Jump to content

2010 Dünya Kupası Güney Afrika [Sohbet]


wassago

Recommended Posts

http://www.trt.gov.tr/anket/anket.aspx?anketkodu=5493092d-e541-4c20-a7ab-e5a5a44d5690

alıntı haber7.com

Ersin ÇELİK'in haberi

Türk futbolu 2010'un Ocak ayından sonra yeni bir döneme giriyor. Firmalar ve kulüpler kadar futbol izleyicisinin de gözü bu ihalede.

Turkcell Süper Lig'in, Digiturk'un elinde bulunan yayın haklarının yeni dönemde kimin olacağını belirleyecek ihaleye katılacağı TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından açıklanan TRT'nin, ihaleyi kazanırsa maçları şifresiz olarak yayınlaması gündemde. Şahin, Ekim ayında yaptığı açıklamada şifreli maç yayıncılığına TRT'nin son vermeye hazırlandığını açıklamıştı.

SONUÇ ÇOK ÖNEMLİ VURGUSU

"Ziraat Türkiye Kupası" maçlarının yayın hakkını alan ve şifresiz olarak yayınlayacağını açıklayan TRT, şimdi de lig maçlarının şifresiz yayını için de web sitesi üzerinden anket düzenliyor. Hafta sonu oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinden sonra TRT 1'de ekranlara gelen Stadyum Programı'nda duyurulan anketin, sonuçlarının da ne kadar önemli olduğunun da altı çizildi.

TRT, izleyicisine "Yeni dönemde maçların açık kanaldan yayınlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna sorarken, Stadyum Programı'nın suncusu Erdoğan Arıkan bu anketin sonucunun kendileri için çok önemli olduğunu, bazı şeylerin netleşmesinde TRT'ye yardımcı olacağını vurguladı.

TRT'nin web sitesinde yer alan ankete şu ana kadar katılan 17 bin kişinin yüzde 97'si maçların şifresiz olarak yayınlamasını olumlu bulduğunu beyan etmiş durumda.

ERDOĞAN İSTİYOR İDDİASI

Bugün Gazetesi yazarı Aykut Işıklar, geçtiğimiz aylarda kaleme aldığı yazıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talebiyle TRT'nin yayın ihalesine girip, maçları şifresiz yayınlayacağını öne sürmüştü. Nitekim TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını belirtip, "Maç yayınlarının şifresiz, açık yapılmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum. Arjantin modelini inceletiyorum" demişti.

Haber 7

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply
  • 5 ay sonra...

merhaba arkadaşlr acaba bu sene 2010 dünya Kupasında Finale Hangi İki ülke kalacak orumlarınızı bekliyorum...

bklm kim futboldan daha iyi anlıyormuş...

bence

İSPANYA vs ALMANYA

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Bir kere daha yapmışlardı ama dünya kupası maçımıydı hatırlamıyorum

Ben hotbird uydusundan yabancı bir kanaldan buldum ordan izledim

Radiodanda sesi açtım görüntü televizyondan ses radyodan geliyordu :)

Link to comment
Share on other sites

Bir kere daha yapmışlardı ama dünya kupası maçımıydı hatırlamıyorum

Ben hotbird uydusundan yabancı bir kanaldan buldum ordan izledim

Radiodanda sesi açtım görüntü televizyondan ses radyodan geliyordu :)

fikir süper ama  :rofl:

Link to comment
Share on other sites

Boşuna devlet kanalı olmuş.

Türkiye'de yayın hakkını TRT'nin aldığı dünyanın büyük futbol organizasyonu 19'uncu Dünya Kupası için futbolseverler nefesini tuttu.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde 11 Haziran- 11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Kupası, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Meksika ile oynayacağı açılış karşılaşmasıyla başlayacak.

Maçlar şifresiz mi yayınlanacak?

TRT kurulundan çıkan karara göre yayın hakları devreye girdiğinden Dünya Kupası maçları uydudan şifreli olarak yayınlanacak.

Yayın haklarının ihlâl edilmemesi amacı ile yayınlar uydudan şifreli olarak verilecek.

Bu durum Teledünya ve D-Smart kullanıcılarını etkilemeyecek.

Karasal yayında (çatı antenlerinden izlenen yayınlar) herhangi bir şifre olmayacak direkt olarak TRT 1'den izlenelebilecek.

TRT, maçları 'HD' yayınlayacak

22-25 Haziran'da oynanacak maçlar önem derecesine göre TRT 1 ve TRT HD'de, diğer maçlar TRT 3'te yayınlanacak.

TRT 3'te canlı olarak yayınlanacak maçlar daha sonra TRT HD'den banttan ekrana gelecek

TRT HD kanalı sadece D-Smart'ta olacak. Ayrıca HD uydu alıcınız ve HD TV'nizin olması gerekiyor.

Digitürk'ten yapılan açıklamaya göre bu sezon için TRT HD'ye yer verilmeyecek. Önümüzdeki sezonlarda bu kanalın eklenip eklenmeyeceği henüz belli değil.

Link to comment
Share on other sites

Biss şifreleme sistemini destekleyen uydu alıcılar ile sorunsuz izlenebilir hatta uydu alıcı seoultech hiremco 1453 fta gibi uydudan güncelleyen bir uydu alıcı ise elle şifrenize bile gerek kalmayacak,çatır çatır izleyeceksiniz arkadaşlar.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bu Dreambox herkes övüyor fiyatı ne kadar bunun. Cihazı aldıktan sonra kanalları çözmesi için başka bir yere para ödeyecek miyiz?

dreambox serverli fiyatı 250 300 tl gibi degısıyor.serverin iyi olursa donma takılma gibi sorunların olmaz.server 6 ay veya senelik olarak alınıyor.bu süre zarfında yayınlar kesitti olmadan izlenir. internetteki kopmalar ve bazende serverdeki calısmalardan dolayı cok kısa zaman için yayınlar acılmaya bilir.ama en güzeli süper bir cihaz ve hepsi bu kutuda. :D:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...