Jump to content

mustafa_x

Üye
  • Posts

    170
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

İletişim Bilgileri

  • Facebook
    mustafa.kurt.73113528
  • Skype
    mustafa_kurt_86[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com

Profile Information

  • Male
  • İstanbul / Zeytinburnu
  • Bilgisayar programlama (C#, Visual Basic, javascript vs.), Windows kayıt defteri düzenlemeleri, elektronik

Recent Profile Visitors

2030 profile views

mustafa_x's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1.     Link aslında çalışıyor ama kendi bilgisayarımdan yayınladığım için sayfa bazen açılmayabiliyor. Günün belli saatlerinde (bugünlerde aşağı yukarı 18:00 - 2:30 arası) bilgisayarı kullandığım yer dolayısıyla site hızlanıyor. (Kablosuz modem kaynaklı bi' durum.) Bu saatlerde denemenizi tavsiye ediyorum. (Tarayıcının linkte Türkçe karakter desteklememesi ve PHP akış basmayı tanımaması da sorun olabilir ama en azından Chrome, Firefox gibi bilinen masaüstü tarayıcılarda bu sorunlar çıkmayacaktır.) ------------------------------------------------------------ Windows 8 ve 8.1 x64 sürümlerde yaptığım denemelerde DLL tabanlı (32-bit DLL) eklentilerin hiçbirinin çalışmadığını, hatta regsvr32.exe ile başarıyla kaydedildiği halde kurulu görünmediğini gördüm. Bilginize. x64 sistemde "Burada Komut İstemi" eklentisi isteyen Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\Burada Komut İstemi] [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\Burada Komut İstemi\command] @="cmd.exe /s /k pushd \"%V\""içerikli bir .reg dosyası ile boşta sağ tık menüsüne bu işlevi ekleyebilir. (Windows 7 ve sonrasında çalışıyor, sanırım Vista'da da çalışıyor, WinXP'de desteklenmiyor; "Burada Komut İstemi" yerine istediğiniz ad ve @="" içine istediğiniz programı ekleyebilirsiniz de. Tabii .exe adı / yolunun komut istemi penceresinde sadece adı yazılarak çalıştırılabiliyor olması durumu haricinde (boşluksuz) tam yol olması gerekiyor.) ------------------------------------------------------------ Edit: Sunumdaki (konu, ilk gönderi, ne denirse artık) mustafax.mu.funpic.org linkleri artık çalışmıyor(muş), ücretsiz ftp üyeliği aldığım funpic.com sitesi kapanmış. Konu düzenlemek uzun sürdüğü için konudaki linkleri henüz sil(e)medim, vaktim olursa bir ara bakarım. Zaten eklemeyi düşündüğüm 3 - 5 eklenti daha var ("Dosya > Adı biçimlendir (büyük-küçük harf)", "Dosya > Yolu panoya kopyala" gibi ufak şeyler). 64-bit DLL bulma ya da eşdeğer kayıt defteri girişleri ekleme de var 1,5 yıl önce hazırladığım listede ama artık işim dolayısıyla konularımla ilgilenmeye vaktim olmuyor.
  2. Arkadaşlar, uygulamayı güncelledim. (v7.0'ı yazacaktım ama vaktim kalmadı, v6.9.4'ü yayınlıyorum.)       Diğer bir şey: Önceki gönderideki link değişti. Sitenin yapısını değiştirdim; "dizin=", "tamyol=" oldu.   Yeni link: http://mstfx.no-ip.org/index.php?tamyol=Programlar/Kat%FDl%FDms%FDz%20Kurulumlar   Ayrıca hızımı da ölçmeden yazmıştım, TTNet sağolsun (!) 8 Mbps indirmeye karşılık ortalama 0.7 Mbps upload hızı veriyormuş.       (Uygulamanın arkaplanında o kadar çok değişiklik oldu ki sıfırdan yazdım desem yeridir. O yüzden konuyu da sıfırdan yazdım.)
  3.     Başlangıca uygulama eklemek hangi başlangıç yöntemini kullanırsak kullanalım Kullanıcı Hesap Denetimi'ne takılıyor. Elle eklemek istersen Startup Defender (antivirüs yerine kullandığım ve yeterli gördüğüm  bi' program) ile yapılabiliyor mesela. Orijinal kurulum dosyasını ve crack'ini tek dosya yaptım (biraz aceleyle paketledim, yarı katılımsız) : http://mstfx.no-ip.org/index.php?tamyol=Programlar/Kat%FDl%FDms%FDz%20Kurulumlar/Startup%20Defender%20-%20Tek%20Dosya.exe, penceresinin üst menüsünde soldan dördüncü tuş ("Add Entry" tuşu) bu işi görüyor.            Yeni sağ tık eklentileri ararken @wmismail'in (ki bu konuyu da aslında o başlatmıştı) bi' gönderisine rast geldim: "Bu NOD'la Avast'ı ortadan kaldırmak lazım. Onlar için herşey virüs.." Adam haklı...   