Jump to content

1 Bilgisayar 2 Kullanici


harktu

Recommended Posts

internette arastirdim fakat ne turkce ne ingilizce forumlarda tam benim sorunuma cevap olabilecek birsey bulamadim.

istedigim seyi kaldirabilecek bir bilgisayarim oldugunu dusunuyorum 4 cekirdek + 4gb ram vs. ,kardesim bir bilgisayar istedi benden,ben de dusundum ki benim zaten ortalama islemci ve ram kullanimim %20-40 seviyelerinde,eger bir yolu varsa tek kasadan 2 monitor,2 klavye ve 2 mouse ile ek bir sey almadan yazilimlar yoluyla ikimizin de ayni anda faydalanmasi mumkun mu?

benim aklima sanalda ayri bir windows geliyor fakat ucuncu parti yazilimlar ve ayarlar da gerekecektir mutlaka,biraz fazla karisik bir konu oldugu icin deneme yanilma yoluna gitmek istemedim,bu konunun bir bileni vardir umarim forumda.

ayrica ek olarak isleri karistirir mi bilmiyorum ama ben windowsumda pci ekran kartimi kullanirken onun o/b ekran kartini kullanmasini istiyorum,bu tabi mumkunati biraz daha az gorunen bir ayrinti gibi geliyor bana.

bu konuda fikir veya bilgi verebilecek arkadaslara simdiden tesekkurler...

Link to comment
Share on other sites

aklıma bi bu geldi belki senin için alternatif bir çözüm olaiblir

XDM Terminal Nedir?

Artık üzerinde başka bir iş yapılamayacak kadar zayıf kalmış olan eski PC'ler, eğer güçlü bir sunucu makinanız var ise, bir XDM terminali olarak kullanılabilir. Bu düzenekte, istemci makinanın ekranında, ana sunucu makinanın login ekranı görünür, yani istemci makina bir nevi "thin-client"/X-terminal olarak çalışır, kullanıcı ana sunucu makinaya login eder. İstemci makinada hiç bir kullanıcı işlemi yapılmaz.

Bu belgede bir Ağ içinde XDM'in yardımı ile sunucu makinadaki XFree86'nın nasıl ağ üzerinden kullanılabileceği kısaca anlatılmıştır. Bu yüzden belge kısa ve öz olarak aktarılmış olabilir.

Bu belgede sunucu makinaya bağlanan bir istemci makinanın, sunucu makinadan bir XDM-Login penceresi alma işlemi kısaca anlatılır. İstemci makinasından, sistem girişi yapıldığı andan itibaren, sunucu makina tarafında istemci için ayarlanan Kullanıcı Pencere Yöneticisi başlar ve bu istemci makinanın ekranında aynen görülür. Bu belge, bu şekilde işleyen bir X terminalinin nasıl kurulduğunu kısaca anlatmaktadır. Bu yüzden orijinal Howtoya bir göz atılmasında yarar vardır ve burda anlatılanlardan doğacak zararlar için belge yazarı sorumlu değildir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...