Jump to content

Rehberim şifrelendi


 Share

Recommended Posts

Merhaba,

Android telefonuma format atmak için tüm kişileri dışa aktarıp hafıza kartına çıkartmıştım. Format atarken içerisinde hafıza kartını çıkartmayı akıl edemedim, kartta yer alan .vcf dosyasına ulaşamıyorum. Biraz araştırdım ama verinin şifrelendiğini öğrendim. Şimdi .tmp adında dosyalar mevcut. Bu kişileri nasıl kurtarabilirim? (Google senkronizasyonu kapalı) Daha önce başına böyle bir şey gelmiş arkadaşım veya çözümünü bilen arkadaşım yardımcı olursa çok memnun olurum.

Link to comment
Share on other sites

ShadesOfDeath, 11 saat önce yazdı:

Cihazınızda ekran kilidi olduğu halde ekran kilidini kaldırmadan cihazınıza format atarsanız sistemdeki dosyalar şifrelenir bu sorunu çözmek için eğer twrp de advanced ekmesi altında decrypt özelliği vardı bunun ile çözülebiliyordu.

Rica etsem biraz daha açabilir misin konuyu? TWRP vs daha önce yaptığım işler değil. SD kartta aldığım şifrelenmiş vcard dosyasına ulaşmam için izlemem gereken adımlar nedir acaba?

Link to comment
Share on other sites

ShadesOfDeath, 20 dakika önce yazdı:

Hafıza kartına yedeklediyseniz şifrelenmemiştir. Çünkü cihazlardaki selinux cihazınızı şifreler ayrı bir depolama birimi olan hafıza kartınıza etki etmez cihazınıza bir fastboot ile stock rom kurun sistem açıldığında dosya yöneticisinden hafıza kartınızın içini kontrol edebilirsiniz. Birde kişilerinizi yedeklerken kullandığınız uygulama yedek dosyasını hafıza kartınıza hangi isim ve hangi uzantıyla taşıdı bunu bilmeniz gerekir eğer bilmiyorsanız cihazınıza yedeklemek için kullandığınız programı tekrar yükleyin ve kişileri yedekle diyin burdaki amaç dosyayı hangi isimle ve hangi uzantıyla kaydediyor kaydettikten sonra hafıza kartınıza girin bakalım aynı isme benzer ve uzantıda başka dosya da var mı. Birde genelde vcf uzantılı olarak dosyayı kaydederler ve genelde kaydedildiği tah isminde olur.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben sorunumu tam olarak ifade edememiş olabilirim, o yüzden ben de detaylı açıklayım. Rehberimdeki kişileri SD kartıma contacts.vfc olarak çıkarttım. Bunun için herhangi bir program kullanmadım, varsayılan olarak Kişiler'in özelliklerinde "Dışa Aktar" seçeneğini kullandım ve hafıza kartını seçtim. Formattan önce girip baktığımda, SD kartta contacts.vcf adlı dosya mevcuttu. Bunu teyit ettikten sonra hafıza kartı içideyken telefonuma format attım. (Ayarlar seçeneğinden Fabrika Ayarlarına Döndürdüm ve tüm ayarları sıfırlayı seçtim.) Format attıktan sonra hiç birşey yapmadan direkt olarak varsayılan dosya yöneticisinden SD karta girdiğimde contacts.vfc adlı dosyayı göremedim. Bunun yerine 3 tane .tmp uzantılı geçici dosyalar ve 1 tane de .android_secure adından 0 baytlık bir dosya mevcut.

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Rehberi sd ye yedekledikten sonra görmeniz lazım. Bende arada bir telime format atarım ve rehberi yedeklerim bir sıkıntı olmaz. 

Eğer görmüyor ise sd nizde virüs bulaşmış bu yüzden rehberi görmüyordur.. 

Önerim sd kartı çıkarıp harici kart okuyucunuza takın. Pc nizde takın büyük ihtimalle içi boş görünür. Kill ammo diye bir dosya var onu indirip kurun script tarzında bir dosyadir bilginiz olsun. Kurduktan sonra gizli olan bütün dosyaları görünür hale getiriyor. Cfg yi de görürsünüz 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...