Jump to content

Avast Kullanıcı Verilerini Sattığı Için 14.8 Milyon Dolar Ceza Aldı


HARBİKIZ
 Share

Recommended Posts

Avast, 100 milyon kullanıcının ticari verileri nedeniyle bir kez daha 14,8 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Avast, Jumpshot aracılığıyla 100 milyon kullanıcının verilerini satarak GDPR'yi ihlal ettiği için 14,8 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Çek bilgi güvenliği şirketi Avast, GDPR düzenlemelerini ihlal ettiği için 14,8 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Ceza , Avast'ın 2019 yılında antivirüs ve tarayıcı uzantılarının kullanıcılarının kişisel verilerini izinsiz olarak işlediğinin tespit edilmesinin ardından Çek Kişisel Verileri Koruma Ofisi (UOOU)tarafından uygulandı. 100 milyondan fazla kullanıcıyı kapsayan bu veriler, çevrimiçi davranış analitiğini üçüncü taraflara satan Jumpshot adlı bir şirkete aktarıldı.

 

UOOU, Avast'ın kullanıcıları, bazılarının kullanıcıları tanımlamak için kullanılabilecek veri anonimleştirme yöntemleri konusunda yanılttığı yönündeki endişelerini dile getirdi. Avast'ın siber güvenlikteki lider statüsü göz önüne alındığında UOOU, şirketin kimlik, ilgi alanları, konum ve mali durum gibi müşterilerin hayatlarına ilişkin özel ayrıntıları açığa çıkarabilecek kişisel verileri paylaşmaması gerektiğini vurguladı.

Cezaya yanıt olarak bir Avast temsilcisi, UOOU'nun bulgularına katılmadığını ve daha fazla yasal işlem başlatılabileceğini belirtti. Şirket ayrıca müşteri verilerini koruma ve gizlilik uygulamalarını iyileştirmeye yönelik adımlar atma konusundaki kararlılığını da yineledi. Avast, veri gizliliğini korumaya yönelik uluslararası girişimlere katılmaya devam edecek.

Şubat ayında Avast, benzer bir davada ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun masraflarını karşılamak için zaten 16.5 milyon dolar ödemişti.. Şirket ayrıca 2020 yılında Jumpshot'ı durdurdu ve tarama verilerini reklam amacıyla satmayacağına söz verdi.

  • Like 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Daha önce ilgili konuda burada yazdım Avast ve AVG den uzak durun.

Çünkü cihazlarda maden kazıma işlemi yaptıkları ortaya çıkınca bu sefer kullnıcılarla anlaşmalı yapmaya başladılar.

Avg avast ve iobit antilerini kullananlar defender kullansınlar 100 kat iyidir.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Diğerlerinin satmadığı mı zannediliyor. Bunlar yakalanmış, tek fark o. 18 milyon ne yaparki. Kimbilir kaç kullanıcı kaç paradan gitti. Cezayı kesenler, biz de payımızı alalım demişler. Defender en beteri. Adını anmak bile zul.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Avast müşterilerinin bilgilerini suistimal etme konusunda sabıkalı bir firmadır, Ccleaner yazılımını satın aldıktan sonra ilk yaptıkları yazılım üzerinden sistem bilgilerini kendi sunucularına aktarmak olmuştu oyüzden eğer kullanmam gerekirse önceki sahibi Priform'un v5.40.6411 sürümünü kullanırım.

Avast görünürde güvenlik, bakım yazılımları üretsede bu onlar için bir araçtır aynen Facebook gibi esas kazançları elde ettikleri kullanıcı bilgileridir

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ, 3 saat önce yazdı:

Eset kullanıyorum hakkında yorum yapacak var mı acaba?

Eset iyidir fena değil bir ara kullandım gayet iyi.

Nod32 olarak piyasaya çıkdığında o zamanlar kasper keyler Ad-awar ve nod32 çok meşhurdu. Sende forumlarda eskisin hatırlarsın.

Nod32nin kendisine bir virus bulaşırdı önüne geleni siler atardı. Ne msn kalırdı ne bilgisayar biz meseleyi anlayana kadar adam modemi söküp götürüyordu.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...