Jump to content

Bu Adamın öyle Bir Iddiası Var Ki


youarechild

Recommended Posts

Adı Ray Kurzweil. Gelecekbilimci. Forbes dergisi onu "en büyük düşünce makinesi" diye tanımlıyor. Bu adamın iddiaları akılları zorluyor...

105035.jpg

Gelecekbilimci, mucit, yazar, girişimci Ray Kurzweil... Dünyaca ünlü Forbes dergisi onu en büyük düşünce makinesi olarak tanımlıyor. Bir diğer deyişle çağın Einstein'ı... İddiasını göze alırsak ona "ölümsüz adam" demek de doğru olacak.Ray Kurzweil, New York'ta düzenlenen "The Singularity Summit" toplantılarında konuştu. “Ölümsüzlük Zirvesi” de denebilecek bu toplantılar sırasında Kurzweil, kendinden çok emin bir şekilde "120-150 yıl yaşacağını" iddia etti.

Hürriyet gazetesinin New York temsicisi Doğan Uluç da zirve sırasında Kurzweil'a bunun sırrını sordu. İşte ölümsüz adamın sırrı:

- 61 yaşında. “40 yaşında görünüyorsunuz” denildiğinde “Kendime iyi bakıyorum. Ayrıca erken yaşlanırsam, ne söylediklerimin, ne de yazdıklarımın inandırıcılığı kalır” cevabını veriyor.

- Hedefi ölümsüzlüğü yakalamak. Bedenini tamamen kontrol altında tutuyor.

GÜNDE 250 TANE VİTAMİN VE 10 BARDAK ALKALİNLİ SU İÇİYOR

- Midesi ecza dolabı gibi. Günde 250 kadar vitamin ve yardımcı ilaç alıyor.

- Her gün düzenli olarak 8-10 bardak alkalinli su içiyor.

- 10 bardak yeşil çay ve kırmızı şarap içiyor.

- Kahve ve kolalı içeceklere elini sürmüyor.

- Yemekleri ise genelde “organik gıda” bazında sebze, meyva, balık, yağsız et.

- Pişirirken zeytinyağı kullanıyor.

- Tüm yediklerini kayda geçiriyor.

- Aksatmadan spor yapıyor.

- Bütün bunları zayıflama rejimi sanmayın. Çünkü Kurzweil'in amacı bundan çok öte; ölümsüzlük. bu yüzden bedeninin “biyokimyasal programını” değiştirmek için belirli aralıkla laboratuar ortamında damardan da ilaç alıyor.

- Çok sık check up yaptırıyor. Böylece vücudundaki organ bozuklukları ve hastalıklara anında müdahale ettiriyor.

KİMDİR PEKİ BU İNSAN???????????*

YAŞAYAN EN ZEKİ GELECEKBİLİMCİ

Bill Gates’in “yaşayan en zeki gelecekbilimcisi” diye tanımladığı ve Forbes Dergisi’nin “en büyük düşünce makinesi” ilan ettiği Ray Kurzweil yapay zekadan sağlık teknolojilerine birçok konuda uzman. Hem bilim, hem de bilimkurgu çevrelerinde “dahi” olarak görülüyor. Bazı bilim çevrelerinde, kurgu-bilim aleminde ‘deha’ gözüyle bakılan Raymond (Ray) Kurzweil 1948’de New York’ta doğdu. Saygın Massachusetts Institute of Technology (MIT) de bilgisayar bilimleri ve edebiyat alanında eğitim gördükten sonra mezun oldu. 35 yıldır dünya gündeminden düşmeyen Kurzweil, görme engelliler için geliştirdiği okuma makinesiyle 1998’de ABD’de Yılın Mucidi seçildi ve “Thomas Edison’ın veliahtı” diye övüldü.

Peki Kurzweil bu iddiasına rağmen “her canlı gibi ölümü tadarsa” ne olacak? Arizona’daki Alcor Hayat Uzatma Vakfı’yla anlaşması var. Öldüğü takdirde bedeni sıvı nitrojen içinde muhafaza edilecek. Ta ki geleceğin tıp teknolojisi onu uykusundan kaldırana kadar...

ray.jpg

ÖLÜMSÜZLÜK ZİRVESİNDE SİNEK ÖRNEĞİNİ VERDİ

Toplantının çıkış noktası, Kurzweil’in 2005’te yazdığı “Teknolojik Evrim” adlı kitabıydı. Bilimadamı, akademisyen, filozof, ekonomist toplam 1000 kişi en az 500 dolar ödeyerek bu toplantıya katıldı. Ölümsüz yaşam ve yapay zeka başta olmak üzere teknolojik gelişimle ilgili konular tartışıldı.

