Jump to content

Bir Genç Kizin Son Ani


dilosh_58

Recommended Posts

evet hoş görü dini fakat katı kurlları vardır.onlardan biride diğer kavimler gibi azıtmamalarıdır.yahudi kanalları belli olur.kusura bakma fakat bu kanalların arkasında ergenkon terör örgütü gibi örgütler yok.bu kanallarda namus anlayışını hiçe sayan filmler diziler yok.

Bu adamların nasıl başarlı olduğu belli.Sizin gibi duyguları ile oynanmasından gram rahatsız olmayan saf insanlar oldukça bu adamlardan çooook fenerler,holdingler,para babası şeyhler çıkar.Utanmadan bir de o kanalların reklamını yapıyorsun.

Birader,bu ülkede müslümanlık yokta siz mi öğreteceksiniz?Bırakın artık halkın yakasını yahu.Size ne milletin ne giydiğinden,içtiğinden,yediğinden ve izlediğinden?Kardinal misiniz,papaz mısınız da millete ruhbanlık tasliyorsunuz?

Ağababası şyhleriniz şeyini öptürürken,küçücük sabilere sarkakrken ses çıkarmazsınız ama mini etekli bir kız ile ilgili saçmasapab bir masala milleti inandırmaya çalışırsınız.

Ne kadar samimi olduğunuz belli.

Yaşım itibariyle sen belki daha doğmadan ben o yollardan geçtim.Sana bir tavsiye.KENDİN OL.Sana tek bir yol gösterici var şuan.Kutal Kitabımız,aç oku.Dininin gereğini yap,gerisine karışma.

Sen karışma,çünkü karışma makamı Yaradandır ve sana böyle bir hak tanıdığını sanmıyorum.

Selametle.

Link to comment
Share on other sites

evet hoş görü dini fakat katı kurlları vardır.onlardan biride diğer kavimler gibi azıtmamalarıdır.yahudi kanalları belli olur.kusura bakma fakat bu kanalların arkasında ergenkon terör örgütü gibi örgütler yok.bu kanallarda namus anlayışını hiçe sayan filmler diziler yok.

O dizileri savunma bana Allahın sorgu meleğini ete kemiğe bürüyen insan suretine sokan aptalları savunma bu kafirlik değilde ne tek Türkiye diye diye ülkeyi böldüler nerdeyse o pis teröristleri o şerefsizlere sempati yaratmaya uğraşıyorlar ve hükümet hasta ideolojisini empoze ediyor o kanallardan ve milyonlar koyun gibi bakıyor ama ırak ve afganistan örneği var önümüzde ve bir Müslüman Bu kadar saf olmamalı sonumuz örneklerle ortada...

ve ne alaka hemen ergenekon ne bu kadar mı basıyor kafanız yani o aptal şeyleri sevenler Allahlı kitaplı sevmeyenler ergenekoncumu ondan sonra din hoşgörü falan kendini kandırma boşa seninde vicdanın kurumaya başlamış Kendinizi iyice büyük görür olmuşsunuz Allahı olanlar akpye oy verir gibi geliyor size ama Saadet partililer dinsizmi ...

ve senin yahudi kanalı dediğin kanallarda ben hükümet icraatlarını ve üçkağatlarını da görüyorum stv kanal 7 verebiliyormu saldırın orduyu bitirin amerikada rahatca düzssün bizi sayenizde...

Önceki yazılarınıda okudum kendine biz inanalar demişsin ya daha birşey demiyorum bu yolda devam et ve unutma cehennemde ateş yoktur köz yoktur herkez ateşini burdan ******ürür ve ayrıca kendine boşa misyon edinme senin de öğrenmen gereken çok şey var Haşa huzurdan (Allahım sen affet) Tanrı kompleksine kapılmış herkeze onun gibi hüküm vermeye kalkmışsın sen bilemezssin haddini bil senin namaz kılman sana diğer insanların ne kadar inançlı olduğunu sorgulama hakkı vermez ne büyük bir gaflettesin asıl ben sana bir büyüklük yapayım uyan önce kul olamayı bil ve kimseden farkın olmadığını...

