Popular Post MrRush Posted January 20 Popular Post Share Posted January 20 (edited) Multi-OEM Kurulum Rehberi Selam arkadaşlar. Bu konu altında en basit şekilde OEM çalışma nasıl hazırlanır onu anlatmaya çalışacağım. İhtiyacımız olanlar temiz el değememiş msdn iso dosyası ve aşağıda bulunan araçlar. Araçları indirirken ve kullanırken Güvenlik Yazılımları devre dışı olmalı aksi halde zararlı olarak algılanır ve engellenirler. Zararlı görünmesinin birçok sebebi var. Defender kaldırma komutları ,Telemetry ayarları ve Bloatware kaldırma gibi bileşenler zararlı algılanır. Ha ben güvenmiyorum bunlar virüslü derseniz zorlama yok isteyen kullanır istemeyen kullanmaz Çalışma İçin Gerekli Araçlar Windows İso Dosyası için indirme bağlantısı: https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download OEM Çalışma hazırlamak için kullanılacak araç ve paket indirme bağlantısı: https://drive.google.com/file/d/1HqSMnlDvFmSQc1fdOFNclyIAtWUESB-U/view?usp=sharing Kullandığımız Donanım bu çalışmayı destekleyip desteklemediğini öğrenmek için kontrol aracı: https://drive.google.com/file/d/1GET0-EEdRUANmDMHLoSP9NwaHvxcmR3e/view?usp=sharing PowerIso: Forumda Arama Motorunu kullanarak bulabilirsiniz. Desteklenen markalar: Spoiler • Acer • Advent • Aksiyon • Alienware • AOC • Kova • ASI • ASRock • ARORUS • Asus • ATbilgisayarlar • ASI • Bangho • Beko • BenQ • BGH-SA • ByteSpeed • Casper • CCE • chiliGREEN • Compaq • crea • CZC • Dell • Depo • digimix • ECS • eMachines • Epson • Equus • Everex • Excimer • EXO • Exper • Ekstra • Kurucu • FSC • Fujitsu • Ağ Geçidi • Orijinal • Gericom • Gigabyte • Greatwall • Haier • Hannspree • Hasee • Hampoo • HCL • Hedy • Higrade • HP • Hyrican • IBM • IdealMax(IntelBras) • Gösterim • Infinity • Insys • Intel • iQon • Itautec • Jetway • JooyonTech • Kohjinsha • Kouziro • Kraftway • KSystems • Lanix • Lenovo(Mavi/Turuncu) • LG • Birleşme ve Satın Alma Teknoloji • Maxdata • Mecer • Medion • Megaware • Mesh • Mitac • Mouse • MSI • NEC • Nokia • Olidata • Olivetti • Onkyo • OQO • Packard Bell • Panasonic • Paradigit • Paragon • Philco • Positivo • PowerSpec • Prolink • qbex • Quanmax • RMplc • Rover • Saffire • Samsung • SCC • Semp Toshiba • Seneca • Sharp • Sony • Stone • Synnex • Systemax • Tangent • Targa • Tarox • TCL • TTL • Tongfang • Toshiba • Trigem • Twinhead • Velocity • Vestel • Viewsonic • viliv • WD Corporation • Wortmann • xplore • Zoostorm • ZT ~incl. Clevo ve Sapphire vb. gibi pek çok kişi eklenebilir. Yalnızca markalama: Aorus • BioStar • Renkli • Foxconn • Howard • Intel • M$ Surface* • Novatech • OMEN • PeaQ • VirtualBox • VMware • Hyper-V • Supermicro • XEN • QEMU • ZOTAC * Bazı M$ Surface bilgisayarlarındaki DMI bilgilerindeki değişiklikler nedeniyle bu doğru şekilde markalanmayabilir. Desteklenen sürümler: Spoiler Bunların hepsi marka sağlayan DMI bilgilerinin mevcut olması gerekir. (N/KN/K/E/S/SN/G/GN ve birkaç tane daha.) Core, CoreN, CoreSingleLanguage, CoreConnectedSingleLanguage, SingleLanguage, CoreConnected. (Windows 10/11 S) : Cloud, CloudE, CloudN Education, EducationN, EducationE, EducationK, EducationKN. Enterprise, EnterpriseN, EnterpriseE, EnterpriseS, EnterpriseSN, EnterpriseK, EnterpriseKN, EnterpriseSubscription, EnterpriseSubscriptionN, EnterpriseG, EnterpriseGN. Ultimate, UltimateN, UltimateE, UltimateK, UltimateKN. Business, BusinessN, BusinessE, BusinessK, BusinessKN. Professional, ProfessionalWMC, ProfessionalN, ProfessionalE, ProfessionalK, ProfessionalKN, ProfessionalEducation, ProfessionalEducationN, ProfessionalCountrySpecific, ProfessionalSingleLanguage, ProfessionalWorkStation, ProfessionalWorkStationN. PPIPro - For Surface Pro. HomePremium, HomePremiumN, HomePremiumE, HomePremiumK, HomePremiumKN. HomeBasic, HomeBasicN, HomeBasicE, HomeBasicK, HomeBasicKN. Starter, StarterN, StarterE, StarterK, StarterKN. Server 2008, 2008R2, 2012, 2012R2, 2016, 2019, 202x artık markalaşıyor, ayrıca bazıları artık OEM SLP etkinleştirilebilir!, daha fazla ayrıntı