E-posta gönderme özelliğini saymazsak bir şey bulunamaz bunda, gayet de normal bi şekilde Windows'un tuş izleme API'lerini kullanıyor bu, ki mesela klavye kasayollarını kodla algılamanın bildiğim tek yolu bu. Demek ki NOD32 ya da Avast kullansam MP3 Küçültücü uygulamamı (paylaşmıştım) da engelleyecek bu antivirüsler, klavye kısayolları kontrolünü bu şekilde yapmıştım çünkü... Sırf bu yüzden antivirüs kullanmıyorum.   Uygulamayı trojan olarak kullanılsın diye hazırlamadığım için antivirüs kontrolü yaptırmak da hiç aklıma gelmemişti bu arada. Neyse...     Ekleme: Google Chrome'da bu iletiyi yazarken, mecburen (işim gereği) kullandığım MacBook'un aşırı hassas + dengesiz touchpad'i ne zaman yazma alanı dışına tıkladıysa artık, yalnış yazdığım bir harfi sileyim derken (backspace tuşuna bastığımda) önceki sayfaya gitti tarayıcı, ki " antivirüs kullanmıyorum."unu da yazıp gönderecektim bu iletiyi. Normalde olmaz ya, şimdi lazım oldu keylogger kayıtları. İyi ki KeyMapper (İngilizce Q klavyede Türkçe harf basabilmek için yardımcı program) uygulamama keylogger da gömdüm, yoksa bi daha bu kadar geniş yazmaya uğraşamazdım.   _________________________________________________________________   Daha göndermeden Edit: Forumda (burada) BBCode'lar yerine görüntüyü gösteren, kodları gizlediği için doğru kopyalamaya da izin vermeyen yeni yapı herhalde benim sinirlerimin sağlamlığını (gerilebilirlik üst sınırını) ölçmek için yapılmış. :@ Bilen biri varsa en azından (kopyalamaktan geçtim, sıfırdan elle yazılmış) bbcode'lu metni nasıl gönderebileceğimi söylesin, bu gidişle yakında yazacağım MP3 Küçültücü v4 ve Toplu Kurulum v7 uygulamalarının konularını güncellemekten vazgeçeceğim. Dün bu konuyu, bugün de Sağ Tık Eklentileri konumu güncellemek toplam 2 günümü (toplam 14 saat kadar) aldı, site ("Sağ Tık Eklentileri" konumda son mesaja yazmıştım durumu) yine konu metnini bozabilir diye bbcode'lu metin yedeğini alıyorum konuların, en azından bazen çalışıyor etiketler. Ayarlar'a falan baktım ama bulamadım eski konu/mesaj editörüne nasıl ulaşabileceğimi.     Gönderdikten sonra Edit: Alıntı yaparken kopyalama da başarısız oldu, quote etiketlerini elle yazdım, yalnış işlendi. Onları (alıntı kutularını) düzelttim.
  4. Arkadaşlar, paketin yapısını Windows 8 için elden geçirip uygulamayı yeniledim. Ayrıntılar konuda.
  5.     Sonunda vakit bulup uygulamayı güncelledim. Artık e-posta hesabına da kayıt gönderilebiliyor.     (Bir buçuk saattir konuyu güncellemeye uğraşıyorum, en az üç kez konu yerine html kodlu hali geldi, kodlu konu metnini web sayfası olarak kaydedip sayfayı tarayıcıda açıp yazıyı alarak tekrar biçimlendirdim. Eskisi gibi bbcode'ları elle yazmak istiyorum; ne biçimlendirme, ne de img tag'ları görünmüyor, sonunda uğraşıp bi' metin belgesine bbcode'ları dahil yedeğini aldım konunun. Kendi yazdığım web sayfamın ilk halinde bile bu kadar sorunla karşılaşmamıştım :@ . Konunun şu anki hali azmin zaferi bile diyebilirim yani.)
  6. [quote name='ReaLyMaN' date='15 October 2011 - 14:25 ' timestamp='1318681544' post='1095511'] başka siteye upload yapsanız? [/quote] Funpic.org'da çıkan sorunlar dolayısıyla bu siteye ait linki sildim. Kendi bilgisayarımdan yayınladığım dosya paylaşım sayfamda (http://mstfx.no-ip.org/) dosya paylaşıma açık, konuya bu yeni dosya için direkt erişim (sayfayı açma) linki ekledim. __________________________________________ Arkadaşlar, FAT32 dosya sistemine uygun boot kaydını alamadım (daha doğrusu aldım ama denemem başarısız oldu), o yüzden uygulamaya diski FAT olarak formatlayıp işlemi sonra yapma özelliği ekledim. Yukarıda da belirttiğim gibi, yeni dosya kendi bilgisayarımdan paylaşıma açık, linki konuda güncelledim.
  7. kodlarını istesem yardımcı olurmusunuz ?bende c# kullanıyorum

