Jump to content

diabolical

Üye
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

diabolical's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. kloth 'ta dns'i çözemeyince bende problem olmadığını anlamıştım ama sitede sorun olması daha kötüydü. Sorun bende olsa düzeltirdim Tamam gitti, kaybettik herhalde dedim ama geri geldi şükür
  2. LCD'lerin arkada bir ışık kaynağı olmadan bu şekilde net görüntü vermesi mümkün değil. Bu nedenle kesinlikle photoshop. İsterseniz siz de bunu yapabilirsiniz ama görüntü net olmayacaktır söyliyeyim. LCD'yi açıp arkasındaki parlak folyoyu ve ışığın homojen yayılmasını sağlayan şeffaf plastiği sökmeniz yeterli. Gerçi sadece folyo sökülür ve plastik kalırsa görüntü nasıl olur bilmiyorum, belki olabilir.
  3. McAfee ben daha notepad'e yazarken backspace tuşuna basar gibi harfleri sildi, o derece
  4. Visual Basic ile başlayıp C'ye geçmenin çok bir mantığı yok bence. Basitinden başlıyayım zora doğru gideyim demenin de mantığı yok. Yıllardır Visual Basic türevleri ile uğraştım ama şimdiki aklım olsaydı direkt C ile başlardım. Kafayı bir sürü şey ile doldurmaya gerek yok. Bir tane dili adam gibi bilmek yeterli bence. Ayrıca Visual Basic platform bağımlıdır, sadece Windows altında çalışan programlar yazabilirsiniz. Ama eğer C biliyorsanız başka bir dil bilmenize gerek kalmaz. Bu nedenle eğer yılmayacağım bu işi öğreneceğim diyorsanız C ile başlayabilirsiniz sanıyorum. Hee yok, ben hobi amaçlı program yazıcam ve bunu iş olsun diye eğlencelik yapıcam diyorsan Visual Basic işini gayet iyi görür. Hatta excel/word altında VBA ile veya windows altında script (vbs) ile işini gören yüzlerce minik program da yazabilirsin. Bu arada programlama ile uğraşmak istiyorsan kendine bu iş için ayırdığın zamanlar oluştur. Günde 1-2 saat bu işe kanalize ol ve başka birşey tarafından rahatsız edilme. Bu zamanı mutlaka bilgisayar başında olduğun bir vakitten seç. Sadece kitaptan okuyarak bahsedilen işlemin ne yaptığını anlaman çok zor. Özellikle önceden tecrüben yoksa. Bu nedenle anlatılanları uygulaman lazım. Okuduğun ya da izlediğin şey ne ise mutlaka tekrarını kendi bilgisayarında yap. Sen bu soruyu soralı biraz zaman geçmiş ama ileride benzer soruları soracak arkadaşlara örnek olsun diye yazayım dedim.
×
×
  • Create New...