Jump to content

1 Tb Harddisk Biçimlendirme Hatası...


romeogucci

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Geçen ay 3.5 " 1 TB Seagate Marka 32 MB 7200 RPM harici usb harddisk aldım. Bütün arşivimi bu zat-ı muhteremin içine attım.

Geçen gün usb den bilgisayarıma takılı olduğu esnada 8 GB lık flash belleğimide takıp HP diye ismini tam hatırlayamadığım usb disk biçimlendirme programıyla formatlayayım dedim. Ancak gelin görünki farkında olmadan yanlışlıkla bu zavallı 3.5 " usb harddiskimi biçimlendirmeye başlamışım. Derhal biçimlendirmeyi durdurdum ama daha sonra bilgisayarım bu usb harddiskimi görmemeye başladı ve çıkarıp taktığım zaman sürekli "disk biçimlendirilsin mi" uyarısı vermeye başladı.

Bende bütün arşivim bu zat-ı muhteremin içinde olduğu ve bu arşive ulaşamadığım için "R-Studio isimli veri kurtarma programıyla bütün bilgilerimi güzel ve sorunsuz bir şekilde kurtardım."

Buraya kadar herşey olabildiğince normaldi fakat bütün arşivimi kurtardıktan sonra bu zat-ı muhteremi tekrar kullanmak için biçimlendirmek istedim ancak bir türlü biçimlendirmeyi başaramadım. "Hızlı biçimlendir" , "yavaş biçimlendir" bir türlü olmadı. Şimdi arkadaşlar ne yapmam gerekiyor? Bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim.

Değerli görüşlerinizi bekliyor, saygılar sunuyorum...

Link to comment
Share on other sites

Seagate ürünlerine 5 yıl garanti verir. Ben de taşınabilir harddisklerimde seagate markasını tercih ediyorum.

sorununa gelince bayağı uzatmışssın ama windows biçimlendiremiyor ise acronis drive cleanser isimli isoyu bul cd ye yazdır,pc yi cd den başlat ve format seçeneğini seç normal windows biçimlendirmesinden uzun sürecektir ama harddiskiniz yeni baştan doğacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Son 1 haftadır benim de taşınabilir diskim le başım dertte :) Alltaki konua bakarsan anlarsın :)

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=129946&st=40[/CODE]

Sorunu anladım ama çözüm için gerekli bilgiyi vermede biraz eksiklik var sanırım. Biçimlendirme işlemini windows da mı denedin yoksa cd den açıp windows kurma işlemi sırasında mı ? Eğer windows da yaptıysan pc yi kapat, bir windows kurulum diski ile aç bilgisayarı ve o diski biçimlendirmeyi dene. Olmazsa bilgisayarı aç, pc de o diki kullanan tüm uygulamaları kapat ve yeniden biçimlendirmeyi dene. O da olmasa fdisk yapmayı dene. Son olarak hiçbiri olmazsa ve linux bilgin varsa Ubuntu live cd ile bilgisayarını aç ve biçimlendirmeyi dene. Program olarak da önerim aşağıdaki linkte mevcut. Umarım çözülür sorunun.

Link to comment
Share on other sites

Diskiniz biçimlenmiyor mu şunu yapın

1.Bilgisayarınıza takılı olsun bu sorunlu disk.Ve sistem bunu görsün.

2.Şimdi cd/dvd sürücünüze xp kurulum cd sini takın ve sistemi bunula açın.

3.Xp kurulum yeri olarak bu diski gösterin ve diski bçimlendirin.

4.Biçimlendirme %100 olupta tam dosya kopyalayacağı anda bilgisayarınızın reset tuşuna basın

5.Sistemi normal açın.İsterseniz yine normal biçimlendirme yapın.Eğer donanım arızası yoksa bu yöntem benim bildiğim en sağlam yöntemdir.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Bu hiç aklıma gelmemişti. Sabah ilk işim bu yöntemi denemek olacak. İnşallah hallederim.

Bu arada SeaGate bildiğim kadarıyla iyi bir marka. Alırken çok araştırdım. Böyle basit bir problemle bozulacağını düşünmüyorum.

Konuyu "çöp kutusuna" göndermediğiniz için ayrıca teşekkür ediyor,

İyi geceler diliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...