Jump to content

Internet Explorer 9 Geliyor


altayi
 Share

Recommended Posts

344520090107013339766.jpg

Microsoft, Profesyonel Geliştiriciler Konferansı'nda Internet Explorer 9'u duyurdu.

Windows Ekibi Başkanı Steven Sinofsky Internet Explorer'ın bundan önceki tarayıcılardan daha hızlı olacağı iddia ediyor.

Windows Ekibi Başkanı Steven Sinofsky konferansta sadece demo gösterimini yaptı. 2010 yılında teknik incelemesinin yapılabileceğini açıkladı.

Windows Ekibi Başkanı Steven Sinofsky çok iddialı bir konuşmadan bulundu. Sinofsky, Internet Explorer 9 ile interneti daha hızlı hale getireceklerini ve Windows işletim sistemi kullanan herkesin IE9'u kullanmak isteyeceğini söyledi.

AA

Link to comment
Share on other sites

acaba gittikçe tüketim toplumu olan dünyadan dolayı bu yazılımlarda sorun çıkıyor olabilirmi? yani öyleki amaç bile nerdeyse unutulacak bu yüzden. geriye doğru bakın her şey daha yavaş ama daha stabi ldeğilmiydi? yani zaten arada doğru orantı olduğuda açık. vistaya bakın ie 8 e bakın şimdi de windows 7 var ama oda olmadı 8 gelsin:) nasılsa arayış çok insanlarda.

Link to comment
Share on other sites

Internet Explorer 9 büyük sürpriz yaptı

Microsoft, Google'ın Internet Explorer'ı hızlandırmak için Chrome Frame'i çıkartmasına oldukça bozulmuş olmalı ki, Internet Explorer'a yöneltilen eleştirilere yanıt verdi ve Internet Explorer 9'da hıza, standartlara uyumluluğa inanılmaz bir önem verdi.

Microsoft Windows ve Windows Live bölümünün başında olan Steven Sinofsky, şirketin Profesyonel Geliştirici Konferansı'nda Internet Explorer 9'u sergiledi.

Sinofosky, IE 9'un geliştirilmesinde sadece üç hafta içerisinde beklenenden daha fazla yol alındığını açıkladı. IE 9 da testlerde Sunspider ölçümlerinde JavaScript render işleminde Firefox 3.56, Chrome 4.0 ve WebKit'in hız avantajını dağıttı. Acid3 render testinde çok daha yüksek uyumluluk kaydedildi. Internet Explorer 9, IE 8'i oldukça geride bıraktı.

Sinofsky, render hızında sona yaklaştıklarını ve herkesi geride bıraktıklarını söyledikten sonra artık diğer kısımları geliştirmeye odaklanacaklarını belirtti. IE 9 da Windows 7'nin yolundan gidiyor ve bilgisayar donanımını performans arttırmakta kullanmaya yöneliyor. Windows 7'nin masaüstü grafikler için DirectX 11 ekran kartlarından yararlanabilmesi üstün bir performans sunuyor. İşte Microsoft bunu Internet Explorer 9'da da yakalamak istiyor.

Sinofsky yaptığı açıklamada, IE kullanan sitelerin performans ve kalitede öne geçeceğini belirtti. HTML ve CSS'yi IE 9'un render motorunda kullanan Sinofsky, DirectX API DirectWrite ile metinleri ve Texas Instruments'ın V2Z dosya uzantısı kullanarak grafikleri render etti. Animasyonları Microsoft'un Direct2D donanım hızlandırmalı 2D grafik API'si ile ve Bing Maps'i de DirectX API'leri kullanarak render etti. Bütün bunların sonucunda akıcı, çok hızlı çizilen ve çok iyi görünen animasyonlar ortaya çıktı.

Sinofsky, Microsoft'un mevcut standartlara uymakla birlikte kendi çalışmalarını yürütmekte özgür olduğunu belirtti. CSS 2.1, HTML 5 standartlarıyla yakalanan daha iyi uyumluluk, internet tarayıcının Acid3 sonuçlarında uçmasını sağladı.

20091120203711.jpg

Yukarıdaki görselde görebileceğiniz test sonuçlarında daha alçak çubuk daha kısa süre demek ve daha iyi bir sonuç alındığını gösteriyor. Internet Explorer 7'nin ne kadar kötü not aldığını görebilirsiniz.

Kaynak:CHIP Online

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Defalarca kaldırıp kurmama rağmen sürekli hata veriyor. [u][b]İnternet Explorer çalışmayı durdurdu[/b][/u] şeklinde uyarı veriyor. Çözüm yolunu bulamadım gitti.Windows Update bölümünden İnternet Explorer 9 güncellemesini de yükledim yine aynı hatayla karşılaşıyorum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...