Jump to content

Dosya.tc 2 Yaşında Ve Artık 250mb Yükleyebiliyoruz


KemalALKIN

Recommended Posts

;) Rapidi solladı demişsin rapidle dosya.tc boy ölçüşemez ! dosya.tc hız yavaş linkler kolay siliniyor :mellow:

rapidshare + netload bunları geçmesi imkansız bir site !

dosya.tc mi yavaş :) :) 8 mbit internetle 900 kb/sn ile indiriyorum rapidle free olarak 150 nin üstüne çıkmıyor bencede boy ölçüşemez

Link to comment
Share on other sites

8mbit internetle 900kb/s ile indirdim demişsin yah kardeşim 8mbit internet bile satnrale yakınsan 7-8 arası olur milette 5-6 arası bir sürü kendini ispatlamış download sitelerinden download yap 4-5-6 mbit bazıları santrala çok yakın ondan 7-8 ile indirir sen dosya.tc ile nasıl indiriorsun :D çok merak ettim ha şöyle bişey vardır hız sınırlarsın ve birden sınırlamayı kapattıgında hız tavan yapar :) göz yanılmasıdır program öyle gösterir ama hız gene aynı hızdır :D senin söyledigin cevap atmasyon geldi bana birazcık :)

Link to comment
Share on other sites

Hemenpaylasıda rapide alternatif gösteriyorlardı ama yüklenmeye başlayınca site kapandı server yetmedi vs. Rapide alternatif fazla bir upload sitesi yok adamların kaç petabytelık alanları

Dogru diyorsun ve ben download yapıcagım film dizi oyun gibi şeylerde alternatif olarak dosya.tc yi hiç görmedim :)

Link to comment
Share on other sites

Hemenpaylasıda rapide alternatif gösteriyorlardı ama yüklenmeye başlayınca site kapandı server yetmedi vs. Rapide alternatif fazla bir upload sitesi yok adamların kaç petabytelık alanları

O site paralı mıydı bilmiyorum ama dosya.tc paralı olmadığı için kişiler kendi kaynaklarını kullanıyorlar.

Yetmeyince kapanıyo bu kadar basit.

Şu anda rapid de premium hesap sayısını duysan...

Link to comment
Share on other sites

Büyümesi için ücretli üyelik sistemine geçse, kaç kişi üye olur ki? Rapid varken orası neden der herkes. Yani bizim konuştuklarımız laf. Adamlar ancak kendi kendilerini idare edebildikleri sürece dayanırlar, sonra puff..

Link to comment
Share on other sites

Sıradaki konuğum bir dosya.tc sitesi yöneticisi.

İşte o mini sohbet..

1- Merhaba öncelikle sizi kısaca tanıyabilirmiyiz ?

Merhaba! Adım Mustafa Çintesun.ODTÜ de öğrenim gören bir öğrenciyim.Yazılım ve elektronikle uğraşıyorum.Ayrıca, internet tabanlı projeler geliştirip yönetiyorum.

2-İnternet sizin için ne anlama gelmektedir?

Bence internet insanlar için bir dışarıya açılma yoludur.Kullanıcılar için sınırları kaldıran ve dünyayı daha global hale getiren en önemli araçlardan biridir.Önceden internet sadece kullanıcıların bilgi aldığı yer iken artık internet kullanıcı odaklı hale gelmiştir.Bu da kullanıcılara daha geniş imkanlar veriyor.

3-Türk internetinin gelişmesi önünde bir engel var mıdır? Türk internetinin gelişmesi için profesyonel ve sıradan kullanıcılar sizce neler yapmalıdır?

Türkiye’de internetin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birisi internet ücretidir.Maalesef hala dünyadaki en pahalı interneti kullanan ülkelerden biriyiz.Bu yüzden Türk internet kullanıcılarının büyük bir kısmı interneti kotalı olarak kullanmaktadır.İnternette proje yapacak olanlar gençlerdir.Siz gençleri 4 gb lık kotaya mahkum ederseniz, onlardan büyük projeler bekleyemezsiniz.Diğer bir engel ise, sponsor eksikliğidir.Türkiye’deki büyük şirketler internet reklamcılığına yeterince önem vermiyorlar.Reklamlarını yayınlamak için TV, gazete gibi araçlar kullanıyorlar.Halbuki Türkiye’de önemli oranda internet kullanıcısı var.Büyük şirketler hala bu pazarı görebilmiş değil.Eğer bu şirketler internet reklamcılığına yeterince önem verirse, Türkiye’den çok güzel internet projeleri çıkabilir.

4-Dosya uploadı neden önemlidir,her ay premium üye kanalları ile yurtdışına büyük paralar aktarılıyor.Bunun önüne geçmemiz için Türk upload sitelerinin önemi nedir?

