Jump to content

Harici Bellek Sorunu


TORUNAGA

Recommended Posts

Arkadaşlar ben bilgisayara herhangi bir harici bellek taktığımda içindeki dosya klasörleri,hepsi değil ama bazıları,uygulamaya dönüşüyor ve o klasörlerin boyutları 1.34 mb a iniyor,açamıyorum,işletim sistemim windows 7,eset nod 32 kullanıyorum, virüs veritabanı güncel ancak birşey bulamıyor. Bunu denediğim tüm harici bellek türlerinde,telefonun sd hafıza kartlarından kingston,scandisk flash belleklere kadar hep aynı sorunu yaşadım,birkaç bellekte aynı sorunu aldığım içinde yazılım kısmında konu açmaya karar verdim,onlarca gb veri kaybettim,yaptığım çalışmalar,sunumlar,programlar vs ve onlarca saatim gitti,yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Bu durum sisteminizde bulunan virüsten kaynaklanıyor olabilir. Emin olmak için masaüstünde yeni bir winrar arşivi oluşturun. Daha sonra bu winrar arşivini açın ve bu winrar penceresindeki konum satırından (Yukarı ok (bir seviye yukarı)) yöntemi ile usb belleğinizi bu şekilde açın. Şayet bahsettiğiniz klasörleri ve klasörlerle aynı isimde olan exe uzantılı dosyaları görüyor iseniz sisteminizde virüs olduğunu ispatladınız demektir.

Sonrasında ise en basit yöntem ile usb belleğinizdeki bilmediğiniz tüm dosyaları bu winrar pencerisinden seçip del tuşu ile siliniz ve belleğinizi temizlemiş olursunuz. Virüs bilgisayarınızda ise kapsamlı bir tarama yapınız aksi halde sisteminiz temizlemez (Temizleyemez) iseniz usb belleğinizi her taktığınızda virüs kendisni yine aynı şekilde usb belleğinize kopyalayacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...