Jump to content

Windows 11'de Yeni Outlook E-posta Uygulaması Nasıl Kullanılır?


cmlacla
 Share

Recommended Posts

Yeni Windows için Outlook, yalnızca kullanıcıların e-postalarıyla etkileşim kurma biçimine değer katmakla kalmıyor, aynı zamanda masaüstü deneyimlerini de geliştiriyor. Microsoft, uygulamanın ücretsiz, reklam destekli sürümünü Windows 11, özellik güncellemesi 23H2 ve sonraki sürümlerle kullanıma sunuyor.

1] Outlook uygulamasını başlatın

Yeni Outlook'u başlat

Yeni Outlook masaüstü uygulamasını başlatmak için Windows Arama çubuğuna 'outlook' yazın ve Outlook (Yeni) uygulaması seçeneğinin yanındaki Aç'ı seçin . Uygulamanın, Windows PC'nizdeki e-posta hesaplarınızı keşfetmesi ve bunları posta uygulamanıza bağlanma önerileri olarak göstermesi biraz zaman alacaktır. Açılır menüden bir hesap seçin ve Devam düğmesine tıklayın. Outlook'un e-postanızı kurmasına izin vermek için talimatları izleyin.

2] Yeni Masaüstü için Outlook'u kullanmaya başlama

Outlook istemci uygulaması, işinizde daha üretken olmanıza yardımcı olmak için minimalist ama modern bir arayüz sunar. E-postaları arşivlemek veya sabitlemek, mesaj düzenini değiştirmek, önizleme metnini göstermek veya gizlemek vb. görevleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için üst şeridi özelleştirebilir ve düğmeleri tek tek veya gruplar halinde yeniden düzenleyebilirsiniz.

A] Hesabınızı kişiselleştirin

Yeni Outlook'ta gezinme bölmesi

Soldaki gezinme çubuğu , e-postalarınıza, takvimlerinize, kişilerinize ve sık kullandığınız diğer uygulamalara hızlı bir şekilde erişmenizi sağlar. Hesaplarınızın herhangi birindeki klasörleri (Gelen Kutusu, Taslaklar, Gönderilmiş Öğeler vb.), kategorileri veya kişileri Favoriler olarak işaretleyerek onları listenin başında tutabilirsiniz. Favori kontrollerinizi tek bir yerde tutmak için üstteki şerit seçeneklerini de özelleştirebilirsiniz .

Şeridi özelleştirme

Bir şeridi özelleştirmek için şeridin sonundaki Daha Fazla Seçenek (üç nokta) simgesine tıklayıp Özelleştir seçeneğini seçebilirsiniz. Bir pencere görünecektir. Sürükle ve bırak yöntemiyle şeritteki mevcut düğmeleri düzenleyebilir , silebilir veya yeniden düzenleyebilirsiniz .

Bir diğer ilgi çekici kişiselleştirme özelliği ise temalarla kendinizi ifade edebilme yeteneğidir . Outlook penceresinin sağ üst köşesindeki Ayarlar (dişli) simgesine tıklayın . Ardından Genel > Görünüm'ü seçin . Outlook'ta uygulamak için istediğiniz temayı tıklayın.

Outlook'taki Temalar

Bunun dışında e-posta mesajlarınıza eklenecek metin, resim, logo ve elektronik kartvizitlerle kişiselleştirilmiş imzalar oluşturabilirsiniz . Ayarlar penceresinde Hesaplar > İmza'ya gidin . İstediğiniz posta hesabını seçin ve imzanızı oluşturmak için düzenleyici penceresini kullanın.Ezoik

B] E-posta hesapları ekleyin

Yeni Windows için Outlook, çoklu hesap desteği sunar; bu, Outlook istemci uygulamanızdan birden fazla e-posta hesabı ekleyebileceğiniz ve yönetebileceğiniz anlamına gelir. Buna Microsoft hesapları (Outlook.com veya Hotmail.com hesabı), kuruluşunuz tarafından size atanan iş veya okul hesapları , Gmail, Yahoo!, iCloud ve IMAP üzerinden bağlanan diğer üçüncü taraf hesapları dahildir.

Outlook'ta hesap oluştur

Bir e-posta hesabı eklemek için Ayarlar (dişli) simgesine tıklayın . Ayarlar penceresinde Hesap ekle düğmesine tıklayın (bu seçeneğe sol paneldeki e-posta adresinizin yanındaki açılır menüyü tıklayarak da erişebilirsiniz). Ardından e-posta sağlayıcınızı seçin ve yeni e-postanızı Outlook'a eklemek için ekrandaki talimatları izleyin.

E-posta sağlayıcısını seçme

Outlook'un mesajlarınızı, kişilerinizi ve etkinliklerinizi senkronize etmesi biraz zaman alacaktır . İşlem tamamlandıktan sonra Hesap Ayarları sayfasından hesaplarınızın her biri için otomatik yanıtlar, imzalar, kurallar ve daha fazlasını ayarlayabilirsiniz .

Outlook'a yeni hesap eklendi

C] E-postaları sıralayın veya filtreleyin

E-posta listenizi hızla sıralayabilir veya filtreleyebilir ve yalnızca seçili e-postaları görüntüleyebilirsiniz.

E-postaları filtrelemek için e-posta listesinin sağ üst köşesindeki Filtre (üç yatay çizgi) simgesine tıklayın ve istediğiniz seçeneği seçin. Kullanılabilir filtre seçenekleri arasında Okunmamış, İşaretli, Bana, Ekleri var ve @ Benden Bahsediyor yer alır .

Outlook'ta Sıralama ve Filtreleme

E-postaları Tarihe, Boyuta, Sıraya vb. göre sıralamak için Filtre > Sırala'yı seçin ve ardından istediğiniz seçeneğe tıklayın.

