Jump to content

Windows 7 Karşıtı Kampanya Devam Ediyor


umutcnakn

Recommended Posts

Windows 7'nin günahlarını ortaya serdiğini söyleyen Free Software Foundation (Özgür Yazılım Vakfı) kampanyasını genişleterek sürdürüyor. Daha önce yaptığımız haberde dünyanın en büyük 500 şirketine yollanan mektuplardan bahsetmiştik.

Windows 7'nin Günahları.

Free Software Foundation ya da kısaca FSF, Windows 7'ye ve Microsoft'a karşı harekete geçti. IT alanında karar alanları hedefleyen hareket, Windows 7'ye geçişin gerçekleşmesini istemiyor.

FSF en büyük şirketler listersindeki 500 şirketten 499'una mektup yollayarak, Windows 7'ye geçişin Microsoft'a bağımlılığı arttıracağı konusunda uyardı. Aternatif olarak GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Bu mesajın yollanmadığı şirket mi? Tabii ki bu Microsoft'tu.

FSF Windows7sins.org adlı bir site açtı. FSF'nin üzerinde durduğu noktalar basit: "Microsoft tekel oluşturuyor. Yeni işletim sistemine geçerseniz Microsoft'a destek olacak de Microsoft'a muhtaç olduğunuz bir kısır döngü yaratacaksınız. Oysa açık kaynak kodlu işletim sistemleriyle bağımsızsınız, üçüncü parti firmalar yazılım geliştirip teknik destek sağlayabilir. Sayısız ücretsiz uygulama cabası! Ayrıca Windows Genuine Advantage'ın sabit diski tarayarak kullanıcı gizliliğini ihlal ediyor."

Firmaların aklını çelerek Windows'u bıraktırmayı ve Linux'a geçmelerini sağlamayı amaçlayan bu mektupların şu ana kadar ortaya çıkan bir etkisi olmadı. Free Software Foundation yöneticisi Peter Brown ise yeni bir açıklama yaptı ve bu kampanyanın genişleyerek süreceğini duyurdu. FSF kendi amacını basitçe şirketleri Microsoft bağımlılığından kurtarmak olarak açıklıyor.

FSF'nin 500 şirketten sonraki hedefi teknoloji topluluğu ve medyası dışındaki kitleler olacakmış. Brown geliştiricilere ulaşmanın çok kolay olduğunu ancak kısıtlı bir kitle dışına çıkarak bu hareketi genişletmenin kolay olmadığını hatta "neredeyse imkansız" olduğunu söylüyor.

Kaynak:CHip.com

Link to comment
Share on other sites

oda bişeymi ben komple microsofta karşıyım.

Ne kullanıyorsun ? Korsan XP.

Adamların uğraştığı sistemi bir kuruş vermeden kullan. Daha sonra çık, ben komple karşıyım de. Orasını eleştir burasını eleştir.. Ne saçma bir sistem..

Kim ne derse desin Windows 7 mükemmel bir sistem. Her ne kadar karşı çıkılsa da daha sonra herkez geçicek. Microsoft batıyor birilerine, onlar da gidiyor geçmeyin vs vs propaganda yapıyor.

Link to comment
Share on other sites

bedava sirke baldan tatlıdır para verilmeden win7 kullanacan bide bıdı bıdı yapacan eğer crack yapılmasa paşa paşa verirdim parasını windows un çünkü linuztan anlamıyorum

haaaa yanlış anlaşılmasın linuxta çok iyi bir sistem ama ben windows a lışığım ve linuz kullanamam maalesef o yuzden yediğim çanaga da tükürmem. win 7 gayet iyi ... isteyen linux kullanabilir farketmez. hepsi kendine göre iyi

Link to comment
Share on other sites

İşletim sistemi deyince milletin aklına neden MC windows geliyor acba Okullarda bile microsoft yazılımları öğretiliyor...

Haa burası bilişim sektörüyle biraz daha iç içe bi platform iyi o zaman soruyorum kaçımız merak edip alternatif işletim sistemi kurup denedik ubuntu beleş dağıtıyor gene alan yok...

Ben zaten para vermiyorum diyenlere sesleniyorum işine gelmese korsan yazılımı anında yakalar adamlar

Beni sinir eden milletimizin mır mır konuşup icraat yapmaması madem karşısın öğren linuxu iş de bulursun tavrını da koymuş olursun...

Gerildim gene haa!

Link to comment
Share on other sites

Aklım almıyor bu insaları...

Microsoft bilmiyor mu sizce bu ülkede ve dünyada ne kadar çok korsan işletim sistemi kullanıldığını?

Microsoft bilmiyor mu sizce yaptırım uygularsa dünya üzerinde ne kadar mutsuz insan olacağını?

Microsoft bilmiyor mu bu dünyada herkesin bu sistemleri kullanmayı hakettiğini?

