. 5 gündür iki farklı programla şifre taraması yaptırıyoruz yalnız bi sonuc alabileceğimizi düşünmüyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan veya konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bize yardımcı olabilir lermi?
  9. teşekkür ederim yardımın için yalnız kafama takılan bu karşılaştırmayı mod alarak yapmış sanırım mod değerini neye göre oluşturuyor onu cıkaramadım? p ve t0 ile başlayan satırlarda ?
  10. arkadaşlar aşağıdaki koda bakarak algoritmanın çalışma mantıgı hakkında beni bilgilendirebilir misiniz? c# bilgim cok sınırlı programı anlayıp c de yazacagım internette ingilizce olarak acıklama yapılmıs pek istedğim sonuca ulasamadım  kod bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum                 namespace Rabin_Karp {     public partial class Form1 : Form     {         public Form1()         {             InitializeComponent();         }         int i = 0;         string karakter_tut;         private int RabinKarp_Arama_Algorithm(int A, int B)         {             int n = richTextBox1.TextLength;// girilen metin uzunlugu             int m = textBox1.TextLength;// Aranılacak dizgi uzunlugu             int h = (int)(Math.Pow(A, m - 1.0) % B);               int p = 0;             int t0 = 0;               if (n < m)             {                 richTextBox2.Text = "Aranılan dizgi girilen metin boyutundan büyük!!";             }               for (i = 0; i < m; i++)             {                 p = (int)((A * p + textBox1.Text[i]) % B);                 t0 = (int)((A * t0 + richTextBox1.Text[i]) % B);             }             karakter_tut = i.ToString();             int ts = t0;               for (int s = 0; s <= n - m; s++)             {                 if (p == ts)                 {                     if (textBox1.Text == richTextBox1.Text.Substring(s, m))                     {                                                  return s;// karşılaştırma sonucucnu geriye döndür                                              }                 }                   if (s < n - m - 1)                 {                     ts = (int)((A * (ts - (richTextBox1.Text[s]) * h) + (richTextBox1.Text[s + m])) % B);                       if (ts < 0)                     {                         ts += B;                     }                 }             }             return -1;           }         private void button1_Click(object sender, EventArgs e)         {             richTextBox2.Text = "--------------------------------  Karp Rabin Arama Algoritma  -----------------------------------\n\n"+"Karakter Yeri: " + RabinKarp_Arama_Algorithm(256, 256).ToString() + ". karakter";                     }           private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)         {                      }           private void button2_Click(object sender, EventArgs e)         {             textBox1.Clear();             richTextBox1.Clear();             richTextBox2.Clear();         }     } }
×
×
  • Create New...