Link to comment
Share on other sites

RABBİM sizi ıslah etsin.kanalla ne lakası var.sakin bir şekilde söylüyorum.siz bir kızın mini etekle gezmesini normalmi buluyorsunuz.yani o şekilde gezmek haram değilmi? kardeşleriniz eşleniriz o şekilde giyip dışarıya çıksa hiçmi kızmıcaksınız.

Link to comment
Share on other sites

Yaa kim ne isterse giyer giymez. Kimin nereye gideceğini allahtan başka kimse bilemez. AAaaa bu kapa garanti cennetlik aaa bu mini etek giymiş cehennemlik vs. Geri ******lığın son versiyonu bunlar sanırım. He bide yukardaki gerçekse kız hemen geberip cehenneme mi gitmiş? Ben bunları yazdım garanti kafasında ahanda buda cehennemlik diye düşünebilirsiniz (: . He bide her sakallı cübbeliyi dedeniz sanmayın

Arkadaşlar dini ve yüce rabbimizi forumlara alet ettiniz ya bravo size.Sizin dediğinize göre amerikanın %75'i şuan ölmüştü(sokakta şort vs giydiğinden) Nedense en fazla yaşayan kesim de amerika'da.Yaşamak yada ölmek kul ile Allah arasındadır.Buna ne yaşlı bir insan karışabilir,ne de bu konuyu paylaşan siz.Arkadaşlar din ayrı şey bilim irfan ayrı şeyler.Siz tutup insanların en kutsal varlığını,maneviyatının temelini oluşturan dini böyle basit şeylere alet edip saçma sapan hikayelerle ruh dünyasına korku salarsanız en büyük kötülüğü yapmış,en büyük günahı işlemiş olursunuz.Siz eğerki başkalarının düşüncesine saygı göstermezseniz başkaları da size saygı göstermez.Başı açıklık arsızlık namusluk değildir.Başı açmakla bedeni açmak arasında büyük farklar vardır.Gidip uç örnekleri bulup sonra başı açık insanlarımızı hayasız konumuna düşüren sizler gelişmemişliğin kapısında yatan nedenlersiniz.

Alpericaya;

Mesele şudur: Öertünmek Allahu Teala'nın Farzıdır. Örtünmemek Allahu Teala'nın Emirlerine Karşı Gelip Günah İşlemektir. Günah İşlemek (Yüce Yaradan Allahu Teala En Doğrusunu Bilir) Ku'ana Göre Cehennemlik Olmaktır. Kimse kimseye Sen Cennetliksin Sen Cehennemliksin diyemez ama Günah İşlememin Cehenneme ******üreceğini Söyleyip İkaz Edebilir. İkaz Etmek Kimin Ne giyeceğine Karışmak Değil Sadece Sonuçları Hatırlatmaktır ve Her müslümanın Üzerine FARZ'dır.

Candemir2005e;

Mesele şudur: Cahil Düşüncelerinizi Kendinize Saklayın Birilerine Hakaret Edici bir uslupla Doğru Yol Gösterilmez. Giyinmek ve Amerika Hususunda Alpericaya Verdiğim Cevabı okuyunuz.

Başını Açmak veya Rahat Giyinmek Namusu ******ütür Diye Bir Kısım Yoktu Yazıda Bu Kanıya Nasıl Vardınız Bilmiyorum. Açık İnsana Gel Tevbe Et Günahtan Vazgeç Cehennem Var Demek Gericilik midir? Başı Açamak İle Bedeni Açamak Arasında Fark Var diyorsunuz Acaba Yüce Yaradan Allahu Teala Kur'an-ı Keriminde Başınız Açık Olabilir Bedeniniz Açılmasın mı Demiştir?