Peki sizlere sorarım..Bu dünya devi şirketin bu kadar iyi niyetine,hoşgörüsüne ve insanlığa olan sevgisine ve gelişime olan aşkına neden bu leke?neden bu karalama?

Pardus'un arkasındayım çünkü Türk malıdır,Ama windows 7 Kullanırım çünkü xp'den sonra gördüğün en stabil sistemdir...

Kimse kusura bakmasın Microsoft a laf söyletmem ve karalayan karşısında bu dünyadaki mutlu kullanıcıları bulur..

Link to comment
Share on other sites

Aklım almıyor bu insaları...

Microsoft bilmiyor mu sizce bu ülkede ve dünyada ne kadar çok korsan işletim sistemi kullanıldığını?

Microsoft bilmiyor mu sizce yaptırım uygularsa dünya üzerinde ne kadar mutsuz insan olacağını?

Microsoft bilmiyor mu bu dünyada herkesin bu sistemleri kullanmayı hakettiğini?

Peki sizlere sorarım..Bu dünya devi şirketin bu kadar iyi niyetine,hoşgörüsüne ve insanlığa olan sevgisine ve gelişime olan aşkına neden bu leke?neden bu karalama?

Pardus'un arkasındayım çünkü Türk malıdır,Ama windows 7 Kullanırım çünkü xp'den sonra gördüğün en stabil sistemdir...

Kimse kusura bakmasın Microsoft a laf söyletmem ve karalayan karşısında bu dünyadaki mutlu kullanıcıları bulur..

pardus a hemen türk malı diye konmayın.onun çekirdeğini (kernelını) biz yaratmıyoruz.sadece modifiyeliyoruz.hani bir sürü modifiye xp-vista-7 varya onlar gibi!

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar kimisi komplo teorisi üretiyor kimileride korsan kullandığı işletim sistemini savunuyor.

Önce yazının içeriğini okuyun anlayın. Yazıda özgür yazılım şirketlerinden biri bir kampanya başlatmış diyor ki win7 ye geçmeyin, eğer geçerseniz bir kısır döngü içine girer ve microsofttan kurtulamassınız. Buraya kadar hemen hemen herkes anlamış. Ancak biliyorsunuz ki win xp ve vistaya milyonlarca dolar harcayan kullanıcılar şimdi win7 için bu paraları harcayacak ve ilerleyen zamanlarda yine bu işletim sistemine tekrardan para vermek zorunda kalacaklar.

Tabi bu işletim sistemine kuruş para vermeyen arkadaşlar için bu kampanyayı başlatanların yazıları geçersizdir. Çünkü onlar win7 kullansalarda bedava kullanıyorlar. Ancak şöyle bir durum var kullandıkları işletim sisteminin özellikleri geliştiricilerin sunduğu kadardır.

Linux işletim sistemi windows gibi sadece üreticisi tarafından geliştirilen bir işletim sistemi değil sıradan herhangi bir insanın bu işletim sistemini kendi kullanımı için değiştirebildiği ve geliştirebildiği bir işletim sistemidir. Ancak insanlar sürekli hazırcı ve önyargılı olduğu için Özgür yazılımları bilmiyor ve tanımak istemiyor.

Salt bir işletim sistemi değil bu işletim sisteminde diğer bir çok programlar paralı bir şekilde satılarak insanlar buna mecbur bırakılıyor. Bu bir kaç yıl için değil çok eski yıllara dayanan bir sistem olduğu için bu sistemden öyle bir kerede sıyrılmak şuan için mümkün görünmüyor.

Bir çok özgür yazılımcı şuan Linux için bir çok yararlı program yapmış Linux tabanlı işletim sistemleri geliştirmiş ve gerçektende çok güzel işler ortaya çıkarmışlardır.

Dediğim gibi windows işletim sistemi ve bu işletim sistemini kullanarak yazılan programlardan kurtulmanın en güzel yollarından biri Linux işletim sistemini kullanmaya çalışmak ve bu işletim sisteminin nasıl olması gerektiğini, hatalarını, eksiklerini, hatta güzel yanlarını sürekli rapor ederek Linux geliştiricilerini bilgilendirmek olacaktır. Bu raporlama ile sürekli geliştirilen bir işletim sistemi ortaya çıkacak sonra ilerleyen zamanlarda windowsun pazar payı bir düşüşe uğrayacak. Linux belli bir pazarı eline geçirdikten sonra ücretli hale gelecek mi? sorularına da kesinlikle ücretli hale gelmeyecektir. Çünkü Microsoft gibi tekelde olmayan Linux'sün bir çok versiyonunu olduğunu bildiğimiz için böyle birşeyin gerçekleşmesi imkansız görülmektedir.

Bu gelişmeler olurken yine bir çok program yazılımcıları Linux programlarını daha bir geliştirecek ve ilerleyen bir dönemde hemen hemen her kullanıcının Linuxte bir program sorunu kalmayacak.