  8. [quote name='lavigne-61' date='02 May 2012 - 18:14 ' timestamp='1335975260' post='1195537'] başarılarının devamını dilerim hangi dille yaptın acaba ? [/quote] Sağol. C# (Microsoft Visual C# 2005 Express Edition) kullandım. Aslında kodlar Visual Basic 6'da yazılmış olarak geçmişti elime ama VB6'da timer bazen kilitleniyodu, o yüzden C#'a aktardım. [quote name='hanzo03' date='02 May 2012 - 18:56 ' timestamp='1335977786' post='1195555'] FTP olayını nasıl halledicez peki [/quote] 2009 başlarında bi FTP sitesi gerekmişti (imzamda link verdiğim dosya paylaşım sayfam için), biraz araştırma sonrası funpic.org'dan üyelik almıştım, ama şu an tam hatırlamıyorum üyeliği nasıl aldığımı, biraz uğraştırmıştı. Bu konuyu iki ay kadar önce açmıştım [ama konu üste çıkmamıştı, ilgili admin iki hafta kadar önce linkin (o sırada sadece funpic.org linki vardı, artık TTNET ADSL'den açılmıyomuş, bi operatörün 3G modemiyle açılıyo, herhalde ADSL'de otomatik başlamış olan güvenli internet uygulaması sorun oldu) çalışmadığını belirten bi bildirim gönderdiğinde bu konunun açılmış (admin onayıyla görünür hale gelmiş) olduğunu öğrendim], o sıralar boştaydım, şimdi iş yoğunluğu sebebiyle konuyla ilgilenemiyorum. Tnc IP2Mail uygulamasını bulup indirdim, kaynak kodlarını incelediğimde (exe'yi decompile ederek kaynak kodlarını aldım) olursa e-posta gönderme özelliği eklemeyi düşünüyorum, istersen onu bekle (tahminen bir hafta daha yoğun olucam).
  9. [quote name='emre85' date='02 May 2012 - 17:35 ' timestamp='1335972958' post='1195522'] herşey güzel elinize sağlıkta programı gizleme şansımız yokmu açık olmaz yani ????? [/quote] Uygulama penceresi (sağ üst X tuşundan) kapatıldığında sistem çubuğundaki simge haricinde gizleniyo zaten, kötü amaçlı kullanım ihtimaline karşı tamamen gizleme eklemedim.
  10. Kısa bi süre önce funpic.org'a http'den erişimin engellenmiş olduğunu öğrendim (ftp'den girilebiliyo) ve uygulamayı kendi bilgisayarımdan da paylaşıma açıp linki ekledim.
  11. [quote name='ozyol' date='30 November 2011 - 22:04 ' timestamp='1322683463' post='1122014'] Güzel çalışma başarılarının devamını dilerim. Acaba oyunu duraklatabilmek mümkün mü? [/quote] Bilgisayar sürümünde Duraklat / Devam Et işlevi için P veya D tuşuna basmak yeterli. Mobil sürümde menü olarak ekledim.
