Jump to content

Intel�den Uygun Fiyatlı 40 Gb Ssd�ler


Prens

Recommended Posts

Intel X25-V Value SATA SSD

Kapasite: 40 GB

Sıralı Okuma Hızı: 170 MB/s

Sıralı Yazma Hızı: 35 MB/s

Gecikme (Okuma): 65 µs

Gecikme (Yazma): 110 µs

Güç tüketimi: 150 mW

Sabit diskler uzun zamandır düşük transfer hızlarıyla bilgisayar dünyasının darboğazı oldu. Flash belleklerden oluşan ve içinde dönen parça bulundurmayan SSDler performansları, hafiflikleri ve sessizlikleri ile geleceğin bilgisayarlarının depolama çözümleri olarak görülüyor. Hal böyle olunca firmalar da bu pazardan pay kapmak için büyük çaba gösteriyorlar. Daha başlangıç aşamasında tüketicinin aklına kazınmak gelecekteki satışlar için önemli. Bunu yapmanın bir yolu tüketicinin aldığı veya hazır aldığı bilgisayarda kullandığı ilk marka olmak. Fakat SSDlerin maliyetleri, dolayısıyla fiyatları yüksek. Bu fiyatları aşağıya çekmek, tüketicinin kullandığı ilk SSD markası olmak ciddi bir finansal güç gerektiriyor. Bu güç de tabii ki Intelde var. SSD yelpazesine X25-V modelini ekleyen Intel, 40 GB kapasiteli SSDleri ABDde 1000′lik paketleri 125 dolara satışa sunuyor.

Value serisi SSDler giriş seviyesi dizüstüler ve masaüstü bilgisayarlara yönelik. Dizüstü bilgisayarlarda SSDler performans kadar ağırlık, enerji tüketimi ve darbelere dayanıklılık açısından da avantajlılar. Masaüstü bilgisayarlarda ise SSDler genelde başlangıç diski olarak kullanılıyorlar. Yüksek okuma hızları ile işletim sistemi ve sıkça kullanılan uygulamalarda performans artışı sağlıyorlar. Kapasite içinse geleneksel sabitdiskler kullanılıyor.

Performans artışı konusunda Intel oldukça iddialı. PCMark Vantage sonuçlarına göre Windows 7, MS Office ve Dragons Age: Origins yüklenen Intel X25-V, genel performansta yüzde 43, oyun performansında ise yüzde 86 arış sağlamış. Teknik özeliklere baktığımızda okuma hızının saniyede 170 MBa çıktığı görülüyor. Yazma ise saniyede 35 MB ile biraz yavaş fakat işletim sistemi ve benzeri uygulamalarda genelde okuma işlemi daha çok olduğu için SSD avantaj sağlıyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...