En güzeli ise zamanla Crackerlar işsizlikten artık program yazmaya ve topluma daha yararlı işler yapmaya başlayacaklar :)

Ben sürekli Linux tabanlı işletim sistemlerini desteklemişimdir. İşim gereği kullandığım işletim sistemi mecburen xp olmasına karşılık internetim olmasada evimde Pardus 2009 kullanıyorum ve arasıra internete Wireles bağlantı yapınca ücretsiz sunulan okadar programı bir arada görünce şaşırıyorum.

Pardus kendisini çok geliştirmiş ve bence Türkiye'de en iyi işletim sistemlerin başında geliyor. Elbette eksik yanları var olmasıda çok doğal çünkü ücretsiz bir yazılım ve geliştiricileri resmen hamallık yaparak bu işletim sistemini bu hale koydular. Ben kendi adıma bu işletim sisteminin hamallarını saygı ile selamlıyor başarılanrının devamını diliyorum.

Diliyorum çünkü Pardusu geliştirecek kapasiteye sahip değlim.

Link to comment
Share on other sites

Microsoft'un korsan windows lara göz yumarak yayılmasını sağlamasının altında ne var? NSA adlı kuruluşun, daha fazla bilgisayarı daha kolay dinleyebilme isteği olmasın?

Dinlendin de ne oldu ? Sana bişey oldu mu şimdiye kadar ? Şİmdiye kadar kaç banka hesabın boşaltıldı ?

Madem içinde şüphe var, izleniyorum diyorsun Kullanmıcaksın kardeşim. Kullanıyorsan da çamur atmıcaksın. Micosoft'un Türkiye ayağında özel toplantılara katıldık, bu soruları biz de sorduk. Öyle bişeyin olmadığını biliyorum. Ama seni ikna etmek için çaba harcamam.

Beğenmiyorsan, şüpheliysen kullanma. Kullanıyorsan da sus !.

Link to comment
Share on other sites

windows uzerinden microsfta karısyım diye msj yazacan

nankor olmayın

Harbiden ya. Windows üzerinden Microsoft düşmanı olduğunu yaz. Bu kadar yüzsüzlük olur yani.. Özgür yazılım vakfıymış, bi sayaç koymak lazım girişe, web sitelerine girenlerin %80'i Windows kullanıyordur garanti..

Link to comment
Share on other sites

Harbiden ya. Windows üzerinden Microsoft düşmanı olduğunu yaz. Bu kadar yüzsüzlük ol yani.. Özgür yazılım vakfıymış, bi sayaç koymak lazım girişe, web sitelerine girenlerin %80'i Windows kullanıyordur garanti..

Yazdığım yazıyı okusaydın nankör demek için biraz düşünürdün. Çünkü microsoft insanları kendine her yönden mecbur bırakmış. Programcılarda bu işe ortak olduğu için ortaya çok büyük bir tekelleşme çıkmış. Ben Linux kullanamıyorum çünkü işim gereği kullandığım program windows tabanlı bir işletim sisteminde çalıştırılmaya mecbur tutulmuş. Eğer zamanla Linux geliştirilir ve benim işim gereği Linux tabanlı bir program geliştirilirse şuan yazdığım XP işletim sisteminde bir dakika kalmam anında Linuxe geçerim. Gerçi bende diğer bir çok arkadaş gibi XP ye para vermiyorum crackerlerin canı saolsun.

Link to comment
Share on other sites

Yazdığım yazıyı okusaydın nankör demek için biraz düşünürdün. Çünkü microsoft insanları kendine her yönden mecbur bırakmış. Programcılarda bu işe ortak olduğu için ortaya çok büyük bir tekelleşme çıkmış. Ben Linux kullanamıyorum çünkü işim gereği kullandığım program windows tabanlı bir işletim sisteminde çalıştırılmaya mecbur tutulmuş. Eğer zamanla Linux geliştirilir ve benim işim gereği Linux tabanlı bir program geliştirilirse şuan yazdığım XP işletim sisteminde bir dakika kalmam anında Linuxe geçerim. Gerçi bende diğer bir çok arkadaş gibi XP ye para vermiyorum crackerlerin canı saolsun.

Ya linux'a geçer programlarının uyumlu olmasını beklersin, ya da windows'ta kuzu kuzu sesini çıkartmadan beklersin kardeşimn alternatif yok.

Link to comment
Share on other sites

kendini bilmez işgüzarların yaptığı körükörüne karşıtlıktan başka bişey değil bu durum..

biri bana demiş pardusa türk malı diye kondurma diye...kondururum kardeşim.çekirdeği beni ilgilendirmez..Olay nedir?TÜBİTAK bunun dağıtımını yapıyomu?Yapıyo.Tübitak bunu geliştirilimini yapıyo mu?Yapıyo..O zaman ben buna destek veririm

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...