İnternette kullanıcıların dosyalarını paylaşabilmesi için şimdilik dosya upload sitelerinden daha iyi bir çözüm yoktur.Dosya upload siteleri interneti daha işlevsel hale getiriyor.Türkiye’de de internet kullanıcıları dosyalarını paylaşmak için yabancı siteleri tercih edince bu dosyalara ulaşmak isteyen kullanıcılar da bu sitelere yöneliyor.Dünyadaki çoğu upload sitesi ücretsiz kullanımda kullanıcılara büyük zorluklar çıkarmaktadır.Bunun amacı premium üyelik satışlarını artırmaktır.Bunun önüne geçmek için dosya.tc sitesini buna göre tasarladım.Ücretsiz kullanımda kullanıcılara hiçbir sorun çıkarmıyor ve mümkün olduğunca sade.3 yıla yakın bir süredir kullanıcılara hizmet veriyor.Şimdi gelinen noktaya baktığımda bu yaklaşımımın çok işe yaradığını görüyorum.Yabancı sitelere giriş dosya.tc sayesinde giderek azalıyor ve dosya.tc gittikçe yaygınlaşıyor.Ancak, Türkiye’de dosya.tc haricinde ciddi bir upload sitesi yoktur.Bazı siteler var ama hepsi amatör düzeyde ve kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir altyapıya sahip değiller.Eğer Türk upload sitelerinin sayısı artarsa ve sağlam bir altyapıyla hizmet verirlerse yabancı sitelerin kullanılacağını sanmıyorum.Çünkü kullanıcılar Türk sitelerin gelişmesini istiyor.Kullanıcılardan bu yönde çok güzel mesajlar alıyorum.

5-Kötü niyetli kişilerin sitenize farklı içerikli dosyalar yüklemesi için önlemleri nasıl alıyorsunuz.Bu kişiler sitenin gelişimini yavaşlatıyor mu?

Belli aralıklarla yaptığım denetlemelerde yasal olmayan içerikli dosyaları siliyorum.Ayrıca, kullanıcılar bu tür dosyalara rastladıklarında site üzerinden bana bildiriyorlar.Birçok müzik şirketi de kendi ürünleri yüklenirse onlar da bildirimde bulunuyorlar.Bazı resmi makamlarla ve korsanla mücadele eden kuruluşlarla iletişim halindeyim.Bu şekilde bu tür dosyalarla baş etmeye çalışıyorum.Zaten upload sitelerinin en büyük sorunu yasadışı dosyalardır.Ama görüyorum ki, internet kullanıcıları gayet bilinçli.Hiçkimse bu dosyalar için dosya.tc yi sorumlu tutmuyor.Başkalarının bu dosyaları yüklediğini biliyorlar.Bu yüzden bu dosyaların dosya.tc için bir engel oluşturduğunu düşünmüyorum.

6-Sitenize yurtdışı girişleri oluyor mu? Türklerden sonra en çok sitenizi tercih eden kullanıcılar hangi ülkeden geliyor?

Genellikle Türkler kullanıyor dosya.tc yi.Kullanıcıların çoğusu Türkiye ve Azerbaycan’dan giriyor siteye.Almanya, Fransa ve Avusturya gibi ülkelerden de girişleri görüyorum.Ama bu ülkelerden girenlerin yurtdışında yaşayan Türkler olduğunu düşünüyorum.Az da olsa Amerika dan siteye girenler de var.

7-Sitenizi globalleştirmek ve farklı dilleri konuşan insanların yararlanabileceği bir arayüze kavuşturmak gibi bir çalışmanız veya geleceğe dönük düşünceniz var mı?

Evet dosya.tc yi daha global bir hale dönüştürmeyi düşünüyorum.Yakın bir zamanda da çalışmalara başlayacağım.Bu zamana kadar Türkiye de yaygınlaşması için uğraştım.Bundan sonraki amacım da global bir site olması için çalışmak olacak.

8- dosya.tc dışında yaptığınız,yapmak istediğiniz projeler var mı,varsa nelerdir?

Geçmişte başka tür siteleri de yönettim ama şimdilik dosya.tc dışında bir projem yok.Kafamda bazı fikirler var fakat henüz proje aşamasında değil.

9-Benim sorularım bu kadar. Sizin eklemek istediğiniz,Türk internet kullanıcılarına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Dosya.tc sitesini 2006 yılında kurduğum da çok amatör düzeydeydi.Ama şimdi çok iyi bir altyapıyla hizmet veriyor.Dosya.tc yi bu noktaya taşıyan Türk sitelerin gelişmesini isteyen kullanıcılardır.Onlara çok teşekkür ediyorum.Desteklerini hiç esirgemediler.

Yasal olmayan içerikleri siliyorlarmış. Birinci ağızdan alıntı :download1:

Link to comment
Share on other sites

Evet mesela benim tanıdığım bazı siteler var tamamen dosya.tc i kullandırıyorlar üyelerine destek vermek için.

Link to comment
Share on other sites

ben rapidden nefret ettım yaptıgım her paylasımın lınkını o gun sılıyo nedense bu yuzden dosya.tc yi yaklasık 3 aydır kullanıyorum ve daha hıc bı lınkım sılınmedı ama sınırını 250 ye cıkardıkları cok guzel olmus xD

Link to comment
Share on other sites

rapid uploader tarzı bir program editlenebilirse bence kullanıcı kesimi oldukça büyür. mesela ben uploadlerımı tek tek yapamıyorum çünkü evde bilgisayar başında çok duramıyorum işte de upload yapamıyorum benim gibiler atıyolar listeye rapid uploadlıyor sırayla.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...