  12. Telefonda kullanmak üzere bi tetris oyunu yazayım demiştim. (Biraz aradım, bulamayınca kendim yazayım dedim.) Önce algoritmayı rahatça yazıp deneyebilmek için C# ile bilgisayar sürümünü, sonra da aynı kodlarla Java ME sürümünü hazırladım. Uygulamayı son derece basit şekilde tasarladım. Şöyle ki (bilgisayar sürümünden bi ekran alıntısı) : [img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1322674004__4is_1.png[/img] Telefona ekran alıntısı aracı uygulaması bulup kurmaya üşendim, diğer telefonla resmini çektim [6220'nin resmi 5228'le, 5228'inkini de 6220'yle çektim. 5228'in kamerası pek de kaliteli olmadığı için onunla çektiğim resim (sağdaki) bayaa bi bulanık çıktı] : [img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1322674027__4is_2.jpg[/img] Uygulamanın bilgisayar sürümü sabit çözünürlüklü, telefon sürümü ise ekranın dikeyde kullanabileceği en yüksek çözünürlüğü kullanıyor. Telefon uygulamasını Canvas (bi çeşit Java ME denetimi) kullanarak yazdım, bu sayede destekleyen dokunmatik telefonlarda da kullanılabiliyor (otomatik olarak sanal 4 yönlü tuş takımı oluşturuluyor). İkinci resimde soldaki görüntüdeki sanal tuş takımını telefon kendi oluşturdu mesela. Bilgisayar sürümünde imleçle, telefon sürümünde menüyle kullanılan renk değiştirilebiliyor. 4 çift renk seçeneği ekledim, zaten ilk ekran alıntısında görünüyor. (İmleç renk seçim tuşları üzerine getirildiğinde tuşlar, daha doğrusu tuş niyetine kullandığım resim kutuları belirginleşiyor.) Yukarı tuşu şekli döndürüyor, aşağı tuşu şeklin inişini hızlandırıyor; sol ve sağ tuş malum. Bilgisayar sürümünde KeyPress event'inin sorun çıkarmaması için normal buton ekleyemedim, duraklatma için P ya da D'ye basın. Telefon için Duraklat / Devam Et menüsü var. İndirme linkleri için klasör linki: http://mstfx.no-ip.org/index.php?tamyol=Programlar/Kendi%20Yap%FDm%FDm%20Olanlar/Tetris%20(PC%20ve%20telefon%20s%FCr%FCmleri) (Bilgisayar sürümü 53 KB, mobil sürümü 9,6 KB. Aynı klasörde kaynak kodları da var. Şu an sadece kendi bilgisayarımdan yayınlıyorum. İndirme sayacı hazırlayınca FTP'ye de atıcam. Kendi bilgisayarım da zaten genelde açık.) Edit: Dosya paylaşım sayfamın yapısını komple değiştirdim, linkte ufak bi değişiklik oldu. (dizin= yerine tamyol= kullandım, dizin= anahtarının kullanımı değişti.) Konuya pek ilgi olmadığı için (zaten beklemiyordum da) dosyaları FTP'ye atmaktan vazgeçtim.
  13. [quote name='erpol' date='26 August 2011 - 01:52 ' timestamp='1314316362' post='1069987'] güzel çalışma olmuş eline sağlık ama birde tüm eklediğin programların kendilerinide ekleseydin uploada şimdi biz tek tek katılımsız program arayıp bulmak durumunda kalacağız bunu yapabilirmisin? [/quote] Diğer katılımsız kurulumları tek tek upload etmeyi düşünmüyorum ama o kendi bilgisayarımdan yayında şu an: http://mstfx.no-ip.org/index.php?dizin=Programlar/Kat%FDl%FDms%FDz%20Kurulumlar (Internet upload hız sınırım 2 Mbps; ki o hızı bile görmüyor, söyleyeyim.) (Burdaki bazı dosyalar bu paketteki yapılandırma dosyasında kayıtlı değil.)
