Jump to content

Türk El Halıcılığının Örnekleri, 5 Ciltlik Eserde


mavikiz

Recommended Posts

Türk El Halıcılığının Örnekleri, 5 Ciltlik Eserde Toplandı

Türk halıcılığının dünü ve bugünü, 5 ciltlik "Türk El Dokuması Halı Katalogu"nda toplandı. Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan katalogda, 2 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan Türk el halıcılığının seçkin örnekleri bir arada bulunuyor.

Kültür Bakanlığı tarafından 1986 yılında başlatılan Türk El Dokuması Halıları Projesi (TEH) kapsamında yürütülen çalışmaların bir sonucu olan eser, 500 halıyı fotoğraflı bir şekilde meraklılarına sunuyor.

Ayrıca, yün, kıl, ipek ya da elyaftan dokunmuş, zengin desenli ve renkli birçok halının çeşitli özellikleri ve tarihsel geçmişi de 5 ciltlik çalışmada yer alıyor.

Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanan katalog, Milli Kütüphane El Sanatları ve Kitap Satış Mağazası ve www.gelenekselelsanatlari.gov.tr internet adresinden satın alınabiliyor.

(CİHAN)

Link to comment
Share on other sites

Biz Kayseri Bünyan'lıyız.Benim annem el halısı ustasıydı.Çocukluğum tezgahlar arasında geçti.Dedem de bu işin ticaretini yapardı. O zamanlar kadınlar imece usulüyle halı dokurlardı. Ancak Türk el halısı yeterince tanıtılamayıp İran ile başa çıkamadı.Bizim yörede halı işi tamamen bitmiş durumda ne yazık ki.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...