Jump to content

Page Fault In Nonpaged Area Hatası


harsh

Recommended Posts

:D arkadaşlar yeni pc aldım 3 ay önce şu ana kadar hiç bi sorunla karşılaşmadım fakat 1 haftadır page fault in nonpaged area hatası alıyorum ve pc acılınca onarmak için r ye basın diyor fakat r ye basınca restart atıyor format atmak istedim tam bölümler gelmecen tekrar page fault in nonpaged area hatası bu hatayı alıyorum ve gene pc acılmıyor yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar . . .
Link to comment
Share on other sites

page fault in nonpaged area 0x000000xx şeklinde çıkması gerekir haya yazısı. O xx yazan kısımdaki harf veya rakamlarıda yazarsan tam olarak yardımcı olabilirim ancak. Yazdıklarından sadece "Belleğe alınmayan alanda sayfa hatası" olarak cevap verebilirim. Bu ya disk yüzeyindeki bir hata sonucu diskin okunamaması hatasıdır yada RAM üzerinde verilerin yazılması-okunması esnasında tutarsızlıktan kaynaklı bir hatadır. o yüzden tam olarak hata mesajını yazabilir isen kesin olarak cevaplayabilirim !

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar bende aynı hatayı alıyorum ama benimki biraz farklı benim eskiden bozuk bir anakartım vardı bozuk olduğu için veriyor sanmıştım yeni kart almak için bahane arıyordum.Neyse sonunda anakart yandı :blink: yenisi aldım ama yenisindede verdi.Arkadaşım tavsiyesi ramlar veriyor dedi ramları kutuya koyup 2gb lık tek ram aldım yine aynı hata.Ekran kartı veriyor dedim onboard kullandım yine aynı hata en son harddisk kaldı.Zaten harddisk beni pc yi ilk aldığım günden beri delirtiyor.PSU yuda denedim 0 bir psu aldım 400W yine aynı hata hergün bu hatadan çıkması bıktırdı beni.Genellikle yani hep oyun oynarken alıyorum bu zımbırtıyı.Hata aniden olmuyor önce monitör karıncalanıyor yani hani tv de kanal çekmez siyah beyaz gözüküyorya öyle oluyor.Sonra ses takılıyor.Sonra A problem..... Page_fault_in_nonpaged_area diyor aşağıda 0 dan başlıyor 100e kadar sayıyor sonra reset atıyor.Ha birde reset atmadan önce mavi ekranda 000000005x gibi bişeler yazıyor ama göremiyorm o kadar hızlıki aniden gelip reset atıyor okuyamıyorum.

Link to comment
Share on other sites

Ha birde sistemim:

Anakart:Gigabayte g31m-S2L

RAM:Kingston 2 gb 800 mhz (Önceki ramlar 1 gb 333mhz, 512 mb 266mhz)

İşlemci:İntel P4 ht 3.06 ghz

Harddisk:tam marka bilmiyorum ama WDC:800 ile başlayan bişeler yazıyor 80 gb. Ve format atarken hangi tür olduğunu seçiyorsun ide raid gibi bişeler var raid yapınca harddiksin takılı olduğundan emin olun diyor.İde olunca atıyor.Ama iki kablosuda takılı hem sata kablosu takılı hem ide kablosu takılı.

Ekran kartı:Asus eah3650 silent magic ddr2 1000mhz

Her şeyi denedim pc boştayken bile reset atıyor masaüstünde öylesine dururken bile reset atıyor.En sonunda intihar edecek kıvama geldim.Bıktım yeter yaff.

Link to comment
Share on other sites

Senin işin iyi benimki kötü :) 3 yıldır hergün bu hatayı alıyorum artık gına geldi bilgisayardan hem kendimkinden hem başkalarınkinden yeter yhaf xp kuruyom 5 saatte bir veriyo vista yada windows 7 kuruyom dakika başı rekor kırıyo :blink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...