Netice: Kimse Kimseyi Sen Gericisin Sen Cehennemliksin Diye Suçlayamaz. Varolan Örtünme Farzınıda Yok Sayamaz. Bunun Yanında Tebliğ ve Emri Marufu da Yok Sayamaz. Foruma Dini Bilgilerin Hikayelerin Eklenmesi Kimseyi Rahatsız Etmesin Çünkü Absürt Yazı ve Reimlere Konulara biz Ses Çıkarmıyoruz.

Son Olarak Sorularla islamiyet Sitesinden bu konuya ilişkin bir yazı

Önce, kadınların başlarını örtmelerinin dinî yönüne bakalım. Bu hususta Kur'ân-ı Kerimde iki âyet mevcuttur. Bu âyetlerde Cenab-ı Hak gayet açık bir şekilde meâlen şöyle buyurmaktadır:

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar." 1

"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar, zînetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler." 2

Âyetlerde mü'min kadınların nasıl örtünecekleri, hangi yerlerini açabilecekleri açıkça belirtilmiyor. Fakat şu mealdeki hadîs-i şerif âyetleri tefsir ediyor. Peygamberimiz (a.s.m.) baldızı Hz. Esma'ya hitaben şöyle buyurmuştu:

"Ey Esma! Bir kadın âdet görmeye başlayınca el ve yüzünden başka yerini yabancılara göstermesi caiz değildir." 3

Demek ki, buluğ çağma gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah'ın hem de Peygamberin emridir. Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayındır. Açmak ise bir farzın terki sayıldığından haramdır. Zaten âyetten de açıkça anlaşılacağı gibi "ırz ve namusun korunması" başı örtmenin bir hikmeti, aynı zamanda bir sebebi sayılmaktadır. Başlarını açan kadınlar ırz ve namuslarım muhafaza etseler de, bu 'Allah'ın emrine uygun bir koruma sayılmamaktadır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkâr olmakta, büyük bir mesuliyet altına girmiş bulunmaktadır.

Bir mü'min kadın için baş açık gezmek haram ve günah olduğuna göre, bu mesuliyetten kurtulmak için ne yapabilir? Yapılacak şey bellidir. Başını kapattığı zaman hayatî bir tehlike veya yanık ve benzeri sıhhî bir mahzurla karşılaşacaksa, o tehlike ve mahzur geçinceye kadar açık bırakılabilir. Fakat böyle bir durum yoksa, kapatmak gerekir.

Kapatmayınca ne olur? Başta da söylediğimiz gibi günahkâr olur. Günahkâr olan kimse, bu günahından kurtulmak için tevbe istiğfar eder, Allah'tan affını diler.

Al-i İmran suresinde şu mealdeki bir ayeti kerime yer almaktadır:

"Ve bir günah işledikleri veya nefislerine zulmettikleri zaman, Allah'ı anarak günahlarının bağışlanmasını isteyenler, hem de yaptıkları günahta bile bile ısrar etmemiş olanlar—İşte onların mükâfatı, Rablerinden bir mağfiret, ağaçları altından ırmaklar akan Cennetlerdir. Orada ebedi olarak kalacaklardır. Güzel amel yapanların mükâfatı ne güzeldir."4

Demek ki, bir tövbenin kabul olması, bir günahın affa liyakat kazanması için hiçbir mazeret yokken o günahta ısrar edilmemesi şartı aranmaktadır. Bir insan sadece nefsini yenemediğini, çevresinin nasıl karşılayacağını bahane ederek bir haramı işlemeye devam ederse ne olur? Bu husustaki bir hadisin meali şöyledir:

"Mü'min bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta belirir. Eğer o günahtan el çeker, Allah'tan günahı­nın affını dilerse, kalbi o siyah noktadan temizlenir. Eğer günaha devam ederse, o siyahlık artar. İşte Kur'ân'da ge­çen 'günahın kalbi kaplaması' bu mânâdadır."5

Evet, "Her bir günah içinde küfre gidecek bir yol var­dır" sözü mühim bir gerçeği dile getiriyor. Şöyle ki, bir gü­nahı işlemeye devam eden insan zamanla o günaha alışır, terk edemez bir hale gelir. Bu alışkanlık onu gün geçtikçe daha büyük manevî tehlikelere sürükler. Günahın uhrevî bir cezasının olmayacağına inanmaya, hattâ Cehennemin bile olmaması gerektiğine kadar gider. Yani kalpte yer tutan o günah tohumu zaman içinde—Allah korusun yeşillenerek bir zakkum ağacı haline dönüşebilir.6

Böyle bir tehlikeye maruz kalmamak ve şeytanın kinlerine kanmamak için bir an önce tövbeyi icap ettirecek günahı terk ederek insanın kendine çeki düzen vermesi gerekir.

