Jump to content

2 Pc Bir Modem (ethernet - Usb)


gslikahraman

Recommended Posts

evin diğer odasındaki bilgisayarı tamir ettirip o bilgisayarada internet bağlamak istiyorum modem şimdiki bilgisayarın yanında bu bilgisayarı usb ile diğerini ethernet ile bağlarsam çalışacak ama usb ile bağlı bilgisayarda hız düşüşü filan olurmu ikisinide ethernet ile bağlayamam çünki ethernet hub um yok ethernet hub fiyatları hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Link to comment
Share on other sites

USB bağlantın ethernetten kesinlikle düşük olacaktır. İkisinin veri aktarım hızları aynı değildir. Kullanınca fark edersin hızların nasıl olduğunu. 4 port switch al istersen onunla dağıtabilirsin interneti. Hem hızda kablodan kaynaklanan bir yavaşlama olmaz. İkiye bölündüğü için aynı anda kullanılırsa yavaşlama olacaktır tabi. Yaşadığın yerdeki ücretleri bilmiyorum ama ben bursada 30 tl ye rahatlıkla iyi marka switch ler alabiliyorum.

Link to comment
Share on other sites

swich kullanmanı öneririm

seni fiyat konusunda bilgilendiriyim

5 Port 10/100 Mbit Airties Swich = 26 lira

5 Port 10/100 Mbit everest Swıch= 23 lira

5 Port 10/100 Mbit Switch TP-LINK =21 lira

bunlardan birini alırsan internet bağlantın daha iyi ve daha hızlı çalışır almanı öneririm usb ethernetler o kadar sağlıklı değil..

Link to comment
Share on other sites

usb bilgisayarda hız hem düşük olur hemde kopmalar çok olur bir sityede zorlandığında yada normaldede kopmalar çok oluyor denemiş biri olarak hiç önermiyorum onun yerine switch kullanmanı öenririm fiyatı 20'den başlar benim kullandığım 25 ytl ve sorunsuz nete girebiliyorum...

Link to comment
Share on other sites

bu hubların ikili olanları yokmu 2 portlu olanı birde forumda hub satan arkadaş varmı ikinci el filan. Sıfıra gerek yok diye düşünüyorum.

çalışma mantığı olarak switch daha hızlıdır aralarındaki farklara bakarsanız gerçi iki bilgisayar için hub daha mantıklı ama veri trafiğindeki hız ve sorunsuzlukda switch daha hızlı ve sorunsuzdur...buda bir bilgi olarak bulunsun...

Hublar bir bilgisayardan gelen mesaji agdaki tum bilgisayarlara yayinlar. Mesela 8 bilgisayarli bir ag var. A bilgisayari B bilgisayarina bir paket gondermek isterse paketi huba yollar ve hub da paketi tum bilgisayarlara yollar. Fakat asil alici B bilgisayari oldugu icin diger bilgisayarlar bu paketi dikkate almazlar.

Switch ise iki bilgisayar arasinda direk baglanti kurar. A bilgisayari B ye paket yollayacagi zaman switch A ile B arasinda direk baglanti kurar ve paket switch uzerinden sadece B'ye gider.

Hub telsiz gibi, switch ise telefon agi gibi dusunulebilinir.

Link to comment
Share on other sites

bu hubların ikili olanları yokmu 2 portlu olanı birde forumda hub satan arkadaş varmı ikinci el filan. Sıfıra gerek yok diye düşünüyorum.

bende airties war kutusundan çıkardm ama kullanmadm hiç

istersen pm at görüşelim

Link to comment
Share on other sites

Merhaba, 2 - 3 ay önce catıya şimşek düştü ve ethernet kartımla birlikte modmimin adaptörünü patlattı. Bende yeni adaptör alıp modemi USB'den bağladım. Evet 2 - 3 aydır kullanıyorum. Internet hızında bir düşüş fark edemedim. Hatta arasında pek bi fark da yok gibi yani benim için öyle. Indırdıgım Oyunlar 120 117 Kbps ile iniyordu. Hala öyle. Videolarda öyle. Sen istersen bir dene aşırı sorun olursa Swtich alırsın.

Link to comment
Share on other sites

kesinlikle bir sorun olmayacaktır sadece usb kablonun gerçek USB 2.0 kablo olması lazım..

Zaten modemler usb üzerinden sanırım 20 Mbit kadar dstekliyorlar e ttnet bize maksimum 8 mbit verdiğine göre bir hız düşüşü olmaycaktır arkadaşım..

Eski usb modemlerde sorun oluyordu protokol desteklerinden dolayı ama şuan kombo modemlerde problem yaşamazsın arkadaşım..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...