için MRP arşivinde Server-ReadMe.txt'ye bakın. Not: Bazı SKU/Sürümler 'mevcut' veya 'sanal' türlerde olmayabilir ancak uyumluluk amacıyla bunları dahil etmiş olabilirler. Donanım testi: TheLastNonGUIQueryTool_v125.0\QueryTool kalsörü içinden MRPQTGv125.0.exe uygulamasını çalıştırın. Bize Anakart bilgilerimizi vermesini bekleyeceğiz bize gerekli olan budur. Test sonucu: Burada MotherBoard Information (Anakart Bilgileri) kısmında kendi anakartınızın bilgileri olması gerekir. Eğer yoksa bu kurulum sizin donanımınızda düzgün çalışmaz. Bilgiler varsa böyle görünmeli ve bu demek ki bu çalışmayı kullanabilirsiniz. Anakartım MSI Product kısmında modelini de görebilyorum. Ayarların Yapılması : NovemberBlues_M154.0_BL_Compiled_17h_Nov_2023\MRPConfigCreator klasöründen MRPConfigCreator_v58.,0.exe dosyasını Yönetici Olarak Çalıştırın. Yönetici Modu aynı zamanda Gelişmiş Modda açılmasını sağlayacaktır. Gelen iletilere evet seçerek ilerliyoruz. Açılan pencereden ayarlarımızı seçeceğiz. Extra olarak 7 sekme daha içerir. Sekmelerde içeriği hakkında da bilgi veriyor. Ayarların üzerine geldiğinizde daha detaylı bilgi veren baloncuk açılır. İlk sekmeden ayarlar seçilmiş halde bir görüntü. Kendi kullanım tarzıma bağlı. Diğer sekmelerden de gerekli ayarlamalarınızı yapın. Önemli bir Uyarı. Alttaki bu ayarı kesinlikle yapmanızı önermem. Edge ve modern uygulamalar arası kopyala yapıştır çalışmayacaktır. İşimiz bitince Save Config ile ayarlarımızı kaydediyoruz. NovemberBlues_M154.0_BL_Compiled_17h_Nov_2023\MRPConfigCreator klasöründe MRPConfig.ini adında bir dosya oluşacaktır. NovemberBlues_M154.0_BL_Compiled_17h_Nov_2023 klasöründe bulunan $OEM$ klasörünü masaüstüne alıyoruz. C:\Users\MrRush\Desktop\$OEM$\$$\Setup\Scripts yoluna MRP Config.ini dosyasını ekliyoruz. Bu yolda bulunan OEM's.7z dosyasının içinde OEM görselleriniz bulunur. Marka marka kullanıcı görseli arkaplanlar vs hepsi bunun içindedir. 7zip ile açıp markanıza göre bunları düzenleyebilirsiniz. Arakaplan kullanıcı görseli her nevarsa. Dosya uzantıları ve boyutları aynı olursa sıkıntı olmayacaktır. Gerekli düzenlemelerimizi yaptık diyelim. PowerIso ile Windows iso dosyasını açıyoruz. Sources dizinine OEM klasörünü ekliyoruz ve ardından Kaydet butonu ile OEM kurulum için iso dosyamız hazır bulunuyor. Kurulum süresi kullanılan ayarlara göre değişebilir. Sabırla kurulumun bitmesini bekleyin. NovemberBlues_M154.0_BL_Compiled_17h_Nov_2023\Optional klasöründe bazı ince ayarlar bulunur. Bazıları da az önce oluşturdğumuz ayarları geri almaya yönelik oluşturulmuştur bilginize. Uzun süredir hep eklemek isteyipte zaman bulup ekleyemediğim bir konuydu. Forumda OEM çalışmalar pek göremeyince bu rehberi oluşturma gereği duydum. Rehber içeriği daha da geniş aslında. Ben kullandığım gibi anlattım. Dahası alttaki bağlantıda. İyi Forumlar... Konu hakkında daha fazla bilgi için: https://forums.mydigitallife.net/threads/multi-oem-retail-project-mrp-mk3.71555/ Edited January 21 by MrRush 8 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted January 21 Share Posted January 21 (edited) bensuslu11, 13 saat önce yazdı: Çok ilginç bir konu, bunu mutlaka denemeliyim. Paylaşım için teşekkür ederim Ben de mutlaka deneyeceğim fakat, hali hazırda uzun süredir kullandığım OEMBrand çalışması var. O çalışmayı ise, yine Mr.Rush üstadın bir ISO dosyasından edinmiştim. Kendime ise, anlatılan yöntemle istediğim özelliklerde özelleştirip yenisini oluşturabilirim. Zira, Mr.Rush üstadın eskiden hazırladığı çalışmada, istediğim şekilde, değişiklik yapabiliyordum. Gerekli bütün kodlar içerisindeydi, sadece =Yes veya =No demek bana düşüyordu. Ve şunu tekrar belirtmekte fayda var... Not = Bu sitede Mr.Rush ve de Forjest üstadımızın çalışmaları ve anlatımları bana çok şey kattı. Sistem konusunda öğrendiğim bir çok şeyi ikisinden öğrendim diyebilirim. Tabi öğrenmeye aç ve açıkta olduğum için, kendi emeklerimi es geçemem. Edited January 21 by va7eyla 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts