Jump to content

tahirus

Üye
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

344 profile views

tahirus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Bios pilini değiştir. Problem çözülecektir. (+gecikmeye neden olan bir diğer husus HDD hatalarıdır. HDD'lerinin sağlığını kontrol et. Bazen çalışan bir HDD -okuma startı yüzünden- bios tarafından geç okunur, bu da gecikmeye neden olur.)
  2. Pardon bayko2. [b]installdır [/b]dediğini ben hiçbir yerde bulamadım, göremedim. Dediğin enable seçenekleri de aynı şekilde... konuyu bildiğinden emin misin? yoksa meydan boş salla mı diyorsun. Burada FAT mi yoksa FAT32'mi seçilecek. Ben FAT32 ile Quick format denedim, açmadı. Tam Format dedim olmadı. Ne yaptıysam olmadı. Makineler yeni. USB'ler yeni (4GB Kingston/8GB Toshiba) Bu konu yanıltmacalı mı anlamadım.
  3. Arkadaşlar ben [b]http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk[/b]adresindeki anlatılanları uygulayarak Hiren's BootCD'yi usb'ye yükledim. Ancak [b]grub4dos.zip[/b]içerisinden çıkan dosyaları formatın ardından ve grub4 yaptıktan sonra atıyorum ama menu.lst dosyası HBCD dizini içerisinde başka bir menu.lst'ye yönlendirme yapıyor. HBCD klasörü içerisinde ise böyle bir dosya yok. Dolayısıyla açılış sağlanmıyor ve menu gelmiyor. Yukarıdaki linkte [b]"Insert the BootCD (9.7 or newer) in the CD Drive and Copy everything from CD to USB Flash Drive"[/b]ibaresi kullanılmış. Benim USB'ye yüklediğim ise Hiren's BootCD 9.8 versiyonu. Nerede hata yapıyorum. Acaba diğer versiyonlarda HBCD içerisinde menu.lst dosyası var mı? Resmi sitede belirtilenleri harfiyen uyguladım. Flash formatlandıktan ve grub oluşturulduktan sonraki bu adımı çözemedim. Yardım. Grub4dos.zip içerisinde verilen dosya linki şu: http://www.hiren.info/download/dos-files/grub4dos.zip İncelerseniz sevinirim. teşekkürler.
×
×
  • Create New...