Böylece hem Allah'ın emrini her şeyin üstünde kabul ederek bir farzı işlemiş olursunuz, hem de size "başınızı örtmemek" için vesvese veren şeytanı reddetmiş olursunuz. Zaten bir Müslüman hem Allah'ın rızasını kazanma­ya çalışacak, hem de bazı haramları işleyerek şeytanı "küstürmemek" gibi gülünç bir duruma düşecek, bu mümkün değildir.

Dipnotlar:

1.Ahzab Sûresi, 59.

2.Nur Sûresi, 31.

3.Ebû Davud, Libas: 33.

4.Âl-i İmrân Sûresi, 135-136.

5.İbni Mace, Zühd:29.

6-Lem'alar, s. 7; Mesnevî-iNuriye, s. 115.

Mehmet Paksu

Link to comment
Share on other sites

RABBİM sizi ıslah etsin.kanalla ne lakası var.sakin bir şekilde söylüyorum.siz bir kızın mini etekle gezmesini normalmi buluyorsunuz.yani o şekilde gezmek haram değilmi? kardeşleriniz eşleniriz o şekilde giyip dışarıya çıksa hiçmi kızmıcaksınız.

Benim kızımla eşimle ne alakası var kardeşim?Ben özgürlükten bahsediyorum sen baskıdan.Ben giydirmem kızıma,eşime ama giyene de kızmam.Bana ne.Ayrıca SANANE......

Link to comment
Share on other sites

Benim kızımla eşimle ne alakası var kardeşim?Ben özgürlükten bahsediyorum sen baskıdan.Ben giydirmem kızıma,eşime ama giyene de kızmam.Bana ne.Ayrıca SANANE......

Neyin Özgürlüğü Arkadaşım? Allah Birdir ve Muhammed (s.a.v) Resuludur Diyen Biri Nasıl Olur da Yüce Yaradanın Emirlerine Özgürlük İle Karşılık Verir?

Allah İnancı İslam İnancı Sizin İçin Cumadan Cumaya Bayramdan Bayrama Namaz Kılmak mıdır? Alla'a inanıyorum Elhamdülillah Müslümanım ama Özgürlükçüyüm.. Bu İçinizdeki Maneviyat Duygusuyla Çakışmıyor mu? İnsani Kurallarınız ve Hissiyatlarınızla İlahi Kurallarımı Kıyaslıyorsunuz?

Link to comment
Share on other sites

Önce vatan boşverin bu dizileri ecdad iman hepsi bu şiirde böyle edebi eserleri okumak gerek

öyle dizileri izlemek yerine ancak bu şekilde akın akın gem vurulmaz özgür bir toplum yaşar

Sakarya

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;

Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;

Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

Herşey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;

Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir.

Akışta demetlenmiş, büyük-küçük kâinat;

Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!

Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne,

Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine;

Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.

Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?

Rabb’im isterse, sular büklüm büklüm burulur,

Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur.

Eyvah eyvah, Sakarya’m, sana mı düştü bu yük?

Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük! ..

Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!

Bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;

Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal.

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;

Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan;

Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu an;

Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!

Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;

Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?

Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;

Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?

Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?

Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir!

Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;

Sakarya, kandillere katran döktü geceler.

Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,

Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;

Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.

Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;

Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?

Kafdağı’nı assalar, belki çeker de bir kıl!

Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!

Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu'nun,

Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız;

Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;

Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;

Sen kıvrıl, ben gideyim, son Peygamber kılavuz!

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;

Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

Necip Fazıl Kısakürek

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...