Jump to content

Rolling Rhino Remix (arch Tabanlı Ubuntu Linux Sistemi)


forjest
 Share

Recommended Posts

Laptop with Rolling Rhino Remix.

Yuvarlanan Gergedan Remiksi
Rolling Rhino Remix, Ubuntu işletim sistemini, devel serisini izleyerek sürekli sürümlü bir Linux dağıtımına dönüştüren resmi olmayan bir Ubuntu çeşididir. Değişken sürüm dağıtımı, sürekli paket güncellemeleri alan bir Linux dağıtımıdır ve bu nedenle büyük güncellemeler yoktur (Ubuntu'nun sürümler arasında net bir ilerlemenin olduğu mevcut sürüm modelinin aksine). Sürekli sürüm modeli, yeni ve deneyimli kullanıcılara, büyük yükseltmelerle uğraşmadan masaüstü bilgisayarlarını kullanmanın yeni bir yolunu sunar.

• Unutulmamalıdır ki Rolling Rhino Remix, Linux konusunda deneyimli olanlar için bir Linux dağıtımıdır, yeni başlayanlar için bu dağıtımın kullanılması önerilmez.

Rolling Rhino Remix'i neden kullanmalı?
Ubuntu'nun kullanımı kolay yapısını tercih ediyor, ancak Arch Linux gibi diğer dağıtımlardan gelen sürekli sürüm tarzını tercih ediyorsanız, Rolling Rhino Remix sizin için olabilir! Rolling Rhino Remix'in mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimine sahip olmasını sağlamak için çok çalışıyoruz. Ubuntu'nun bir Rolling Release dağıtımı olarak sorunsuz çalışmasını sağlamaya çalışmak için araçlar ve ek depolar oluşturduk.

Kişisel olarak Ubuntu'nun ara sürümler sağlamak yerine her zaman yuvarlanan sürüm modelini benimsemesi gerektiğini hissettim. Ubuntu, kurumsal kullanım ve bir nokta yayın dağıtımını tercih edenler için LTS yayınlarını sağlamaya devam edebilecek ve ardından masaüstü kullanıcıları için önerilen dağıtım olarak sürekli yayın sürümü sağlanabilir.

Dağıtıma hangi yeni araçlar dahil edildi?
Rhino adlı evde yetiştirilen yardımcı programımızı yarattık. Rhino'nun iki komutu vardır rhino-updateve rhino-config.

rhino-update, sistemin sorunsuz bir şekilde güncellenmesini sağlayacak, genişletilebilir güncelleme yardımcı programımızdır. Güncelleme yardımcı programımızın genişletilebilirliği nedeniyle, alabileceğiniz güncellemeleri yapılandırmak için rhino-config kullanabilirsiniz. En son Linux çekirdeğinin kurulumunu ve yükseltmelerini etkinleştirmek, snapd'yi Flatpaks ile değiştirmek ve değiştirmek ve sisteminizde Pacstall'ı etkinleştirmek gibi sürekli artan bir özellik listesi için rhino-config kullanabilirsiniz.

Pacstall , Ubuntu ve Ubuntu tabanlı sistemler için AUR benzeri bir paket yöneticisidir ve onu dağıtımımıza entegre etmek için Pacstall geliştiricileriyle yakın bir şekilde çalıştık. Pacstall, Arch User Repository deneyimini, sürekli artan sayıda kullanıcı tarafından yönetilen paketlerle doğrudan Ubuntu ve Ubuntu tabanlı sistemlere getiriyor.

Dağıtımımıza dahil ettiğimiz tüm araçlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen belgelerimizi okuyun.

Dağıtımı nasıl kullanabilirim?
Dağıtımın nasıl çalıştığını ve temelde Ubuntu'dan nasıl farklı olduğunu anlamak için belgelere ihtiyaç duyacağınız için bunu okumak önemlidir. Başlamak için dağıtımı başlatmak gibi bazı ek adımlardan geçmeniz gerekecek. Dağıtımı güncellemek, standart bir Ubuntu masaüstünde yaptığınızdan farklıdır. Dağıtımımızı doğru anlamak ve kullanmak için Hızlı Başlangıç Kılavuzumuzu okumanız tavsiye edilir .

indirme linkleri:

Alıntı

Kaynak: https://rollingrhino.org/

Edited by forjest
  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...