D] Bildirimleri Değiştir

Ne zaman, nasıl ve ne hakkında bilgilendirilmek istediğinizi seçebilirsiniz. Ayarlar simgelerine tıklayın ve Ayarlar penceresinde Genel sekmesine geçin . Bildirimlerinizi yönetmek için Bildirimler'i seçin .

Outlook'taki bildirimler

Örneğin, favori olarak etiketlediğiniz kişilerden gelen e-posta bildirimlerini görüntüleyebilir, yaklaşan etkinlikler için ses çalabilir ve birisi bir belgede sizden @bahsettiğinde bildirim alabilirsiniz. Bireysel ayarları değiştirmek için Açma/Kapama geçişini kullanabilirsiniz .

E] İpuçlarını Görüntüle

Yeni Outlook özellikleri veya gelecek güncellemeler hakkında bilgi edinmek için Outlook penceresinin sağ üst köşesindeki İpuçları (ampul) simgesine tıklayabilirsiniz.

3] Gün Görünümümü Kullan

Outlook'ta Günüm görünümü

Günüm, yaklaşan takvim etkinliklerinizi ve görevlerinizi gelen kutusundan çıkmadan görmenize olanak tanıyan ilginç bir özelliktir . Bu özelliğe , Outlook penceresinin sağ üst köşesindeki Günüm simgesini (onay işaretli bir takvim) tıklayarak erişebilirsiniz . Tıklandığında sağ tarafta, içinde bulunduğunuz modülden (Posta, Takvim veya Kişiler) ayrılmadan etkinliklerinizi veya yapılacak işlerinizi hızlı bir şekilde görüntülemenizi sağlayan bir panel görüntülenir.

4] E-postayı Sabitleyin, Gelen Kutusu Kurallarını Ayarlayın ve daha fazlasını yapın

Yeni Outlook masaüstü istemcisini kullanırken faydalı bulabileceğiniz birkaç başka özellik daha vardır.

E-postayı Sabitle veya Ertele

  • Artık önemli e-postaları sabitleyebilir ve daha sonra bulmayı kolaylaştırmak için bunları gelen kutunuzun üstünde tutabilirsiniz. Bir e-postayı sabitlemek için imlecinizi Gelen Kutusu'ndaki girişin üzerine getirin. Üç simge göreceksiniz. Son simgeye ( Pin simgesi) tıklayın . E-posta en üste kayacaktır.
  • Bir e-postayı gelen kutunuzdan geçici olarak gizlemek için erteleyebilirsiniz . Ertelenen e-postalar, daha sonra yanıt verebileceğiniz bir zamanda yeni e-posta olarak görünecek şekilde planlanabilir. Bir e-postayı ertelemek için e-postayı seçin ve üst şeritteki Ertele seçeneğine tıklayın . Mevcut seçeneklerden bir saat seçin veya özel bir tarih ve saat ayarlamak için 'Bir tarih seçin'i seçin.
  • E-postaları müşterilerinize veya iş arkadaşlarınıza göndermeyi geciktirecek şekilde planlayabilirsiniz . Gönder düğmesinin yanındaki açılır menüye tıklayın ve Gönderimi planla seçeneğini seçin. Özel saat'i seçin ve e-postanın gecikmeli teslimi için tarih ve saati ayarlayın.
  • Belirli eylemleri gerçekleştirmek veya gelen e-postaları gönderene veya alıcılara bağlı olarak belirli klasörlere otomatik olarak taşımak için Gelen Kutusu Kurallarını ayarlayabilirsiniz . Outlook penceresinde Ayarlar simgesine tıklayın ve Posta > Kurallar'ı seçin . Yeni kural ekle butonuna tıklayın . Kural için bir ad girin ve bir koşul ve eylem belirtin. Kuralı uygulamak için Kaydet'e tıklayın .
  • E-posta yazarken yapay zeka yardımı alacaksınız . Yeni Windows için Outlook, yazım veya dil bilgisi düzeltmelerini görüntüleyerek hatasız e-postalar oluşturmanıza yardımcı olan akıllı destekli özelliklerle tümleşiktir.
  • Yeni Windows için Outlook'taki Kategoriler önemli ölçüde yükseltildi. Artık daha kolay tanımlama için kategorileri yeniden adlandırabilir veya renk koduyla kodlayabilir veya 'Favoriler' olarak işaretleyebilirsiniz.

Hepsi bu kadar! Umarım bunu faydalı bulursunuz.

Windows 11'de Outlook'u ücretsiz kullanabilir miyim?

Evet, Windows 11'de Outlook'u ücretsiz olarak kullanabilirsiniz ancak bazı sınırlamalarla birlikte. Outlook.com, Hotmail veya Gmail gibi ücretsiz bir e-posta hizmeti kullanıyorsanız, yeni Windows için Outlook'ta reklamlar göreceksiniz. Ancak Microsoft 365 aboneliğiniz varsa (Temel, Kişisel veya Aile), genişletilmiş posta kutusu depolama alanıyla reklamsız bir deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz.

Windows 11 Outlook e-postasıyla birlikte geliyor mu?

Evet, Windows 11 sürüm 23H2 veya üstünü çalıştıran yeni cihazlarda ve Windows 11 sürüm 23H2'ye yükseltilen cihazlarda yeni Outlook e-posta istemcisi önceden yüklenmiş olacaktır. Ayrıca 2024 yılına kadar Posta ve Takvim uygulamalarının da yerini alacak. Klasik Windows için Outlook uygulamasına geçmek istiyorsanız uygulamanın içindeki açma/kapatma düğmesini kullanabilirsiniz.

SangeetaGhera@TWC                21.11.2023

Kaynak

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...