Jump to content

Internet Explorer Ile Windows'un Aşkı Sona Eriyor


bozart

Recommended Posts

Avrupa Komisyonu'nun aldığı önemli karar 1 Mart tarihinden itibaren yürürlüğe giriyor.

Internet Explorer'ın Windows işletim sistemi ile birlikte yüklü olarak gelmesinin rekabet kurallarına aykırı olduğu ve diğer tarayıcıların önünü kestiği iddiasıyla Avrupa Rekabet Komisyonu'na yapılan başvuru haklı bulunurak gerekli düzenlemeyi yapması için Microsoft'a 1 Mart'a kadar süre verilmişti.

Verilen sürenin dolmasına az bir zaman kala Microsoft hazırlıklarını tamamladı. Yayınlanacak yeni bir yama ile aktif hale gelecek olan bu uygulama bütün Internet Explorer kullanıcılarının karşısına bir seçim ekranı çıkaracak.

1mart_anasayfa.jpg

Bu ekranda; Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari ve Opera arasından bir seçim yapılması istenecek. Seçilen tarayıcı varsayılan olarak kaydedilecek.

zdnet-windows-7-browser-selection-screen

İşte merakla beklenen tarayıcı seçim ekranı

İlk olarak İngiltere, Fransa ve Belçika'da başlatılacak olan uygulama 1 Mart tarihinden itibaren bütün Avrupa'da geçerli olacak.

Windows Update aracılığıyla bütün Windows 7 kullanıcılarına ulaştırılacak olan bu uygulama ile karşılaştığınızda sizin de tercihinizi yapmanız gerkecek.

browser-logos.jpg

Yeni uygulamanın Internet Explorer'ın pazar payını nasıl etkileyeceği merak konusu olurken bu uygulamaya en çok sevinen Opera cephesinden yapılan açıklamalarla rakip tarayıcılara adeta göz dağı verildi.

kaynak=

http://cnetturkiye.com/haberler/107-yazilim/3894-internet-explorer-ile-windowsun-ak-sona-eriyor

Link to comment
Share on other sites

O süper bişey, katılımsız program filanda yüklemeye gerek yok. Kendi yüklüyor. :)

zaten bu explorer çıyrıgından çıktı iyice donmalar takılmalar sorunu war neyseki kurtulduk :)

Link to comment
Share on other sites

user-online.pngpcmemo aslında haklısın. Firefox ve diğerleri sürekli sürüm değiştiriyor. En iyisi IE. Kim ne derse desin...

Firefox kullanıyorum memnunun ve hiçde kasmıyor eger eklentili firefox kullanmayın o zman kasmaz güncelleme meselesi ise güncelleme kullanmassın benim gibi yada güncellemeleri kapatırsın (araçlardan-seçenekler-gelişmiş-yazılım güncellemelerinden işaretleri kaldırırsan bu sorunda kalkar ortadan ) :)

Link to comment
Share on other sites

Boş versene ie vista kadar facia ötesi bir hata.

vista konusunda yanılıyorsun.uzun zamandır vista kullanıyorum.gerek hız yönünden olsun gerekse virüs kapmama yönünden olsun vista bir numara.windows 7 virüslere karşı daha dayanıksız.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...