İşte Kurzweill'ın toplantıda anlattıkları..

DOĞAL HÜCRELERİN YERİNİ MEKANİK HÜCRELER ALACAK: İnsanlığın önünde iki seçenek var. Dünyaya geldiğimiz beden ve teknoloji sayesinde kavuştuğumuz beden. İnsan iskeletindeki kemiklerin malzemesi iyi değil. Çelik çok daha iyi. Çok etkin işleyen mekanik hücreler yakın gelecekte doğal hücrelerin yerini alacak. Bedene yerleştirilen yapay kol, bacak gibi organlar doğan uzuvlardan daha güçlü ve dayanıklı.

BEETHOVEN ROBOTLAR GELİYOR: Gelecek 30-40 yıl ‘Düşünen Makineler’ devrini yaşayacağız. Duygulu, bilinçli robotlar hayatımıza girecek. 2060’da robot hizmetçiler kullanılacak. Yarı robot-yarı insan varlıklar, Einstein, Beethoven ve Shakespeare’in farklı alanlardaki başarılarını geliştirecekler.

SİNEKLERİN ÖMRÜNÜ YÜZDE 550 UZATTIK: Yaşlanmanın tedavisi mümkün ama ırsi nedenlere dayanıyorsa zor. Çift kanatlı meyve sineklerinin ömürlerini genetik değişikliklerle yüzde 550 uzattık. İnsanlarda uygulama için de hazırlıklara başladık. Benim 120-150 yıl arasında bir ömrüm olacak. O zamana kadar ölümsüzlük teorisi gerçekleşirse sonsuza kadar yaşarım.

ÖLÜMSÜZLÜĞÜN SIRRI NANOTEKNOLOJİDE: Nano teknoloji sayesinde 25 yıl içinde isteyenler sonsuza kadar yaşayacak. Ona göre genetik ve bilgisayar teknolojilerindeki gelişmeler, “taş devrinden kalma organlarımızı” yenilememize imkan sağlayacak.

Link to comment
Share on other sites

bu adam yakında ölür o kadar hapmı içilir..en iyi yöntem çiftlik hayatında yaşamaktır herşey doğal olursa zatten insanın hayatıda doğal olarak uzuyor...

Link to comment
Share on other sites

SİNEKLERİN ÖMRÜNÜ YÜZDE 550 UZATTIK genetiğini değiştirmişlermişşşşş.. gülüyüm bari

ÖLÜMSÜZLÜĞÜN SIRRI NANOTEKNOLOJİDE: Nano teknoloji sayesinde 25 yıl içinde isteyenler sonsuza kadar yaşayacak. Ona göre genetik ve bilgisayar teknolojilerindeki gelişmeler, “taş devrinden kalma organlarımızı” yenilememize imkan sağlayacak.

yok yav Ray Kurzweil sonsuza kadar yaşamak öylemi bu kurzweil kader ölüm konularını okumalı haddini aşmamalı...

Link to comment
Share on other sites

Soru:Adamın biri büyük bi inşaatın önünden geçiyormuş yukardan tuğla düşmüş ve adamın kafasına 4 karış kala durmuş ama adamda ölmüş.Neden?

Cevap:Adamın aklı 5 karış havadaymış bununki 5 den daha fazla

Link to comment
Share on other sites

Soru:Adamın biri büyük bi inşaatın önünden geçiyormuş yukardan tuğla düşmüş ve adamın kafasına 4 karış kala durmuş ama adamda ölmüş.Neden?

Cevap:Adamın aklı 5 karış havadaymış bununki 5 den daha fazla

güzel tespit :(

Link to comment
Share on other sites

cevremızde yokmu hiç yasını fazla veya az gosteren insanlar yasama sekli hayat kalıtesi ve en bastada strese baglı olrak değiş bu 60yasıdna 40 gosterme olayıki inandırıcıklıkdan dahda ote bi durum hadı dıyelim bu adam olumsuzlugu basardı bı ton hap içdim ve olmuyorum sonuc:

sadece daha kalabalık ve yasanmaz bir dunya mantıksız işler zaman kaybı zamanım gelınce sadece olmek istiyorum 60yıllık omrunede ınsan sonsuz sey sıgdırabilir ölumsuzluk gibi aptal tutkular haric :(

Link to comment
Share on other sites

İnsan kendine ne kadar iyi bakarsa ne kadar sağlıklı yaşarsa yaşasın görünümü genç olabilir fakat sayılı gün birgün bitecektir. Bu adamın üstüne 2 gün sonra yıldırım düşmeyeceği ne malum. Hergün yüzlerce kişi trafik kurbanı oluyor. Kader kısmet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...