  14. Kayıt defteri girişi (*.reg) dosyası eklerken /s parametresinin çalışmadığını farkettim ve sorunu düzeltip uygulamayı güncelledim, link aynı. Online kullanma klavuzu dosyalarını da uygulamadakinden kopyalayıp güncelledim bu arada. [Linki konuda vermiştim (resimlerin üzerinde), tekrar belirteyim: http://mustafax.mu.funpic.org/TNCTR_Dosyalari/T.K.U_v6_Klavuz] Site arada bi sorun çıkardığı için dosyaları kendi bilgisayarımdan paylaşıma açmayı düşünüyorum (şu anki link mstfx.no-ip.org); paylaştığım tüm programlara açıklama yazıyorum, bitince konularımdaki indirme linklerini de güncelliycem.
  15. @wmismail'in keylogger uygulamasını biraz geliştirdim. Uygulamanın bu sürümü pencere başlıklarını da (tarih & saat bilgisiyle birlikte) kaydediyor, tüm harfleri ve diğer karakterleri doğru olarak aktarıyor (Türkçe Q klavyeye göre yazıldı) ve istenirse FTP veya e-posta hesabına gönderme seçeneği de var. Tabii ki hesap ayarları kaydedilebiliyor. (O anki oturumu açık olan kullanıcı için kayıt defterine kaydediliyor. Yalnız kaydetme sırasında şifreleme kullanılmıyor.) Yerel kayıt dosyası geçici dizininize (Bilgisayarım penceresinde adres çubuğuna %temp% yazıp enter'ladığınızda açılan klasör) "Tuş Kayıtları.txt" adıyla kaydediliyor, değiştirme seçeneği eklemedim. FTP'ye kayıt gönderirken oturumu açık kullanıcının adı, makine adı ve tarih & saat bilgileri kullanılıyor, "Mustafa@CIHAZ (15.06.2011 18.44.27).log" gibi bir uzak dosya adı elde ediliyor; e-posta adresine gönderilirken de "TNCKL Kayıtları (15.12.2012 00:32:27)" gibi bir başlıkla direkt (eklenti olarak değil) kayıtlar gönderiliyor. Hesaba kaç dakikada bir kayıt gönderileceği ve etkin / devredışı ayarı da var tabii, gönderim aralığı 1 ile 1440 dakika (1440 dk. = 1 gün) arasında değiştirilebiliyor. Uygulamaya Windows Güvenlik Duvarı'na kendisini güvenilen uygulama olarak tanıtması için gerekli kodu ekledim. O yüzden gönderim öncesi en azından Windows izin istemeyecektir. Hesap ayarları kendi sekmesinde Kaydet'e tıklandığında, gönderimin etkin / devredışı olması ve gönderim aralığı da değiştirildiği an kaydediliyor. Uygulamanın sağ üstündeki çarpı tuşuna tıkladığınızda pencere kapanıyor ama uygulama sistem çubuğuna (görev çubuğunda saatin yanındaki alan) simge açıp çalışmaya devam ediyor. (Simgeye yazı ve sağ tık menüsü eklemedim.) Bu simgeye çift tıkladığınızda uygulama penceresi geri geliyor, isterseniz pencerenin geri gelmesi öncesi parola sordurabilirsiniz. Uygulamadan tamamen çıkmak için sağ alttaki "Çıkış" tuşunu kullanabilirsiniz. Uygulama, açılışta (varsa) önceki kayıt dosyasını okuyor, hafıza kaydının başlangıcına bu kaydı ekleyerek yeni kayda başlıyor ve 2 dakikada