Jump to content

Windows 7 Balığı Alanlar Buraya


mmmuti

Recommended Posts

selam arkadaşlar windows 7 yi bilgisayarıma yükledim ve ekrandaki betta balığı çok hoşuma gitti. gittim aynı balıktan aldım. benim gibi etkilenip balık alan arkadaşlar var mı merak ediyorum. balıkla ilgili bazı özellikler burada.

Latince Adı: Betta splendens

Coğrafik Kökeni: Tayland

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı Agresif

Yüzme Seviyesi: Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha renklidir ve daha uzun yüzgeçlere sahiptir.

Üreme: Erkek suyun üstüne köpükten yuva yapar, erkek ve dişi yumurtlarken baba yumurtlararı bu köpüklere taşır ve yumurtalara bekçilik eder.

Sıcaklık: 24°C - 30°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 7 cm.

Mr__Betta_by_xDayx.jpg

Link to comment
Share on other sites

sanırım pitbul alamazdım ;) balıklara karşı ilgim var. bu balığı çocukluğumdada balıkçıların camları önünde küçücük bardak yada kavanozlarda görürdüm ama hiç ilgimi çekmezdi. cansız mutsuz hareketsiz olarak görünürlerdi. ama sebepleri varmış öyle görünmelerinin.

Genel Yorum: Ülkemizde genelde fanuslarda ve bardaklarda satılan bu balıklar yaşatılma şekli açısından hak etikleri yeri bulamamış ticari kaygılar yüzünden üstün körü yaşatılmaya çalışılan narin ve asil balıklardır. Beta, Cennet balığı, Gurami gibi türler Labirentliler olarak adlandırılır bunun nedeni bulundukları sudaki oksijen miktarı çok düştüğünde hayatta kalmalarını sağlayan labirent adı verilen ek solunum

organlarınada sahip olmalarıdır, doğrudan havadan oksijen temin edebilirler. Fanuslarda satılmalarının nedeni Labirent olarak adlandırılan bir solunum sistemlerine daha sahip olmalarıdır. Labirentliler grubuna giren Güney Doğu Asya'nın bu kavgacı balığı genelde fanuslarda bakılmalarına rağmen en az 30 litrelik akvaryumlarda bakılmalıdır. Davranış biçimleri gereği iki erkeği aynı ortamda yaşatamazsınız, sonuç mutlaka bir balığın kaybedilmesi olacaktır. Bunu erkek betanıza ayna tutarak test edebilirsiniz. Beslenmelerinde seçiçi davranmazlar, kaliteleli kuru yemler, canlı yemler ve dondurulmuş yemlerle beslenebilirler. Aynı akvaryumda dişi beta beslenebilir ama dişi beta bulmak hem zordur hemde dişi betanın erkeğin darbelerinden korunmak için formda olması ve akvaryumun büyük ayrıca bol bitkilendirilmiş olması gerekir. Üremeleri su yüzeyinde erkek betanın yaptığı köpük yuvada gerçekleşir, erkek yere düşen yumurtaları yuveya taşır. Mümkünse dişi ile erkek ayrı akvaryumlarda bakılıp kondüsyon kazandırılmalıdır.

kaynak:

<

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Chiclid lerle beraber yasayabiliyorsa eger simdi gidip alabilirim :pardon: Akvaryumumda 20 tane balik var, Mavi Prenses ve Sari Prenses. Akvaryum cok guzel ve rahatlatici bisey :clapping: Bu baligin da kirmizi rengini gormustum cok guzel duruyo oda. :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Beta başka balıklarla aynı akvaryuma konmamalı hepsini öldürüyor namussuz baktım benim akvaryumda serial killer havaları attım şerefsizi kediye saniyede yuttu oda çok süper balıklarımı öldürdü pislik sende dikkatli ol o bir katil...

Link to comment
Share on other sites

ayna koyduğum zaman yada yem kutusunun üzerindeki beta balığını gösterdiğim zaman balık cinnet geçiriyor. bütün tüyleri ve solungaçları havalanıyor ve saldırmaya başlıyor en fazla 3 sn tuttum. balık kafayı yiyecekti :D

Link to comment
Share on other sites

ayna koyduğum zaman yada yem kutusunun üzerindeki beta balığını gösterdiğim zaman balık cinnet geçiriyor. bütün tüyleri ve solungaçları havalanıyor ve saldırmaya başlıyor en fazla 3 sn tuttum. balık kafayı yiyecekti :yahoo:

Vaybe Ne Balikmişş :D ağa bir gün ödünç versene onunla tavada box yapcam :D

Link to comment
Share on other sites

Aynı balık benim dükkanda var şu an arkadaşım aynı renkte ama bazenleri öle durgun oluyor ki aha öldü diyorum :D adınıda Sitemli koydum biraz isyankar balık türünden gibi :D Fotosunuda birazdan çekip göndericem :yahoo:

Buyrun benim Sitemli Betta Balığım :yahoo:

grnt056r.jpg

Link to comment
Share on other sites

Agresif felan diyor dalarmı diğer balıklara

dalmak ne kelime önce kuyruklarından başlıyor yemeye. sonrada ölünceye kadar dövüyor. satın aldığım yerde bi poşetin içine koymuşlar. ağzını bağlamışlar ve bi akvaryumun içine bırakmışlar. neden böyle yaptınız dedim bırak kendi türüyle geçinmeyi diğerlerinin canına okur akvaryumda balık kalmaz dediler :D

Link to comment
Share on other sites

dalmak ne kelime önce kuyruklarından başlıyor yemeye. sonrada ölünceye kadar dövüyor. satın aldığım yerde bi poşetin içine koymuşlar. ağzını bağlamışlar ve bi akvaryumun içine bırakmışlar. neden böyle yaptınız dedim bırak kendi türüyle geçinmeyi diğerlerinin canına okur akvaryumda balık kalmaz dediler :yahoo:

Derdi ney bu hayvanların ya :D bende içine başka bi balık atacam ama olacakları bildiğim için almıyorum :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...