Jump to content

Dolandırılmak Istemiyorsanız Okuyun..


Kunteper

Recommended Posts

gittigidiyor.com denen siteden alış veriş yapacaklar varsa uzak dursun.

herifin birinden telefon aldım adam açılamalarda 3g ve gps olduğunu söylemiş ve bende aldım. ürün eve gelmedi bende kargo şubesine gidip ürünü aldım ve evde açtım. bir baktım ürün kırık dökük ve bozuk. ayrıca telefonculara sordum bunun 3g ve gps va mı diye adamlar hayır bu üründe olmaz dediler ve bende ürünü geri iade ettim. bu sefer adamda sağlam gönderdiğin ürünü bana bozup göndermişsin dedi ve bende 50 tl tamir parasını istedi. gittigiditor.com a bildirdim konuyu. adamlar senin kargo görevlisinin yanında açmadın diye beni haksız gösterdiler ve telefonda adama gitti paralarda. bu "sıfır risk" adı altında dolandırıcılığa çanak tutan sistemden uzak durmanızı temenni ediyorum. gidin adam gibi alış veriş sitelerinden alın ne alacaksanız bu saçma sapan sisitemden uzak durun.

Link to comment
Share on other sites

Şimdi Nasrettin Hocanın Dediği Gibi Hırsızın Hiçmi Suçu yok diyecem ama kardeşim suçu 4 eşit parçaya bölersek 3 ü sana düşer ben bir sürü alış veriş yaptım o siteden ha ben o siteyi korumuyorum bilgine ama sen biraz acemiliğine gelmiş aldığında direk görevlinin yanında açıcan eğer üründe sorun vasa hiç almıyacaksın ve imza atmıyacaksın ki kredi kartıyla ödeme yaptıysan direk olarak para çekilmesin böylelikle yırtarsın ama geçmiş olsun olan olmuş bir dahakinde daha dikkatli olmalısın ALLAH'a Emanet ol.

Link to comment
Share on other sites

GG çok paragöz site, tamam da sizin hatanız da yok değil. Kargo'da açmanız gerekirdi ürünü, tutanak tutturup öyle geri göndermeniz gerekirdi. Sizi hakısz çıkarmak için demiyorum, GG üyeler arası özel mesajları takip edecek kadar bayağılaşmış bir site, o kesin, ama kendi hatanızı da gözardı etmeyin. GG'den ürün alıp memnun olduğum da oldu, paramı geri alıncaya kadar ana avrat düz gittiğim de oldu, ama artık GG kullanmıyorum o ayrı.

Link to comment
Share on other sites

benim gg den 154 alışverişim var

ancak kargo görevlileri herzaman bu isteğe olumlu cevap vermiyorlar

bizim herhangibir tutanağa imza atma yetkimiz yok ifadesiyle karşılaştığım oldu

ne diyeyim Allah iyilerle karşılaştırsın

Link to comment
Share on other sites

Şimdi bunun gg ile alakası yok.Tamamen senin bilinçsizliğin.Gitti Gidiyorda Üye olurken sözleşmede gerekli açıklamalar yazar.Sen kargonu kargocunun yanında açsaydın ve tutanak tutup geri yollasaydın böyle problem olmaz paran geri yatardı.Ama sen ürünü almış eve getirmiş evde açmış böle böle sorun oldu diyorsun.

Bunun gg ile alakası yoktur.Tamamen senin bilinçsiz ve dikkatsiz davranışın yüzündendir.

Kolay Gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Haklısınız benim acemiliğim var diyelim ancak adamın elindede tutanak yok. yani belki bende sağlam gönderdim ama adam bozuk dedi. Benim siteyi kötülemek değil buradan alış veriş yapacaklar dikkat etsin...

GG ikinizide tanımıyor. Bu yüzden böyle bir işlem yaptırıyor. Kargo görevlisin bilmiyorsa bile senin söylemen lazım tutanağı şu sebeplerden dolayı tutması gerektiğini açıklaman lazım. Hata sende ve bu hata yüzünden hemen suçu başkasında arıyorsun.

Link to comment
Share on other sites

GG ikinizide tanımıyor. Bu yüzden böyle bir işlem yaptırıyor. Kargo görevlisin bilmiyorsa bile senin söylemen lazım tutanağı şu sebeplerden dolayı tutması gerektiğini açıklaman lazım. Hata sende ve bu hata yüzünden hemen suçu başkasında arıyorsun.

Beni hatalı gösterdikleri sebebin diğer adamdada olmadığını vurgulamak istedim, ben kargo tutnağı yok diye hatayı onda aramıyorum.

Konu az çok anlaşıldı, burada site kurallarını tam bilmememden dolayı hata bende ancak ne olursa olsun iki tarafında iyi niyetli olması lazım. aksi taktirde insan zor duruma düşebilir.

Buradan alış verişi yapmamış ve ilk defa yapacak olanlara tavsiyeler:

1- Alırkende satarkende muhatap olacağınız adamın profilini didik didik inceleyin.

2- Karşınızdakiyle mutlaka iletişime geçip kesin bilgi alıp kafanızda soru işareti bırakmayın.

3- Ürün beklemediğiniz gibi çıkabilieceğine karşı kargoyu görevlinin yanında açın (Tecrübeyle sabittir :)) )

Bunlara dikkat ettikten sonra eğer gg nin ilan açarken bile 3-6 tl arasında para almasını ve satışın %10 una talip olmasını kafaya takmazsanız güzel bir ortam....

Ayrıca baştan beri ben acemişim gibi anlaşıldı ben bu siteden 50 ye yakın alış veya satış işlemi yaptım ve hiçbirinde problem çıkmadığı için bu üründede sorun çıkmaz sandım o yüzden rahat davrandım. Demekki hep bi tedirginlik hali olması lazımmış....

Link to comment
Share on other sites

Öyle adamlar var ki o sitelerde, açık artırmayı başlatıyor herif, 250 liralık mal 220 ye filan kalıyor, adam mesja atıyor kargolayamam bu kadar ucuz malı kimse satmaz diye. Ulan eşşek madem öyle tek fiyata ver. İnternetten alışveriş zor.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar ne işiniz var internetten alışverişde yaw görerek dokunarak hissederek bir ürünü almak varken ne olacak ne kaybederiz bir dünya para veriyoruz ben daha internetten alışveriş yapmadım hiç büyük konuşmıyayım ama yapmamda ancak çok extrem bir ürün olacak gezipde bulamadığım bir seyi internetten bulursam alırım o da inciğini cıncığını çıkartırım valla :)

Sen istanbullusun sanırım. Git anadoluda küçük şehirlerde istediğin ürünleri mağazalarda ara bakalım bulabilecek misin. Bu telefon için diyeceğim yok zaten bunuda arkadaşım kendisine aldırdı ben zaten almam telefon falan netten. Ben kendime PC aldım alım-satım bölümünde satışa çıkardım para sıkıntısından. O bilgisayardaki dvd-rw haricindeki hiçbir parçayı ben buralarda bulamam. Mecburen netten almak durumunda kalıyoruz...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...