bir dosya kaydı güncelleniyor. Uygulama açıkken dosya silinse bile hafıza kopyası üzerinden dosya yeniden oluşturuluyor. Kısacası, uygulama açık olduğu sürece kayıt önceki kaldığı yerden devam ediyor. FTP'ye dosya veya e-posta hesabına kayıt gönderimi başarılı olursa gönderim sonrası gönderilmiş kayıt siliniyor. (Hesap Ayarları penceresinde parola alanlarına maskeleme eklemedim, her karakterin * şeklinde görünmesine gerek yoktu bence.) Önceki sürüme (v2.0) ait resimler: http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1335968083__1.jpg http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1335968151__2.jpg (Bu resimdeki funpic.de'den aldığım hesap genelde çalışmıyor artık.) Şu anki sürüme (v2.5) ait resimler (kendi bilgisayarımdan yayınlıyorum, bağlantı sorunum olursa görünmeyebilir): [İşim gereği kullandığım cihazın (MacBook) klavyesinde Türkçe karakterler olmadığı ve harici klavye bağlamak da istemediğim için Türkçe karakterleri yazmamda yardımcı olacak bi' KeyMapper uygulaması çalışıyor cihazımda, bu uygulama ile aynı tuş takip API'lerini kullandığı için (onu da kendim yazdım) çakışma oluyor, onu sonlandırıp bunda klavye kaydı alamadım(, aslında üşendim). Normalde önceki iki resimden ilkinde olduğu gibi (sonunu bulanıklaştırdığım satır) yazılanlar köşeli parantezli satırların hemen alt satırından itibaren ekleniyor.] İndirme linki: http://mstfx.no-ip.org/index.php?tamyol=Programlar/Kendi%20Yap%FDm%FDm%20Olanlar/TNCTR%20KeyLogger%20v2.exe (Funpic.org da funpic.de gibi artık çalışmadığından (genelde "Restricted Stuff" hatası alınıyor) (diğer kendi yapımım olan seçme uygulamalar gibi bunu da) kendi bilgisayarımdan paylaşıma açtım. Dosya paylaşım sitelerine pek güvenemiyorum, zaten cihazım sürekli açık.) WinXP kullanıcıları için not: Bu uygulamanın çalışması için bilgisayarınızda .NET Framework 2.0'ın kurulu olması gerekiyor. Windows 8 kullanıcıları için not: Sisteminizde .NET Framework 2.0 etkin değilse elle açmanız gerekiyor. ("Program Kaldır/Değiştir"deki "Windows özelliklerini aç veya kapat" penceresi üzerinden etkinleştirilebiliyor.) Cihazının RAM'i (oldukça) düşük kullanıcılar için not: Yerel kayıt dosyası çok büyüyünce (8 - 10 MB gibi) uygulamanın RAM kullanımı (sürekli 5 MB ile dosya boyutunun yaklaşık 10 katı arasında inip çıkıyor) sorun olabilir, gerekirse arada bir uygulamadan çıkıp tuş kayıtları dosyasını silin. Önemli Not: Uygulamayı şifre çalma gibi kötü amaçlarla kullanmanız durumunda sorumluluk tamamen size ait. Ben bunu sadece kendi bilgisayarımda kullanıyorum, o da yazdığım metin belgelerinin kaydedilmeden kapanması durumunda uğraşımın boşa gitmesini önlemek için.
×
×
  • Create New...